قزوین - ایرنا - مدیر بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی استان قزوین گفت: همزمان با فعالیت این مرکز که از سال ۹۲ آغاز شده تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ نمونه خون بند ناف نوزادان در استان ذخیره سازی شده است.  

فاطمه دولتخواه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نمایندگی بند ناف استان قزوین از بهمن ماه سال ۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده و ذخیره سازی خون بند ناف روند رو به رشدی داشته است.

وی اظهار کرد: خانواده‌هایی که قصد ذخیره‌سازی نمونه خون بند ناف فرزند خود را دارند، باید از هفته ۳۴ بارداری جهت انجام مشاوره‌های پزشکی و مراحل اولیه عقد قرارداد، اقدام کنند.

دولتخواه، هزینه ذخیره سازی نمونه خون بند ناف را ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: امکان پرداخت هزینه ها به صورت اقساط ۱۰ ماهه و یا چک ۶ ماهه وجود دارد و خانواده ها در صورت تمایل یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان آن را به صورت نقد و مابقی به صورت اقساط و یا چک بدون بهره می توانند پرداخت کنند.

این مسوول، هزینه نگهداری خون بند ناف را سالانه ۲۸۰ هزار تومان اعلام کرد و یادآور شد: سلول‌های بنیادی خون بند ناف ۱۰۰ درصد برای درمان خود شخص و ۵۰ درصد برای پدر و مادر تطابق ژنتیکی دارد.

وی با بیان اینکه سلول‌های بنیادی خون ‌بند ناف برای هر شخص که از نظر ژنتیکی با فرد شباهت داشته باشد قابل‌ استفاده است، خاطر نشان کرد: شباهت ژنتیکی خواهر، برادر، عمو، دایی، خاله، عمه و سایر بستگان حداقل ۲۵ تا ۳۰ درصد است و این افراد شانس استفاده از سلول‌های بنیادی را دارند.

مدیر بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی استان قزوین تاکید کرد: هم اکنون در کشور ما بیماری‌هایی که منشا خونی دارند از جمله تالاسمی، سرطان خون و کم خونی‌ها با استفاده از سلول‌های بنیادی خون بند ناف قابل درمان هستند.

به گفته وی، امسال ۳۲۰ نمونه خون بند ناف در استان ذخیره سازی شده که برای گسترش و توسعه این کار نیازمند فرهنگ سازی ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان در خانواده ها هستیم.

وی با تاکید بر اینکه ذخیره‌سازی خون بند ناف هیچ خطری برای مادر و نوزاد به همراه ندارد، اضافه کرد: سلول‌های بنیادی بعد از زایمان در بیمارستان و در شرایط کاملا استریل توسط کارشناسان خون‌ گیر جمع‌آوری و نمونه آن نیز به تهران منتقل می‌شود.

دولتخواه اظهار کرد: به خانواده هایی که قصد فرزندآوری دارند توصیه می‌شود با مراجعه به دفاتر نمایندگی بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف استان، ضمن اقدام برای ذخیره سازی خون بند ناف فرزند خود، سلامت او را بیمه کنند.

این مسوول یادآور شد: ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد به عنوان یک بیمه بیولوژیک نقش موثری در سلامت آینده فرزندان خانواده ها دارد و این فرصت تنها یک مرتبه می تواند در زندگی هر فرد وجود داشته باشد.