شهرری - ایرنا - استاندار تهران با تاکید بر نقش‌آفرینی بخش خصوصی برای ساماندهی لکه‌های صنعتی گفت: شایسته است با رویکرد آینده‌نگری و رعایت شرایط، لکه‌های صنعتی به نواحی صنعتی تبدیل شود.

به گزارش ایرنا از استانداری تهران، علیرضا فخاری روز سه شنبه در جلسه بررسی مشکلات و مسائل پیش‌روی ساماندهی لکه‌های صنعتی استان تهران با اشاره به کنترل نکردن و نبود برنامه در حوزه محیط زیست اظهار داشت: برای ساماندهی لکه‌های صنعتی باید دستورکار برای فرمانداران نوشته شود تا فرمانداران به عنوان محور کار از اعضای مستقر در لکه‌های صنعتی دعوت کنند.
وی افزود: این اعضا به عنوان مووسس اصلی به تشکیل شرکت اقدام کنند، وقتی شرکت شکل گرفت مسئولیت مدنی به عهده آنها خواهد بود و تابع قانون تجارت هستند.
این مسئول اضافه کرد: در زمینه فعالیت نیز باید به استقرار بخش‌های خصوصی هویت دهیم، زیرا که در این صورت بخش خصوصی ضمن انجام سرمایه‌گذاری برای جانمایی و تثبیت موقعیت هزینه می‌کند و نقش دولت باید نقش نظارتی و کنترلی باشد.

فخاری خاطرنشان کرد: بعضی از لکه‌های صنعتی اگر قابلیت تثبیت دارند به شرط رعایت قوانین تعریف شده به عنوان نواحی صنعتی در آینده فعالیت کنند، یعنی ابزار های تشویقی تعریف شود و اگر به لحاظ سرزمینی شرایط وجود دارد به عنوان شهرک‌های صنعتی فعالیت کند از این رو باید پیوست منظم تنظیم و ابعاد مختلف در آن دیده شود.

وی ادامه داد: مهم‌تر از لکه‌های موجود، آینده استان است که با توجه به ظرفیت صنعتی تهران به ویژه در حوزه صنایع خرد و کوچک باید برنامه‌ریزی مبتنی بر دانش‌افزایی و آینده‌پژوهی داشته باشیم تا برآورد شود بر اساس مسائل دانش بنیانی صنعت در آینده به چه سمت و سویی می‌رود.

ضرورت تدوین دستورالعمل و برنامه عمل مشخص برای ساماندهی لکه‌های صنعتی در تهران و سراسر کشور

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بر لزوم تدوین و ارائه دستورالعمل مشخص و قاعده‌مند به‌عنوان برنامه عمل برای ساماندهی لکه‌های صنعتی استان تهران و متعاقب آن سایر لکه‌های صنعتی در کشور تاکید کرد.

 «علی رسولیان» در نشست ساماندهی لکه‌های صنعتی استان تهران افزود: سیاست‌گذاری صنعتی یک ضرورت و اولویت است. در دولت سیزدهم طرح توازن منطقه‌ای و آمایش سرزمینی برای توازن صنعتی در کشور شروع شده است که به نقاط مثبت خوبی نیز رسیده است.

وی اضافه کرد: در سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نیز، واگذاری اراضی با اولویت شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و نوآور را به عنوان یک گام مؤثر در پیش گرفته‌ایم. بیشتر واگذاری‌ها در تهران با اولویت شرکت‌های دانش بنیان بوده است.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، ادامه داد: نسبت به راه‌اندازی شهرک‌های صنعتی بزرگ در اطراف شهرهای صنعتی مانند تهران و سمنان با اخذ مجوزات زیست‌محیطی و سایر مجوزات لازم اقدام کرده تا زمینه و شرایط را برای حضور هرچه بیشتر سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی فراهم کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: شهرک‌های صنعتی زون بندی شده است و به‌دنبال تکمیل زنجیره‌های تولید اعم از پوشاک، کیف، کفش و.. هستیم.

رسولیان همچنین گفت: در حوزه ساماندهی لکه‌های صنعتی نیز نیازمند دستورالعمل مشخص و قاعده‌مند هستیم که فرمانداران بر اساس آن برنامه عمل ساماندهی لکه‌های صنعتی را در دستور کار خود قرار دهند.