تهران- ایرنا- نایب قهرمان کشتی المپیک ۲۰۱۲ بعد از یک دهه از خاطرات و مبارزات خود با جردن باروز آمریکایی گفت و اعلام کرد: قهرمان آمریکایی با وجود آنکه در سال‌های پایانی کشتی است اما همچنان مدعی اول وزن ۷۹ کیلوگرم است.

به گزارش ایرنا، صادق گودرزی را می‌توان یکی از نخبگان بدشانس کشتی ایران قلمدا کرد؛ آزادکار ملایری که در لندن مدال نقره المپیک را ضرب کرد، به خاطر یک اتفاق مجبور به بازنشستگی زودهنگام از ورزش شد. دارنده ۲ مدال نقره و یک مدال برنز قهرمانی جهان پس از بازی‌های المپیک به تشخیص پزشکان کشتی را کنار گذاشت تا جامعه کشتی شاهد افول زودهنگام یکی از بهترین ستارگان خود باشد. این بازنشستگی به خاطر مشاهده یک زائده در کنار نخاع این کشتی‌گیر بود.

گودرزی در مدت کوتاه حضور در تیم ملی کشتی آزاد ایران، موفق به کسب سه مدال جهانی(۲ نقره و یک برنز)، یک مدال نقره المپیکی، ۲ عنوان قهرمانی آسیا و یک مدال طلای بازی‌های آسیایی شد. یکی از بدشانسی‌های دیگر گودرزی حضور جردن باروز آماده در وزن ۷۴ کیلوگرم بود که به سدی در برابر این آزادکار برای رسیدن به طلای المپیک تبدیل شد. باروز در فینال المپیک ۲۰۱۲ لندن موفق به شکست گودرزی شد و به نشان زرین آن دوره از بازی‌ها رسید.

گودرزی یک دهه بعد از خداحافظی از کشتی، با حکم قاسم علی‌عسگری رییس هیئت استان تهران و البته با پیشنهاد اکبر فلاح مدیر فنی کشتی آزاد تهران، به عنوان سرمربی تیم‌های نوجوانان استان انتخاب شد. وی پس از انتصاب به این سمت در گفت وگو با ایرنا، برنامه‌های خود را برای توسعه کشتی در سطح پایه تشریح کرد.

متن کامل گفت‌وگو نایب قهرمان المپیک در زیر آمده است؛

صادق گودرزی امروز در کنار بزرگانی مانند محمد بنا، علیرضا رضایی، اکبر فلاح برای توسعه کشتی استان تهران پیش‌قدم شده است، چه شد که نایب قهرمان المپیک کار را در رده‌های سنی پایه در استان تهران پذیرفت؟

هدف من کمک به کشتی و توسعه آن است، برای من فرقی ندارد که در کجا و در چه رده سنی کار کنم. دوست دارم برای توسعه این ورزش وقت بگذارم. من از جامعه کشتی هستم و با این رشته زندگی کردم. برای استان تهران نیز همین نظر را دارم. می‌دانم که در این چند سال کشتی استان تهران تغییرات زیادی داشته لذا با هدف کمک به کشتی آمدم و می‌خواهم گامی برای توسعه این رشته بردارم.

پس زیاد تفاوتی ندارد در کدام رده سنی مشغول به کار باشید؟

نه اصلا برایم مهم نیست که در بخش باشگاهی باشم یا ملی، در استان تهران به کمک من نیاز بود و من نیز نه نگفتم. اینکه می‌گوییم کار باید برای خدا باشد باید در عمل نیز ثابت شود. من برای خدمت به کشتی در هر بخشی آماده هستم. آنچه برایم مهم است کمک به توسعه این رشته است. از تمام تجربیاتم برای تربیت نسل جدیدی در کشتی تهران استفاده خواهم کرد تا این استان بار دیگر به جایگاه واقعی خود در ورزش اول ایران برسد.

کار در رده‌های سنی، سختی‌های زیادی دارد و متفاوت از بزرگسالان است در این زمینه چه تدابیری در دستور کار دارید؟

من در خصوص رده‌های سنی بی‌تجربه نیستم و در باشگاه نیز این کار را انجام دادم. امروز در کنار بزرگانی مانند اکبر فلاح قهرمان جهان و علیرضا رضایی نایب قهرمان المپیک باید کار کنم و این لذت‌بخش است. حضور این بزرگان در کشتی آزاد تهران می‌تواند به توسعه این رشته در تهران کمک کند. همچنین نوجوانان با دیدن قهرمانان جهان و مدال‌آوران المپیکی ایران، روحیه خاصی خواهند گرفت و حس قهرمانی در آنان نهادینه خواهد شد.

بحث آموزش فنون ناب ایرانی به نوجوانان یکی از مهمترین دستورالعمل‌ها است برای این کار چه برنامه‌ای دارید؟

کشتی را باید با فنون ناب ایرانی آن به تمام رده‌های سنی آموزش داد. کشتی تنها اجرای یک فن نیست. کشتی‌گیران ایرانی در فنون آزاد بسیار ماهر هستند و این فنون باید از رده‌های سنی پایه آموزش داده شود. اگر فنون ایرانی در میان کشتی‌گیران رواج بیشتری پیدا کند بی‌تردید کشتی آزاد زیبایی‌های بیشتری خواهد داشت. من همه تلاشم را خواهم کرد تا بتوانم داشته‌ها و دانش خود را در اختیار رده‌های سنی استان تهران بگذارم.

کشتی استان تهران از روزهای خوب خود فاصله دارد دلیل این کار را در چه می‌بینید؟

یکی از مهمترین دلایل آن شیوع و فراگیری ویروس کرونا بود که ورزش را به حالت نیمه تعطیل درآورد. شرایط در استان تهران نسبت به دیگر استان‌ها متفاوت بود. استان تهران اکنون زیرساخت‌های خوبی برای کشتی دارد و ما باید نهایت استفاده را از این زیرساخت‌ها ببریم. رشته کشتی به عنوان ورزش ملی کشورمان باید به گونه‌ای باشد که ضمن دسترسی آسان برای علاقمندان، ارزان نیز باشد تا خانواده‌ها بتوانند فرزندانشان را راهی باشگاه‌های کشتی کنند. ما استعدادهای زیادی در استان تهران داریم و نباید از آنان غفلت کنیم.

برگردیم به روزهای طلایی و اوج صادق گودرزی، جدال شما با جردن باروز همیشه دیدنی بود.

زمانی که من با باروز کشتی می‌گرفتم وی در اوج بود و سال‌ها شکست ناپذیر ماند. او یک آزادکار ماهر است و توانایی زیادی دارد. باروز اکنون در سال‌های پایانی کشتی خود قرار دارد و شاید شکست وی دیگر تابو نباشد اما همچنان در وزن ۷۹ کیلوگرم مدعی است.

در همان سال‌های اوج، شما کشتی‌های خوبی گرفتید و حتی یک فن ایرانی روی باروز اجرا کردید چه شد که داوران امتیاز ندادند؟

در مسابقات جهانی ۲۰۱۱ استانبول برابر هم قرار گرفتیم. او معمولا زیرگیری می‌کرد و به خارج از تشک می‌برد من در میانه راه یک فن لنگ روی وی اجرا کردم که متاسفانه داوران هیچ امتیازی به من ندادند شاید اگر به آن فن امتیاز داده می‌شد من برنده آن مسابقه می‌شدم اما باروز هم در اوج بود.

پس از ۱۳ پیکار، باروز در نهایت به علی سوادکوهی باخت نظرتون درباره مسابقه باروز با غول‌کش ایرانی چیست؟

باروز همیشه به دنبال برد است اما با باروز یک دهه گذشته بسیار متفاوت است او آن توانایی را ندارد. بردن باروز دیگر تابو نیست. البته سوادکوهی به خوبی این آزادکار نامدار جهان را مهار کرد و توانست او را شکست دهد. از کشتی سوادکوهی لذت بردم. او یکی از نخبگان و آینده‌های این رشته است.

در وزن ۷۴ اکنون مدعیان زیادی داریم نظرتون راجع به ملی‌پوشان این وزن چیست؟

وزن ۷۴ کیلوگرم از وزن‌های سخت دنیا است و مدعیان زیادی دارد. در ایران نیز ما نخبگان خوبی داریم. آنان نتایج خوبی کسب کردند و با توجه به پشتوانه‌سازی در بخش جوانان این وزن به شدت رقابتی‌ خواهد شد. تدابیر ویژه علیرضا دبیر رییس فدراسیون کشتی برای بهره‌گیری از تمام نخبگان موجب رقابتی شدن چرخه‌ انتخابی تیم ملی شده، است.

این روزها داستان تغییر وزن قاسم‌پور نیز یکی از موضوعات مهم کشتی ایران است. شما چه نظری درباره این تغییرات دارید؟

کامران از کشتی‌گیران خوب ما است که با کسب ۲ عنوان قهرمانی جهان نشان داد می‌تواند همیشه مدعی باشد. او باید یک انتخاب خوب برای آینده ورزشی خود داشته باشد. مدال المپیک بسیار مهم است. تغییر وزن قاسم‌پور باید به گونه‌ای باشد که به زندگی ورزشی او آسیب نزند. او می‌تواند در وزن ۹۷ کیلوگرم هم مدعی باشد.