محمد علی انواری روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: کند شدن روند فرونشست در اطراف شهر مشهد به منزله متوقف شدن آن یا غفلت از نتایج آن نیست بلکه فقط پیشرفت آن آهسته شده است لذا باید این موضوع و تبعات ناشی از فرونشست مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: در صورتی که برای پیشرفت فرونشست در دشتهای خراسان رضوی، پردازش و گزارشی انجام گیرد باید صحت سنجی لازم انجام و با یک سری از واقعیتهای دیگر تطبیق داده شود، در صورت اطمینان از جدی بودن آن باید نگران این موضوع شویم.
انواری با بیان اینکه ایستگاه های دائمی جی.پی.اس توسط سازمان نقشه برداری کشور در پهنه استان خراسان رضوی گسترده و نصب شده است، گفت: این ایستگاهها به طور دائم اطلاعات مربوط به فرونشستها را ذخیره می کند و در پایان هر شبانه روز این اطلاعات به سایت منتقل و پردازش می شود، نتیجه این پردازشها در قالب نموداری با عنوان "نمودار سری زمانی موقعیت" جمع بندی می شود.
مدیر نقشه و اطلاعات مکانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی یکی از وظایف این مدیریت را نظارت بر نقشه های تهیه شده توسط شرکتهای خصوصی برای دستگاه های دولتی ذکر و بیان کرد: یکی از مهمترین طرحها در این بخش طرح "حدنگار" است که املاک مردم و دستگاه های دولتی را شامل می شود و آنها باید املاک خود را در سامانه حدنگار ثبت کنند که پس از ثبت موارد توسط این سازمان نظارت می شود.
وی بیان کرد: تاکنون برخی از دستگاه های اجرایی خراسان رضوی در ثبت املاک خود در سامانه حدنگار پیشرو بوده و همه املاک را ثبت کرده اند، برخی دستگاه ها نیز هنوز نسبت به این مهم اقدام نکرده اند، در بخش املاک مردم نیز تاکنون املاک ۲۰۰ روستای بزرگ استان در سامانه حدنگار ثبت شده است.
انواری یکی دیگر از وظایف سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی را نظارت بر نقشه های روستایی دانست و گفت: امسال بنیاد مسکن استان تهیه طرح هادی برای یکهزار و ۳۰۰ روستا را آغاز کرده است، پیش نیاز تهیه طرح هادی، تهیه نقشه برای آن است که از این میزان تاکنون نقشه برای ۲۵۴ روستا تهیه شده و سازمان مدیریت نظارت بر این نقشه ها را آغاز کرده است.
وی اظهار داشت: پیش از این طرح هادی برای همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار خراسان رضوی تهیه شده بود، اما هر ۱۰ سال طرحهای هادی نیاز به بازنگری دارد و بدون تایید نقشه های روستا توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی قابلیت اجرا نخواهد داشت.
مدیر نقشه و اطلاعات مکانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی همچنین نظارت بر نقشه های مربوط به حریم بستر رودخانه ها که توسط شرکت آب منطقه ای تهیه می شود و همچنین نقشه های مربوط به اراضی کشاورزی و ثبت آنها در سامانه حدنگار را از دیگر وظایف این سازمان برشمرد.
انواری به روزرسانی نقشه های شهری مشهد را از دیگر طرحهای در دست اجرا توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی برشمرد و اظهار امیدواری کرد، بروزرسانی این نقشه ها تا عید نوروز به پایان رسیده تا بتوان آنها را به دستگاه های اجرایی مانند شهرداری ارایه کرد.
وی بیان کرد: به روزرسانی نقشه های ۲۲۰ روستای خراسان رضوی نیز در دستور کار قرار گرفته که مناقصه های مربوط به آن نیز طی انعقاد قرارداد با شرکتهای بخش خصوصی برگزار و نقشه های آماری آن نیز تهیه شده است.
مدیر نقشه و اطلاعات مکانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی به "اس.دی.آی" (زیرساخت داده های ملی) و لزوم مشارکت دستگاه های اجرایی در عملیاتی کردن آن اشاره کرد و گفت: "اس.دی.آی" به معنای زیرساختهای دادههای مکانی و مجموعهای از سیاستگذاریها و استانداردهای شبکه دسترسی و منابع انسانی است که به منظور جمع آوری، پردازش، ذخیره سازی و بهینه سازی اطلاعات و دادههای مکانی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی گفت: متاسفانه تاکنون زیرساخت "اس.دی.آی" در خراسان رضوی ایجاد نشده است اما شورای عالی نقشه برداری تصویب کرده و قانون آن نیز وجود دارد، هرچند سازمان مدیریت و برنامه ریزی باید زیرساخت "اس.دی.آی" را در استان فراهم کند اما دستگاه های اجرایی باید در این مهم مشارکت کنند، زیرا در هر صورت اطلاعات، ثروت است و زمانی سودآور می شود که از سوی کاربرش مورد استفاده قرار گیرد.