به گزارش خبرنگار ایرنا مراسم افتتاح این ایستگاه زمینی بارورسازی ابرها روز یکشنبه با حضور مسوول سازمان بسیج سازندگی کشور، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی در بیرجند برگزار شد.
مسوول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی در این مراسم گفت: اولین سایت هوشمند زمینی بارورسازی ابرها در سطح کشور به همت نخبگان خراسان جنوبی راهاندازی شده است.
هادی ایمانی افزود: مطالعات ایجاد این سایت از سال ۱۳۹۶ در خراسان جنوبی آغاز شد و اکنون با کمک بخش دانشگاهی استان به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
وی اظهار داشت: با توجه به وضعیت اقلیمی خراسان جنوبی ۳۵ سایت دیگر برای افزایش بارندگی در استان نیاز است که مکانیابی اولیه انجام شده اما اجرای آن نیازمند تامین اعتبار و حمایت از سوی دستگاههای متولی است.
مسوول بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسان جنوبی گفت: با ایجاد این تعداد سایت شاهد افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصد بارندگی در استان خواهیم بود که در صورت تحقق کمک شایانی به رفع مشکل کمآبی میکند و قطعا ثمرات آن به بخش کشاورزی و دامپروری خواهد رسید.
وی افزود: آمادگی پیادهسازی این طرح در سایر نقاط کشور را داریم و میتواند نمونهای برای دیگر استانها باشد.
ایمانی گفت: حدود ۲ میلیارد ریال اعتبار صرف راهاندازی اولین سایت هوشمند زمینی بارورسازی ابرها شده است ولی اگر سایتهای دیگر به صورت انبوه ساخته شود، هزینههای آن کمتر خواهد بود.
وی بیان کرد: بازدهی افزایش بارندگی در هر سایت زمینی زیر ۱۰ درصد است و برای اینکه تاثیر مطلوب در میزان بارندگی را شاهد باشیم باید تعداد سایتها در نقاط مختلف افزایش یابد.
مسوول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی تصریح کرد: تمامی مواد باروری ابرها در خراسان جنوبی تولید و با موفقیت بالا آزمایش شده است.
براساس توضیحات مسوول فنی سایت هوشمند بارورسازی ابرها، ۲ نوع ژنراتور در این ایستگاه استفاده شده که سوخت آنها جامد و مایع است.
این سایت هوشمند دادههای محیطی از جمله دما، میزان رطوبت و پوشش ابر را اندازهگیری کرده و اطلاعات را به مرکز کنترل ارسال میکند سپس با تحلیل و مقایسه دادهها اگر شرایط باروری ابرها فراهم باشد دستور اجرای عملیات از مرکز کنترل صادر میشود.