به گزارش ایرنا، یحیی دارایی روز یکشنبه در نشست بررسی ثبت جهانی تپه تاریخی ازبکی افزود: تحقق ثبت جهانی محوطه ازبکی میتواند در جذب گردشگران خارجی تاثیر گذار واقع شود.
وی با بیان اینکه نخستین خشت دستساز بشر در محوطه ازبکی با قدمت ۹ هزار سال به دست آمده است ، افزود: ارزش باستانی این اثر بسیار بالاست و ثبت این محوطه باستانی جزو مهمترین اقداماتی است که باید در استان صورت گیرد.
سرپرست اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی البرز حمایت و تعامل دستگاههای اجرایی استان ازجمله شهرداری ها، حفاظت محیط زیست و امثال آن برای زیبا سازی و تامین زیر ساخت های گرذشگری محوطه ازبکی نقش موثری در جذب گردشگران خارجی دارد.
وی گفت: ثبت جهانی این تپه کاری زمانبر است و نیاز به مشاوران خبره دارد و به همین منظور در اعتبارات سال آینده بودجهای برای آن در نظر گرفته میشودضمن آنکه از ظرفیت دوستداران میراثفرهنگی و محوطه ازبکی برای تغییر سیمای این محوطه کمک گرفته خواهد شد.
دارایی بیان کرد: البته ثبت جهانی محوطه ازبکی نیاز به دادههای اطلاعاتی و علمی قوی در زمینه باستانشناسی و کاوشهای مستمر دارد که لازم است زیر ساختها، پایگاه دانشی و کارگاههایی در محل این تپه ایجاد شود.
فرماندار نظرآباد در این نشست تشکیل دبیرخانه ثبت جهانی محوطه ازبکی را اقدامی ارزشمند عنوان کرد و گفت: محوطه تاریخی ازبکی گوهری قبمتی در شهرستان نظرآباد است که میتواند به جذب گردشگران کمک کند.
حسین بغدادی افزود: نظرآباد با داشتن روستاهای هدف گردشگری مانند نجم آباد، محوطه ازبکی و تپههای تاریخی ظرفیتهای مناسبی برای جذب گردشگران دارد. در پایان مهدی اربابنیا به عنوان مسوول ثبت جهانی محوطه تاریخی ازبکی معرفی شد.
محوطه تاریخی ازبکی با قدمت ۹ هزار ساله در شمال غربی شهر نظرآباد استان البرز قرار دارد. نمونه خشت این تپه در موزه سازمان ملل متحد نگهداری می شود.