به گزارش خبرنگار ایرنا، چرخ روزگار که بر وفق اقتصاد و معیشت نگردد، هر چیز بیارزشی قیمت پیدا می کند؛ مثل چرخهای خیاطی قدیمی که گوشه انبار خاک میخورد و حالا هرکسی به آن دست بزند برایش طلا می شود.
حکایت از بُن سازه خرید و فروش اینترنتی کالا شروع شد، قیمتش را ۳۵۰ میلیون تومان اعلام کرده و نوشته بود: مایل به معاوضه نیستم.
همانجا بصورت پیام از او پرسیدم این از همان چرخهای خیاطی گرانبهاست؟ جواب داد: اینطوری میگن، گفتم منم ازش دارم، جوابی نداد...
دیگری هم که شک کرده بود مبادا کاسهای زیر نیم کاسه باشد، پیام را دید و با سکوت جوابم را داد.
عکس چرخهای خیاطی رنگ و رو رفته که سوزنشان روی قدیمی بودن گیر کرده و حالا حکم طلا پیدا کرده اند داستان این روزهای فضای مجازی است، فضایی که هرکس هرچه میخواهد میگوید و دیگران هم گاهی بیشترش را باور می کنند.
چند روز قبل یکی از دوستان تعریف میکرد که پسر یکی از آشنایانشان در یکی از استانهای همجوار، دل و روده چرخ خیاطی قدیمی مادرش را درآورده ولی خبری از جیوه قرمز نبوده است، مادهای که فرصتطلبان با چرخهای خیاطی قدیمی از آن به تن سهل انگاران، شایعه دوخته اند.
چندی پیش یک شایعه عجیب در عربستان داغ شد، شایعه ای که باعث شد تا سعودی ها برای خرید و فروش چرخ خیاطی قدیمی با برند سینگر هجوم ببرند.
گفته میشد این چرخ خیاطیها حاوی جیوه قرمز است. آنها معتقد بودند در صورت اثبات وجود جیوه قرمز در چرخ خیاطی ارزش آن به بیش از ۵۰ هزار دلار (تقریبا ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان) می رسد.
حالا در ایران، سینگر جایش را به مارشال داده است، ولی هر کسی هر چرخی که در بساط دارد، به دیوار فضای مجازی آویزان کرده و به قیمت باور نکردنی به فروش می رساند.
شما می توانید گوشی خود را روی چرخ خیاطی نگه دارید تا به نوعی وجود جیوه قرمز را تشخیص دهید، این هم بخشی از دوخت و دوزهای دروغ فضای مجازی است که بر اساس آن اگر تلفن خود را به سمت سوزن چرخ خیاطی که حاوی جیوه قرمز است نگه دارید، سیگنالش از دست میرود!
البته برخی به چرخ خیاطی اکتفا نکردهاند و هر کالای قدیمی که در خانه دارند را حاوی جیوه معرفی کرده اند، مثل یخچال و تلویزیون های قدیمی؛ ظاهرا این قصه سر دراز دارد.
جیوه قرمز چیست؟
جیوه قرمز، مادهای ساختگی و دروغین با ترکیب شیمیایی نامشخص است که کلاهبرداران مدعی کاربرد آن در ساخت بمب هسته ای شدهاند.
به علت محرمانه بودن اسناد ساخت سلاح های هسته ای، رد ادعای استفاده از جیوه قرمز در تسلیحات هسته ای سخت است اما بر اساس متون علمی موجود، این ماده هیچ کاربرد خاصی برای ساخت سلاح اتمی ندارند و مواد شیمیایی رایج و در دسترس عموم است.
سال ۲۰۰۴ و پس از دستگیری سه مرد در انگلیس به اتهام اینکه قصد خرید یک کیلوگرم جیوه قرمز به قیمت ۹۰۰ هزار پوند را داشتند، آژانس بین المللی انرژی اتمی بیانیه ای صادر کرد و ادعاهای واقعی بودن این ماده را رد کرد.
یک بار گزیدگی از ۲ سوراخ
این اولین باری نیست که چرخهای خیاطی قدیمی مشهور می شوند، یک بار هم اوایل دهه ۷۰ همین وسایل خیاطی در دل خود الماس داشتند!
آن روزها فضای مجازی مرسوم نبود و این شایعه دهان به دهان می چرخید، حتی خود من بارها به سراغ چرخ خیاطی مادرم رفتم ولی از سازه زیر چرخ خیاطی که روی یک جعبه چوبی قرار داشت، سر درنیاوردم. واقعیتش می خواستم با کشف آن الماس، خانوادهام را ثروتمند کنم و این روزها دوباره یاد همان خاطره افتادم و از اینکه بعد از ۳۰ سال هنوز برخی فکر می کنند که چنین شایعه ای درست است، خنده ام می گیرد.
مردم مراقب کلاهبرداران باشند
رئیس پلیس فتا کردستان هم در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: وجود جیوه در چرخ خیاطی قدیمی صحت ندارد و دستاویزی برای کلاهبرداری است، بنابراین مردم باید مراقب باشند.
سرهنگ مهدی دانش پور ادامه داد: تاکنون کسی در رابطه با خرید چرخ خیاطی با قیمت گزاف به بهانه وجود جیوه در آن، به پلیس فتا مراجعه نکرده و شاکی در این زمینه وجود نداشته است.
وی به شهروندان توصیه کرد در صورت مراجعه به سایت دیوار فریب این تبلیغات دروغین را نخورند و از خرید چرخ خیاطی قدیمی یا هر جنس دیگری با ادعای وجود جیوه در آن و قیمتی بودن، خودداری کنند.