به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، نخستین جشنواره جایزه ملی سردار شهید سلیمانی روز دوشنبه ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۱ با حضور هاشم داداشپور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان، عبدالله معتمدی، رییس دانشگاه علامه طباطبایی و دیگر مدیران وزارت علوم، دانشگاه علامه و سازمان امور دانشجویان به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
بر اساس طرح جایزه ملی سردار شهید سلیمانی، پذیرفتهشدگان شاهد و ایثارگر کنکور سراسری در گروههای آزمایشی پنج گانه که حائز شرایط دریافت جایزه باشند، در حین تحصیل کمک هزینه تحصیلی دریافت میکنند.
بر این اساس، پذیرفتهشدگان شاهد و ایثارگر کنکور سراسری رتبههای زیر ۵۰۰ کشوری در زیر گروههای آزمایشی علوم ریاضی، علوم تجربی و علوم انسانی و همچنین رتبههای زیر ۳۰۰ کشوری گروههای آزمایشی زبان و هنر و همچنین در مقطع کارشناسی ارشد رتبههای زیر پنج در هر کد رشته و مقطع دکتری رتبههای زیر سه در هر کد رشته، برای مدت ۶ ماه کمک هزینه تحصیلی دریافت خواهند کرد و در صورت احراز شرایط مندرج در دستورالعمل طرح جایزه ملی سردار شهید سلیمانی، این جایزه تا پایان تحصیل ادامه پیدا میکند.
رتبه علمی ایران در جمع ۱۵ کشور اول جهان مرهون نگرش امام(ره) و رهبر معظم انقلاب است
هاشم دادش پور رییس سازمان امور دانشجویان ایران نیز در این جشنواره گفت: روند تحولی که از بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی شروع شد تا الان ادامه پیدا کرده است. در مسیر بزرگی قرار گرفته ایم و البته مسیر بزرگ دیگری را باید طی کنیم تا بتوانیم افق گشایی گستردهتری داشته باشیم.
وی افزود: در این مدت ۴۴ سال دانشگاه ها و جریان علمی کشور حرکت های بسیار بزرگی را شروع کردند که تا امروز ادامه دارد و جایگاه ما را در سطح جهانی ارتقا بخشیده است. همه اینها مدیون نگاه و نگرش حضرت امام و رهبر معظم انقلاب نسبت به جریان علمی در کشور است. رتبه علمی ایران که در جمع ۱۵ کشور اول دنیا است، مرهون این نگاه است.
رییس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: اگر به ۴۴ سال گذشته انقلاب اسلامی توجه کنیم خواهیم دید دانشگاهها حرکتهای بزرگی را انجام داده اند و در حوزههای مختلف حماسهها آفریدهاند؛ به طوری که توانستند جایگاه ما را در جهان ارتقا دهند.
معاون وزیر علوم همچنین اظهار داشت: اگر اکنون کشور ایران جزو ۱۵ کشور برتر جهان در حوزه علمی است به دلیل نگرش رهبر معظم انقلاب به موضوع انقلاب علمی است. اگر بگوییم انقلاب علمی تا کنون رخ داده است، بیراه نگفتهایم، اما در این مسیر راه بسیار داریم تا بتوانیم در بین ۱۰ کشور اول دنیا قرار گیریم.
وی افزود: معنای حضور در این جشنواره این است که وظیفه ای بر دوش داریم. پدران ما در جهاد حق علیه باطل حضور داشتند و جانشان را فدا کردند، اکنون به گونهای دیگر باید در این جهاد حضور یابیم و این جهاد همان جهاد علمی است که سهم شما فرزندان شهدا، جانبازان و ایثارگران باید بیش از سایر افراد باشد.
داداش پور با بیان اینکه با برگزاری این جشنواره ملی قصد داریم نشان دهیم این دانشجویان نیز همچون سایر دانشجویان از استعدادهای برتر برخوردار هستند، گفت: به فرموده حضرت امام (ره)《اسلام سنگرهای کلیدی جهان را فتح خواهر کرد》 این جمله بسیار مهم است و باید به ان اندیشید؛ زیرا شهید سلیمانی نیز در راستای تحقق این شعار به حفظ مرزهای جغرافیایی و مقابله با دشمنان پرداخت و توانست محور مقاومتی را ایجاد کند که دستاوردهای مهمی داشته است.
رییس سازمان امور دانشجویان عنوان کرد: در این فضا باید نقش مکمل داشته باشیم و آن تمرکز بر جهاد علمی برای رسیدن به هدف بزرگ فتح سنگرهای کلیدی جهان است. این اتفاق رقم نخواهد خورد مگر اینکه زمینه لازم آن را فراهم سازیم؛ به طوری که نگاه انقلابی را به جهان اسلام ارایه دهیم.
وی ادامه داد: تلاشهای دانشجویان سبب پیشرفت فردی آنها میشود، اما این تلاش در راستی ایفای مسئولیت دینی و اجتماعی نیز است که امیدوارم همه بتوانیم به نوبه خود به تحقق آن بپردازیم.