به گزارش ایرنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز سهشنبه یکصد و سی امین جلسه خود را در غیاب مهدی چمران و به ریاست پرویز سروری نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران آغاز کردند و وی در ابتدای این جلسه با بیان اینکه اگر فتحالمبین را یک پرچم بزرگ از پیروزی نظامی ما در جنگ بدانیم فتحالمبین سیاسی ما در راهپیمایی ۱۴۰۱ رقم خورد، گفت: نباید از این فتحالمبین سیاسی بگذریم چرا که دشمن به دنبال پاک کردن این حرکت عظیم از ذهن مردم است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: برغم تمامی توطئهها ، دشمنان در یک حقارت عظیم تاریخی قرار گرفتند.
سروری خاطرنشان کرد: راهپیمایی ۲۲ بهمن خط بطلانی بر عملیات روانی دشمن بود و باید دائما به آن توجه داشته باشیم چرا که همه با هم این رویداد بزرگ را خلق کردیم.
وی همچنین در بخشی از سخنان خود درباره جشنواره فیلم فجر اظهارداشت: شهرداری تهران نباید صرفا موضوع لجستیک فیلم فجر را برعهده بگیرد بلکه شهرداری باید حضور جدیتری در جشنواره فجر داشته باشد.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به تست خط ۶ و ۷ مترو گفت: تست این خطوط هدیهای است از شورای شهر و شهرداری تهران به مردم که در ۲۲ بهمن ماه، چنین حماسهای آفریدند و امیدواریم این تست باعث شود در سال آینده این ۲ خط راهاندازی شود.
درخواست بودجه برای به روز رسانی تجهیزات برف روبی پایتخت
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه و در زمان تذکر خود با اشاره به مشکلات برفروبی پایتخت در روزهای گذشته و بررسی این موضوع در کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران، گفت: تهران ۷۳۰ کیلومتر مربع وسعت و حدود ۶۰ بزرگراه و ۳۳ هزار معبر اصلی و فرعی در تهران دارد.
وی ادامه داد: در شهر تهران، اختلاف سطح زیادی را شاهد هستیم، همچنین شرایط کوهپایه تهران موجب شده است تا مناطق جنوبی و شمالی تفاوت زیادی در فصول مختلف داشته باشند و در برخی مناطق شیب تندی وجود داشته باشد و شاید یکی از علت مشکلات این باشد که در روز پنجشنبه همه مجموعه ها و همه دستگاهها و همه امکانات به یک شکل توزیع نشده و انسجام صورت نگرفته بود اما در روز یکشنبه کمک چند برابر بود، انسجام و همراهی کامل تر بود و مردم از سفرهای غیرضروری خود کاستند.
پیرهادی با بیان اینکه در روز یکشنبه شاهد ۲۵ هزار تماس با سامانه ۱۳۷ بودیم که ۶۵ درصد پیامها برای مناطق ۱ ، ۲ و ۵ بود و کارگران خدمات شهری سایر مناطق نیز در این مناطق حاضر شده بودند، اظهارداشت: ۱۷۷۳ دستگاه خاور، کامیون، پی کاپ، جرثقیل، لودر و ۳۰۰ دستگاه تخصصی شامل نمک پاش و کامیون با تیغه مخصوص برف روبی، نمک پاش بزرگراهی در شهر فعال بودند.
رییس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه حوزه تجهیزات و ماشین آلات برف روبی شهرداری تهران نیازمند تقویت است، گفت: از همکاران تقاضا دارم اکنون که در فصل بودجه هستیم، کمک کنیم تجهیزات برف روبی کامل تر شود.
وی با بیان اینکه باید برای سال بعد و برف روبی تصمیم مدیریتی گرفته شود، از شهردار تهران خواست به موضوع آموزش شهروندی نیز به طور ویژه بپردازد.
ما به ازای هر صندلی شورا ۷۲ شهید داده ایم
حبیب کاشانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه حضور ما در شورا هزینه مادی و معنوی دارد و ما به ازای هر صندلی ۷۲ شهید داده ایم، اظهارداشت: نباید اظهارنظرهایی کنیم که راهپیمایی ۲۲ بهمن تحت الشعاع این نظرها قرار گیرد.
وی افزود: بارش برف روز پنجشنبه با اعتراض اکثریت اعضای شورا مواجه شد، نه اینکه نیروها کار نکرده بودند اما حجم برف آنقدر بالا بود که بخشی از کار مغفول ماند.
وی با بیان اینکه شورای شهر بدنه شهرداری را می شناسد، اظهارداشت: کارگران کسانی نیستند که کار نکنند بلکه با وجدان کاری خود باور دارند که باید کار کنند و به نحو احسن اقدامات را انجام دهند، البته انتظار ما بر این بود که شهرداری نقش نخ تسبیح را بازی کند و نهادهای مرتبط را یکجا جمع کرده تا رضایت بخش زیادی از شهروندان جلب شود.
وی با بیان اینکه امیدواریم اتحادی که در بدنه شهرداری در روز یکشنبه شکل گرفت ادامه داشته باشد، افزود: برخی در بیرون از فضای شورا اظهار نظرهایی می کنند که از آنها میخواهم اجازه دهند شورا کار خود را انجام دهد.
لزوم رسیدگی به وضعیت سرویس مدارس استثنایی از سوی شهرداری تهران
علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در صحن شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به حضور این افراد مقابل ساختمان شورای شهر، گفت: برای سرویس مدارس فرزندان خود مشکلاتی را دارند و در نامهای اعلام کردند که شهردار تهران تقبل کردند که سرویس رایگان باشد.
وی از باقری و بهرامی معاونان شهردار که در صحن حاضر بودند خواست تا فردی را برای پیگیری این موضوع تعیین و در جمع مادران حاضر شوند.
لزوم تعیین تکلیف پروژههای نیمه تمام و بلاتکلیف در سطح شهر تهران
زهرا شمس احسان رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز در زمان تذکر خود، با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف پروژههای نیمه تمام و بلاتکلیف در سطح شهر تهران اظهار داشت: تعین تکلیف بسیاری از پروژهای اولویتدار شهرداری همچون توسعه و تجهیز خطوط مترو، تکمیل شبکه بزرگراهی و کمربند شهری تهران در جنوب شرق و شرق (بزرگراه شهید نجفی رستگار)، توسعه و تکمیل پایانه جدید شرق و پروژه چهار باغ از مطالبات مردم شهر تهران است.
وی افزود: امروز پروژههایی نیمه تمام و بلاتکلیف در سطح شهر تهران به دلیل عدم توجه لازم به مصوبه شورای اسلامی شهر تهران تحت عنوان الزام شهرداری تهران به انجام مطالعات توجیه فنی، اقتصادی، زیست محیطی، فرهنگی و اجتماعی و ارائه برنامه زمان بندی برای کلیه طرح ها و پروژه های شهرداری تهران است.
وی از شهرداری خواست اجرای مصوبه شورای اسلامی شهر تهران تحت عنوان سند نظام فنی و اجرایی شهر تهران را دستور کار خود قرار دهند.
انتقاد عضو شورا از توئیت های تخریبی علیه شورا
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه درباره موضوع حضور مادران دانش آموزان استثنایی در مقابل شورای شهر، گفت: در سال های اخیر مبالغی برای پرداخت هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی در نظر گرفته شده بود که اگر این هزینه به برخی خانواده ها پرداخت نشود، وظیفه مدیریت شهری است که این مبالغ را تأمین کند.
وی با بیان اینکه ۱۶ میلیارد تومان تنها برای تاکسیرانی قرار دادیم و بودجه برای ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی افزایش یافته است، افزود: انتظار این بود با توجه به تذکری که دو ماه پیش در شورا مبنی بر پرداخت این هزینه دادیم، مشکل برطرف شود.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وضعیت برف روبی هم یادآورشد که روز یکشنبه با مشارکت مردم شاهد ترافیک روان بودیم.
تشکری هاشمی افزود: مدیریت شهری روز یکشنبه خوب عمل کرد اما این به منزله نادیده گرفتن ایرادات روز پنجشنبه نیست.
وی با بیان اینکه معاونین شهرداری بزرگوارانه و متواضعانه عذرخواهی و تلاش کردند در بارش دوم مشکل تکرار نشود، از برخی توییت های تخریبی انتقاد کرد و افزود: کسانی که وظیفه ندارند و مسئولیت هایی در این زمینه ندارند توئیت تخریبی علیه عضو شورا که دلسوزانه موضوع را مطرح کرده بود، منتشر کردند.
تغییر نام ۲۴ معبر در پایتخت/ خیابان ب در منطقه یک به نام سبا بابایی
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه امروز خود ، نام ۲۴ معبر، بوستان، خیابان و کوچه را تغییر دادند.
نرگس معدنی پور ، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه، مصوبات کمیسیون نامگذاری را قرائت کرد.
بر اساس مصوبه کمیسیون نامگذاری، خیابان ب در منطقه یک به نام مرحومه سبا بابایی (کونیکو یامامورا)، بلوار شرقی-غربی در منطقه ۲ به نام شهیده ناهید محتشم، کوچه امید در منطقه ۴ به نام شهیده مهناز صالحی نکو، کوچه سیزدهم در منطقه ۱۲ با حفظ شماره به نام شهیده شرف نساء شاهی، بوستان فاقد نام ویژه بانوان در محله ۱۳ آبان در منطقه ۲ با حفظ شماره به نام بوستان ریحان، خیابان سیزدهم در منطقه ۲ به نام شهید عباس راصد، کوچه سرو در منطقه سه به نام استاد دکتر یدالله ثمره، خیابان نوخندان شرقی در منطقه ۳ به نام استاد محمدحسین مهرنوش و کوچه فتوره چی در منطقه ۱۱ به نام شهید محمد جواد برادران نامگذاری شد.
همچنین کوچه حاج عبدالمحمود در منطقه ۱۱ به نام استاد دکتر محمدقلی شمس، کوچه گلستان ۴ در منطقه ۱۵ به نام شهیدان سجادی، پایانه های تاکسیرانی فاقد نام در منطقه ۱۵ به نام شهیدان مختار سالمی و محمد جامه بزرگ، کوچه بختیاری در منطقه ۱۵ به نام شهید محمد ترابی نامگذاری شد.
بر اساس مصوبه کمیسیون، کوچه هلال احمر در منطقه ۱۶ به نام شهید محمد نیک بین، کوچه اسلامی در منطقه ۱۷ به نام شهید اسدالله قرامحمدی، کوچه ۵۴ در منطقه ۱۷ به نام شهید عزت الله عزتی، کوچه چهاردهم در منطقه ۱۷ به نام شهید حسین بختیاری نامگذاری شد.
همچنین، کوچه فروردین جنوبی در منطقه ۲۰ به نام شهید اصغر نیکبخت، کوچه سی و پنجم در منطقه ۲۰ به نام شهید علی اشرف قدیانی، کوچه بیست و نهم در منطقه ۲۰ به نام شهید مجید لطفی،خیابان گلبن در منطقه ۲۰ به نام شهیدان تهرانی پور و خیابان فاقد نام در منطقه ۲۰ به نام شهید رحیم سعیدی و پل غیرهمسطح فاقد نام در منطقه ۲۰ به نام شهید وحید زمانی نیا نامگذاری شد.
ادامه بررسی گزارش های حسابرسی سال ۹۶-۹۹/ قرائت و تصویب گزارش حسابرسی سازمان املاک و مستغلات
محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه و در جریان بررسی گزارش حسابرسی سازمان املاک و مستغلات برای سالهای مالی ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹، گفت: حسابرسی گزارش سال ۹۶ را عدم اظهار نظر، ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ را مردود و سال ۱۳۹۹ را مشروط اعلام کرده و این موضوع، سازمان املاک و مستغلات را سخت تر می کند.
وی با بیان اینکه باید برنامه ریزی شود که در گزارش بعدی مشکلی وجود نداشته باشد، افزود: بخشی از گزارش حسابرسی سازمان ها و شرکت ها سال ۱۴۰۱ نیز آماده است.
ابوذر مختاری مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران نیز در جریان بررسی این گزارش اظهار داشت: با رأی دیوان عدالت، مالیات سازمان صفر شد و برای سالهای آینده نیز مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.
وی افزود: سازمان از فروش املاک ۲.۵ درصد درآمد دارد و سازمان درآمد دیگری در این زمینه ندارد و پیش بینی کرده ایم که برای امسال، درآمدها در دفاتر ثبت و ضبط شود همچنین واریز نامشخص از ۴۸۰ میلیون تومان به کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان رسیده و هشت پرونده حقوقی تشکیل داده ایم.
در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران گزارش حسابرسی از سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران برای سال های ۹۶ تا۹۹ را تصویب کردند.
همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران بررسی گزارش حسابرسی سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران برای سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ را در دستور کار قرار دادند و یا اکثریت آراء تصویب کردند.
بر اساس اعلام میثم مظفر عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گزارش این سازمان با وسعت عملکردی بالا و پیچیدگی کار، جزء بهترینها در شهرداری بوده است.
بررسی گزارش حسابرسی شرکت شهروند/ گزارشی عجیب و غریب
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه امروز خود، بررسی گزارش حسابرسی شرکت شهروند برای سالهای ۹۶ تا ۹۹ را در دستور کار قرار دادند.
محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران درباره گزارش حسابرس از شرکت شهروند ، گفت: اگر حسابرسی سالیانه در شورا منعکس می شد و به اطلاع مردم می رسید، جلوی مسیر اشتباه گرفته می شد.
وی با بیان اینکه چهار سال گزارش حسابرسی ارائه نشد و شهرداری نیز تمایلی به این موضوع نداشت، افزود: برند یک مجموعه که متعلق به مردم است به راحتی در اختیار بخشی دیگر قرار گرفته که این دوره به شهرداری بازگشت.
آخوندی با انتقاد از اینکه برخی رسانه ها با افراد بی سواد مصاحبه می کنند و در خصوص اقداماتی که هنوز در شورا مصوب نشده، سخن می گویند گفت: باید پرسید که فروشگاه شهروند در طول چهار سال چه اقداماتی انجام داده است.
آخوندی از مدیرعامل شرکت شهروند خواست تا تخلفات را پیگیری و متخلفان را به مراجع قضایی معرفی کند.
میثم مظفر دیگر عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز گزارش حسابرسی از این شرکت را عجیب و غریب توصیف کرد و گفت: بر اساس اعلام حسابرس چاپ بُن های جعلی و تکرار بن ها در این سالها انجام شده است.
وی افزود: شرکت شهروند بدون مجوز با ۳۰ درصد سهام شرکت شهروند و ۷۰ درصد سهام شرکت سپهر، شرکت شهروند ایرانیان را راه اندازی کرده و سیر قانونی آن طی نشده و همچنین با بیمه سرمد قرارداد منعقد کرد که صرفه و صلاح شهرداری در این قرارداد جای تردید است.
مظفر ادامهداد: سیستم کنترل داخلی مناسب برای جلوگیری از چاپ این بن ها وجود نداشت و صدور ۵۰ میلیارد تومان بن به تاریخ روز بوده و با سود بانکی به ۱۲۰ میلیارد تومان تا سال ۱۳۹۹ رسیده است.
وی با بیان اینکه حکم تخلیه فروشگاه چیذر نیز صادر شده بود که این اقدام در نوع خود نوبر است، افزود: ۱۲ فقره از املاک انتقالی، اسناد مالکیت مشخصی ندارند، فروش ضایعات شهروند بدون نظارت دادگستری انجام شده و دستورالعمل مشخصی برای استفاده از امکانات و ظرفیت های این شرکت وجود نداشت.
حبیب کاشانی دیگر عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز بر ضرورت پاسخگویی متخلفان تاکید کرد و گفت: گزارشات باید واضح، صریح و شفاف ارائه شود.
داوود قربانیان مدیرعامل شرکت شهروند نیز در این جلسه گفت: بیش از ۲ هزار نیروی مستقیم و هزار و ۴۰۰ نفر نماینده شرکت در فروشگاه شهروند مشغول به کار هستندو این شرکت یکی از زنجیره های گسترده تأمین و تولید در کشور است و به بیش از ۵۰ هزار مشتری خدمات ارائه می دهد.
وی با بیان اینکه شرکت شهروند، بدون اخذ مجوز شهرداری حق بهره برداری از برند خود را در قبال اخذ ۳۰ درصد از سهام شرکتی دیگر به آن شرکت واگذار کرده بود، گفت: از سال قبل با باز کردن پرونده های حقوقی و حمایت ویژه شهردار تهران، برند را بازگرداندیم.
وی افزود: در حال حاضر توسعه کشوری را آغاز کردیم و تا پایان سال ۲ فروشگاه به هشت فروشگاه کشوری اضافه می شود.
با تصویب اعضای شورای اسلامی شهر تهران مقرر شد که تخلفات اعلام شده در گزارش حسابرسی بررسی و سپس پیگیری های قضایی انجام شود.
در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران گزارش حسابرسی شرکت شهروند را تصویب کردند.
همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران امروز یک فوریت لایحه شهردار تهران در خصوص «اعطای مجوز به شهرداری تهران جهت اعمال ضریب کاهشی برای بدهکاران عوارض تردد در محدوده های طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوای شهر تهران در صورت تسویه بدهی تا پایان اسفند ماه سال 1401» را تصویب کردند.
جلال بهرامی معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران در جریان بررسی این لایحه گفت: از سال ۹۷ بحث کنترل هوشمند محدوده طرح ترافیک مطرح شده اما هنوز ۵۰ درصد افراد عوارض خود را پرداخت نکرده اند.
بهرانی با بیان اینکه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عوارض این حوزه پرداخ نشده است، گفت: اگر این عوارض تا پایان امسال پرداخت نشود مشمول ۲ درصد افزایش نرخ میشود.
وی ادامه داد: در این لایحه خواسته ایم در صورت پرداخت عوارض تا پایان اسفند ماه امسال، پرداخت کنندگان مشمول ۳۰ درصد تخفیف شوند.