به گزارش ایرنا از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، «غلامحسین حسینی نیا» در جلسه هم اندیشی با مدیرعامل و نائب رئیس شستا با اشاره به مقوله آینده مشاغل و مشاغل آینده که متأثر از تکنولوژی های روز و روند پر شتاب آن است، گفت: عمر سودمند مهارت ها بسیار کوتاه است و از این رو نیازمند کسب آموزش های مهارتی ضمن کار در صنایع و ارتقاء مهارت و فعالیت حرفه ای کارکنان و افزایش کیفیت تولیدات می باشیم.
وی سرمایه انسانی دارای صلاحیت حرفه ای و شایستگی های لازم مبتنی بر مهارت های مورد نیاز مشاغل آینده را ضرورتی انکار ناپذیر برشمرد و افزود: در جوامع توسعه یافته و در حال توسعه، سرمایه انسانی یکی از مهم ترین عناصر مؤثر در بهبود، بهره وری و ارتقاء کیفیت تولید محصول می باشد، بنابراین ارتقاء مهارت منابع انسانی و کارگران در سطوح مختلف یکی از مهمترین فاکتورهای تأثیرگذار در ایجاد ارزش افزوده و ارتقاء کیفیت محصولات می باشد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، با اشاره به تفاهم نامه منعقده با شرکت مذکور، اظهار داشت: این آمادگی وجود دارد تا در زمینههای و حوزههای مختلف یک برنامه عملیاتی تداوم دار در موضوع مهارت با شستا اجرا شود.
وی با ارائه پیشنهادی در خصوص راه اندازی یک آکادمی مهارتافزایی برای هلدینگهای ۹ گانه شستا، افزود: هر هلدینگ میتواند در این ساختار برنامههای آموزشی خود را تعریف کند و استانداردهای آن را ایجاد و با همکاری سازمان فنی و حرفهای کشور ارزشیابی کند. آماده هستیم در هر شهری که اصل شرکتهای تابعه شستا در آن حضور دارد، زیرساخت لازم را در اختیار قرار دهیم.
معاون وزیر کار با اشاره به تصویب «چارچوب صلاحیت حرفه ای ملی» به استناد ماده (۷) قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی، در جلسه هیئت دولت به ریاست رئیس جمهور، تصریح کرد: تصویب «چارچوب صلاحیت حرفه ای ملی» در هیأت وزیران اعتلای منزلت به نیروهای مهارتی و شایسته کشور می باشد.
در شستا به دنبال تعالی مهارتآموزی هستیم
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا)، با اشاره به جایگاه مهارت در تحولسازمانی گفت: ما در تلاش هستم مهارت را بهعنوان یک اصل اساسی دنبال کنیم و این برگرفته از راهبردهای تحولی در شستا است. پیام این جلسات برای مدیران هلدینگها و شرکتهای تابعه این است که باید نسبت به آموزش و مهارت بیش از پیش توجه و تمرکز کنند.
ابراهیم بازیان در این جلسه افزود: ما در نظام جمهوری اسلامی ایران گاهی دچار غفلت میشویم، این جلسات تذکری است برای همه. مهارتآموزی و آموزش کارمندان و کارگران و حتی مدیران از نان شب هم واجبتر است. تحول بدون مهارت شدنی نیست. پیگیری این مهم بر همه مدیران تکلیف خواهد شد.
وی با اشاره به لزوم ایجاد فهم مشترک در تداوم برنامههای آموزشی و مهارتی تشریح کرد: در این راستا باید عزم مشترکی صورت پذیرد. باید یک پلن و برنامه عملیاتی ناظر به موضوع مهارت ایجاد شود. باید برای هر هلدینگ ناظر به حوزه فعالیت یک پیوست تحولی در حوزه مهارت برنامهریزی شود.
مدیرعامل شستا با اشاره به آمادگی شستا در حمایت از برگزاری مسابقات ملی مهارتآموزی اضافه کرد: در شستا به دنبال تعالی مهارتآموزی هستیم. شستا در این زمینه میتواند الگو باشد. ما در شستا و در قالب مسئولیت اجتماعی وظیفه داریم در ایجاد آموزش برای کارگران و حتی مجاوران و تمام اعضای خانواده آنها تلاش کنیم. حتی خانواده محترم کارکنان هم میتواند جامعه هدف مهارتآموزی در شستا باشد. جوان اگر مهارت داشته باشد ارزانفروشی نمیکند و با دستان خود شغل ایجاد میکند.