تبریز-ایرنا- اهداف، برنامه ها و عملکرد بنیاد دفاع از دموکراسی در ایالات متحده در چند سال اخیر نشان می دهد که نهاد جاسوسی بیش از آنکه از آزادی خواهی دفاع کند به محملی برای شبکه سازی در جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، بنیاد دفاع از دمکراسی‌ها (Foundation for Defense of Democracies) با علامت اختصاری(FDD) یک اتاق فکر و اندیشکده سیاسی مستقر در واشنگتن دی سی است که تمرکز فعالیت های آن بر امنیت ملی و سیاست خارجی استوار بوده و نقش مهمی در شکل گیری سیاست خارجی واشنگتن و شخص رییس جمهوری این کشور در قبال ایران دارد.

این بنیاد در جریان برنامه هسته ای ایران و موضوع برجام و نیز اغتشاشات اخیر اهداف و برنامه های مختلفی را با بهره گیری از نفوذ داخلی، جریانات سیاسی منحرف و معاند، شبکه های تلویزیونی و فضای مجازی پی ریزی و دنبال کرده که البته تمام این اهداف با آگاهی مردم و بصیرت نیروهای انقلابی تاکنون شکست خورده است.

ایجاد گسست نسلی، شبهه افکنی، هویت سازی و سپس شبکه سازی و آماده سازی بسترهای لازم و کافی برای تغییر رژیم در ایران نمونه ای از سناریوهای تعریف شده بنیاد به اصطلاح دفاع از دموکراسی مستقر در آمریکاست.

کارشناس مسایل سیاسی و نظامی و مدیرکل بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس آذربایجان شرقی در جمع فرماندهان شورای بسیج ادارات سپاه عاشورا، درباره نقش، ماموریت ها و چگونگی مقابله با توطئه ها و نقشه های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و نظامی بنیاد دفاع از دموکراسی پرداخت و یادآور شد: این بنیاد از اکنون برای تغییر و تحولات عمیق معادلات جهانی برای سال ۲۰۳۰ برنامه ریزی کرده و به شدت برای تحقق آن مصمم است.

امیر دریادار رضا عباسی با اشاره به اینکه بنیاد یاد شده با استفاده از نظریه پردازان مختلف در حوزه های مختلف سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی تلاش های بسیار وسیعی را برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی آغاز کرده است، گفت: هدف اولیه این نهاد جاسوسی، ایجاد نقشه راه با مدل هویت سازی و سپس شبکه سازی است که غفلت از این نقشه شوم می تواند کشور را در ابعاد مختلف دچار لطمه کند.

وی مشغول کردن ایران به موضوع برجام و پرونده هسته ای و در امتداد آن کمک به تشدید اعتراضات و اغتشاشات داخلی را جزو کارهای اصلی بنیاد مزبور بر شمرد و گفت: عمده ترین فعالیت های آنها معطوف به قشر جوان و نوجوان است تا به هر طریقی این جمعیت انبوه را تحت تاثیر قرار دهد.

امیر عباسی گرانی های اخیر را یکی از عرصه های مانور دشمنان برای هویت سازی بیان و اضافه کرد: مثال عینی این موضوع مربوط به گرانی در گوشت مرغ و خریدهای کلان خانواده ها بود که در همین مسیر ایجاد ارتباط خانواده ها با یکدیگر باعث شد به نوعی هویت سازی شکل گرفته و وقتی چنین مساله ای در جامعه بارور شد، بلافاصله شبکه سازی ها راه اندازی و ایجاد می شود.

وی شبهه افکنی را یکی از مصادیق آشکار هویت سازی و شبکه سازی برشمرد و ادامه داد: پس از همه گیری کرونا و استفاده نوجوانان و دانش آموزان از گوشی های موبایل، پرسش های جدید و مساله برانگیزی در اذهان این قشر شکل گرفت از جمله اینکه چرا ایران پس از فتح خرمشهر صلح را قبول نکرد؟ یا اینکه چرا عراق به ایران حمله کرد؟ که تمام این سئوالات تا پنج سال قبل هرگز در مدارس وجود نداشت و این همه مسایل ریز و درشت به دلیل گسترش شبکه های اجتماعی و هجمه های بی وقفه رسانه های معاند شکل گرفته است.

امیر عباسی با بیان اینکه اگر به شبهات نوجوانان و جوانان پاسخ های قاطع و منطقی داده نشود، این پرسش های بدون پاسخ به تدریج بزرگ تر شده و تبدیل به بدگمانی خواهد شد، افزود: اگر این سئوالات در مدارس جواب داده نشود در زمان کوتاهی به دانشگاه کشیده می شود.

وی داشتن سواد رسانه ای را عاملی مهم و محوری در پاسخ به شبهات نسل جدید درباره نظام جمهوری اسلامی دانست و با تاکید بر اینکه بدون سواد رسانه ای پاسخ به پرسش ها ممکن نیست، گفت: باید توجه داشت که شبکه سازی مورد هدف بنیاد دفاع از دموکراسی در بستر ایجاد تردید بین مردم و نسل جدید شکل می گیرد تا دستاوردهای عظیم علمی، دفاعی، فناوری، اقتصادی و اجتماعی جمهوری اسلامی را هیچ انگارد.

امیر دریادار رضا عباسی

امیر عباسی، بروز گسست بین نسلی را از آثار هویت سازی و شبکه سازی بنیاد دفاع از دموکراسی برشمرد و با بیان اینکه این موضوع ناشی از بی پاسخ ماندن پرسش های نسل جوان است، افزود: اینکه برخی مواقع پسر پدر را و دختر مادر را در جمع خانوادگی قبول نمی کند، نشات گرفته از همین نارسایی های اجتماعی و فرهنگی است.

وی خمیرمایه هدف بنیاد دفاع از دموکراسی در قالب شبکه سازی و گسست نسلی را ایجاد تقابل امنیتی و اجتماعی در کشور خواند و اظهار کرد: نمود عینی آن اعتراض و اغتشاش در کف خیابان ها است.

این مقام مسئول به گزارش اخیر بنیاد دفاع از دموکراسی آمریکا از اغتشاشات ایران اشاره و اضافه کرد: ۲ ماه پس از شهریور امسال این مجموعه در گزارشی به رییس جمهوری ایالات متحده تقابل امنیتی در ایران را موفقیت آمیز اما تقابل اجتماعی در داخل کشور را شکست خورده اعلام کرد.

وی با بیان اینکه غرب عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار داده است، اظهار کرد: ما نباید اشتباهات گذشته را تکرار کنیم و بر همین اساس فرماندهی معظم کل قوا خروج از گارد دفاعی به حالت دفاعی- تهاجمی را مدنظر قرار داده اند زیرا که امروز توازن قدرت در معادلات بین المللی عوض شده است و ما خارج از مرزها دنبال منافع خود هستیم که این موضوع برای غرب قابل هضم نیست.

امیر عباسی ادامه داد: اگر امروز تهاجمی علیه ایران اسلامی از سوی هر کشوری صورت بگیرد با موشک جواب داده می شود و اگر غرب انگشت روی ماشه بگذارد باید تحمل خسارت ها و تلفات را داشته باشد که بر همین اساس امروز شاهد سنگین ترین حملات دشمن به بسیج هستیم چون آنها به خوبی می دانند این نیروی عظیم مردمی همیشه و در همه حال مایه قدرت نظام است.

وی یکی دیگر از اهداف اخیر بنیاد جاسوسی مذکور را تلاش برای تطهیر نظام گذشته دانست و گفت: آنها با بهره گیری از رسانه های خود چنین القا می کنند که شاه نه خائن که یک خادم برای ایران بود، در این راستا نهادهای فرهنگی و سیاسی به ویژه آموزش و پرورش باید نسبت به کثیف بودن نظام سلطنتی برای نسل جدید روشنگری کنند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس آذربایجان شرقی با انتقاد از نحوه مدیریت ها به خصوص در حوزه سیاست خارجی دولت قبلی، از اینکه مدیریت های عالی و میان کشور به سمت انحراف می رود ابراز نگرانی کرد و ادامه داد :باید این دسته از مدیران شهدای دوران انقلاب و دفاع مقدس را الگوی خود قرار دهند.