به گزارش خبرنگار ایرنا، جلال حمره روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار کرد: اعتقاد راسخ داریم هیچ پروژه عمرانی به اتمام نمی رسد، مگر اینکه در آخرین مرحله در فضای رسانه ای تکمیل و به اطلاع مردم برسانند،
وی افزود: ایجاد امید و نشاط در جامعه وظیفه ای سنگین تر از ساخت یک مدرسه و راه است و اگر این خدمات به مردم اطلاع رسانی شود، بطور قطع موجب ایجاد شور و نشاط در جامعه خواهد شد.
مدیرکل نوسازی مدارس ایلام با بیان اینکه همه ما در تلاش هستیم در راستای پیشبرد اهداف سازمانی خود که ساخت زیرساخت کشور است، گام برداریم، تاکید کرد: مدرسه می سازیم ، چراکه مدرسه مهم ترین زیرساخت برای توسعه یک کشور با تربیت نیروی انسانی قوی و ماهر است.
حمره با بیان اینکه دهه فجر سال جاری یکی از شلوغ ترین افتتاحیه ها و کلنگ زنی ها در تاریخ نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان را داشتیم، گفت: علی رغم همه دشمنی ها و مشکلاتی که دشمنان نظام مقدس اسلامی روا می دارند، دولت و نظام پای کار است و در راستای توسعه و رفع نیازمندی های جامعه تلاش می کنند.
وی با اشاره به اینکه دهه فجر سال جاری ۳۲ پروژه در سطح استان افتتاح و کلنگ زنی شده است، افزود: از این تعداد ۲۲ پروژه با ۸۰ کلاس درس و با اعتباری بالغ بر ۵۲ میلیارد تومان افتتاح و ۱۰ پروژه با ۲۹ کلاس درس با اعتباری بالغ ۴۳ میلیارد تومان به صورت هدفمند و اثرگذار و در راستای رفع نیاز آموزش و پرورش کلنگ زنی شده است.
مدیرکل نوسازی مدارس ایلام با تاکید بر اینکه در طول سال جاری نیز ۴۰ پروژه مدرسه سازی با ۱۶۷ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش شده است، اضافه کرد: تا پایان سال جاری ۱۰ پروژه آماده و تحویل خواهد شد و در این راستا نیز حضور خیرین در راستای مدرسه سازی در استان بسیار مثمرثمر بوده است.
حمره گفت: سال گذشته و امسال ۴۰۰ مدرسه با ۱۲۴۰ کلاس درس و اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان استانداردسازی شده است، استاندارد سازی یکی از وظایف مهم در راستای ایجاد ایمنی لازم برای حضور دانش آموزان در مدارس است.
وی یادآور شد: زمانی که بحث استانداردسازی در اوایل دهه ۹۰ شروع شد ، حدود ۶۰ درصد مدارس از سیستم بخاری های چکه ای استفاده می کردند ولی هم اکنون عمده مدارس استان از سیستم گرمایشی استاندارد بهره مند هستند و در یکسال گذشته و دولت سیزدهم نیز توجه ویژه ای به بحث استاندارد سازی مدارس صورت گرفته است.
وی ابراز کرد: ۵۷ مدرسه در سطح استان تا پایان مهرماه سال جاری، سیستم آبخوری و سرویس بهداشتی مناسب برخوردار شده اند، از مهرماه سال گذشته تا مهرماه ۱۴۰۱ بیش از ۱۳۰ هزار مترمربع نصب عایق رطوبتی پشت بام مدارس استان انجام شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان ایلام ابراز کرد: اختلاف نرخ باسوادی در مناطق شهری و روستایی در سال ۵۵ بیش از ۳۵ درصد بود ولی این اختلاف در سال ۱۳۹۰ به ۱۲ درصد کاهش یافته است ، این امر نشان می دهد در این بازه زمانی روستاها به مناطق شهری از نظر زیرساخت آموزشی نزدیک شده اند و به طور قطع نیز این روند از سال ۱۳۹۰ تاکنون روندی کاهشی داشته و مناطق شهری و روستایی به هم نزدیک شده اند.
حمره با بیان اینکه ساخت مدرسه بعد از انقلاب اسلامی حدود ۱۸۰ درصد رشد داشته است، بیان کرد: سرانه فضای آموزشی در سال ۵۷ حدود یک و نیم متر مربع بوده و در حال حاضر این میزان به ۵.۲ مترمربع رسیده که بسیار ارزشمند است.
وی ابراز کرد: در فضاهای آموزشی ۲ نوع مدرسه کانکسی شامل تکمیلی و مستقل وجود دارد که فضای تکمیلی در صورت افزایش تعداد تراکم دانش آموزان به فضای آموزشی مدارس افزوده می شود و در خصوص مدارس کانکسی مستقل باید گفت: ۱۵ مدرسه مستقل کانکسی در سطح استان شناسایی شده که این تعداد با کمک و مشارکت خیرین ساخته می شود و برای مهر ۱۴۰۲ هیچ مدرسه کانکسی نخواهیم نداشت.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان ایلام یادآور شد: مقاوم سازی مدارس در برابر زلزله یکی از موضوعات مهم در ساخت و ساز مدارس در سطح استان به شمار می رود، خوشبختانه ما در استان مدارس خشتی نداریم، اما تعدادی مدارس سنگی در سطح استان وجود دارد که بر اساس استانداردهای زمان احداث ساخته شده اند، اما یکی از اولویت های نوسازی مدارس استان، استاندارد سازی این نوع مدارس در استان است.
حمره با بیان اینکه در برخی از مناطق استان از جمله موسیان با توجه به نرخ رشد جمعیت نیاز به فضای آموزشی وجود دارد، گفت: ایام الله دهه مبارک فجر سال جاری سه پروژه در این منطقه کلنگ زنی شد، اما در شهر ایلام با توجه به تمرکز و تعداد دانش آموزان و همچنین تمایل دانش آموزان به رشته های کار و دانش، نیاز به ساخت هنرستان وجود دارد که در دست اقدام است.
وی در ادامه با بیان اینکه خیرین اقدامات بسیار تاثیرگذاری در ساخت مدرسه در بعد از انقلاب اسلامی با تشکیل مجمع خیرین مدرسه ساز انجام داده اند، ابراز کرد: مجمع خیرین مدرسه ساز منسجم ترین نهاد مردمی در زمینه ساخت مدارس در نقاط مختلف کشور است.
مدیرکل نوساری، توسعه و تجهیز مدارس استان ایلام یادآور شد: حدود ۳۰ هزار خیر مدرسه ساز در سطح کشور وجود دارد که بیش از ۳۰ درصد مدارس استان با ۳۷۰ مدرسه با ۱۶۰۰ کلاس درس به همت و مشارکت خیرین مدرسه ساز ساخته شده و تعداد کل مدارس استان حدود ۱۲۰۰ مدرسه است.
حمره بیان کرد: سال جاری ۵۰ پروژه فضای آموزشی به صورت مشارکتی در حال ساخت است که حدود ۷۵ میلیارد تومان برای ساخت این مدارس یا به همت خیرین و یا تعهد خیرین هزینه شده و یا می شود و ۴ پروژه ورزشی شامل ۲ پروژه استخر در شهر مهران و ایلام و ۲ سالن ورزشی در شهر آبدانان و سرابله در حال ساخت است.