تهران - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت روابط دوستانه بین دو کشور را ستود و گفت: این روابط پس از پایان همه گیری کرونا، بازگشت به مسیر طبیعی خود را آغاز کرده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری «الرای» «محمد ایرانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در مراسم جشن چهل و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در کویت افزود: مسئولان دو کشور بر تقویت روابط دوجانبه تاکید دارند و این امر موجب شده که امروز شاهد برگزاری جلسات کمیته‌های مشترک کنسولی، حقوقی، گارد ساحلی و نشست هایی درباره مقابله با مواد مخدر باشیم که در این زمینه‌ها پیشرفت های خوبی هم حاصل شده است.

وی اضافه کرد: سال گذشته بیش از ۸۰ هزار کویتی از طریق پروازهای مستقیم به ایران سفر کردند.

ایرانی در این مراسم که با حضور «سمیح جوهر حیات» دستیار آسیایی وزیر خارجه کویت و تعدادی از روسای نمایندگی‌های دیپلماتیک در سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت برگزار شد، ضمن ابراز همبستگی و همدردی کشورش با خانواده‌های زلزله زدگان ترکیه و سوریه، از خداوند متعال برای آنان صبر و شکیبایی آرزو کرد.

سفیر ایران در کویت گفت: ۴۴ سال پیش یکی از مهم‌ترین انقلاب‌های مردمی قرن بیستم در ایران به پیروزی رسید؛ انقلابی که به لطف حمایت و حضور مردم در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی کشور و به رهبری امام خمینی (ره) به پیروزی رسید و رژیم طاغوت و تابع بیگانگان را از صحنه سیاسی ایران بیرون کرد.

وی افزود: بیش از چهار دهه است که ایرانیان در تعیین سرنوشت سیاسی و اجتماعی خود سهیم هستند و در زمینه دموکراسی نقش اساسی دارند.

ایرانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران معتقد به همکاری با نظام بین‌الملل است و توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ نیز که از آن به عنوان یکی از مهم‌ترین مدل‌های تعامل مثبت ایران با نظام بین‌الملل یاد می‌شود، در همین راستا انجام شد.

به گفته سفیر ایران در کویت، جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر اصول و ارزش‌های انقلاب، منادی و مدافع صلح، عدالت، احترام به حاکمیت کشورها و مخالف تبعیض نژادی و تجاوز است و بر عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها در سطح بین‌الملل تاکید دارد.

وی تاکید کرد: حفظ این توافق (هسته‌ای) برای تامین امنیت و منافع جامعه بین الملل و تضمین تداوم تعهدات بین المللی یک ضرورت مبرم است.

سفیر ایران در کویت اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنان بر اجرای کامل این توافق تاکید دارد و از آن خارج نشده است، اما آمریکا و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور وقت آن، در سال ۲۰۱۸ همه تعهدات خود را لغو کرد و از این توافق خارج شد.

به گفته ایرانی، «آمریکا نه تنها از این توافق بین المللی خارج شد، بلکه دوباره تحریم‌های متعددی را علیه ما اعمال کرد.

وی افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران خواهان اجرای کامل این توافق و لغو تمام تحریم‌هایی است که پس از خروج ترامپ از آن، علیه ملت ایران اعمال شد.

قدیمی‌ترین تمدن‌ها

ایرانی با بیان اینکه ایران یکی از کهن‌ترین تمدن‌های بشری و نظام ناب را در طول تاریخ داراست، گفت: با وجود موانع بی شمار که دشمنان ایران در جنگ هشت‌ساله تحمیلی، تحریم‌های متعدد، تروریسم اقتصادی علیه مردم ایجاد کردند، این کشور اکنون دستاوردهای علمی، فنی و اقتصادی فراوانی را به دست آورده که در بسیاری از زمینه‌ها از جمله محصولات کشاورزی، محصولات صنعتی، تجهیزات پزشکی، نانوتکنولوژی، انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و ده‌ها دستاورد دیگر خودکفا شده است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت با بیان اینکه زنان ایرانی در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، علمی، ورزشی و هنری تاثیر بسزایی در روند انقلاب اسلامی داشته اند، گفت: ۵۵ درصد از دانشجویان دانشگاه های ایران را زنان تشکیل می‌دهند، ۴۰ درصد از پزشکان ایرانی و ۳۳ درصد از اعضای هیات علمی دانشگاه های این کشور هم زن هستند و تعداد زیادی از این افراد در دانشگاه ها، مجلس، شوراهای شهرها و روستاها و سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور نقش آفرینی می‌کنند.

سفیر ایران پیش از آغاز سخنان خود به احترام قربانیان زلزله در ترکیه، سوریه و ایران یک دقیقه سکوت کرد و سپس گفت: زلزله‌هایی که اخیراً در ترکیه، سوریه و ایران به وقوع پیوست، دل ما را به درد آورد.