اصفهان- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همکاری علمی و فناورانه کشورهای عضو اکو تاثیر و نتایج به مراتب موثرتر، عمیق‌تر و پایدارتر از تعاملات اقتصادی دارد.

به گزارش ایرنا، محمدعلی زلفی‌ گل روز سه شنبه در آئین آغازین پنجمین اجلاس هیات امنا و هفتمین اجلاس کمیته اجرایی بنیاد علمی اِکو در اصفهان افزود: بر همین اساس پیشنهاد می‌کنیم روند همکاری کشورهای عضو به‌ عنوان یک برنامه، با تعریف پارامترهای عملیاتی از جمله طرح‌های چندجانبه پیگیری شود و افزایش یابد.

وی اضافه کرد: نیاز است که سازمان همکاری اقتصادی مانند دیگر سازمان‌های بین‌المللی، با تدوین برنامه‌های مشترک، زمینه‌ ارتباط بیشتر مراکز علمی و ایجاد شبکه‌های بین دانشگاهی و شبکه‌های مشترک میان پارک‌های علم و فناوری را مهیا کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: ما پیشنهاد می‌کنیم بنیاد علمی اکو به‌ عنوان نقطه ثقل مراودات علمی و فناورانه میان دولت‌های عضو باشد و در این ارتباط بانک اطلاعاتی متشکل از آمار و ارقام وضعیت علوم، فناوری و آموزش کشورهای منطقه راه اندازی شود.

زلفی‌ گل ادامه داد: تشکیل بانک اطلاعاتی، انتشار گزارش‌های ادواری از شرایط پیشرفت علمی و فناورانه کشورهای عضو اکو را در پی دارد و ایران پیش تر با فعال‌سازی پایگاه‌ اطلاعاتی علمی و سامانه نظام ایده‌ها و نیازها در این پیوند تجربه کافی برای ایجاد بانک اطلاعاتی مورد اشاره را دارد.

وی با بیان اینکه ۱۳ سال از فعالیت بنیاد علمی اکو را پشت سر گذاشته ایم، خاطرنشان کرد: در این مدت ایران میزبان ۲ نشست هیات علمی در چهار سال اخیر بوده که از توجه کشورمان به مباحث دانش و فناوری حکایت دارد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه دولت فعلی برای سازمان‌هایی مانند اکو اهمیت زیادی قائل است، اظهارداشت: وزارت علوم پس از چند سال پیگیری‌ موفق شد بنیاد علمی اکو را وارد فهرست گروه اول عضویت دولت جمهوری اسلامی کند.

زلفی‌ گل افزود: اکو متشکل از ۱٠ کشور با مساحت تقریبی هشت میلیون کیلومتر مربع و جمعیتی معادل ۵٠٠ میلیون نفر ظرفیت گسترده‌ برای افزایش همکاری کشورهای عضو دارد و بی شک تعاملات علمی و فناوری باید بیش از قبل مورد توجه باشد.

وی با اشاره به اینکه برای نیل به اهداف مسیر طولانی در پیش رو داریم، تصریح کرد: باید پذیرفت که علم، فناوری، آموزش و نوآوری پیش‌نیاز توسعه پایدار و پیشرفت کشورهاست، بنابراین توجه به این موارد ضروری است.

به گزارش ایرنا، پنجمین اجلاس هیات امنا و هفتمین اجلاس کمیته اجرایی بنیاد علمی اِکو با حضور و مشارکت مسوولان، سفیران و کارشناسان کشورهای عضو امروز در اصفهان در محل اتاق بازرگانی این شهر آغاز به‌کار کرد و تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه اصفهان و بنیاد علمی اکو نیز به امضای رییس این دانشگاه و رییس بنیاد علمی اکو رسید.

در این اجلاس ٢ روزه هیات امنای بنیاد علمی اکو به‌منظور سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های علمی این بنیاد در سطح منطقه برای سه سال آینده بحث و تبادل نظر خواهند کرد.