تهران - ایرنا - معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران تعامل با جامعه نخبگان را ضروری دانست و گفت: نخبه ایرانی می‌داند که آینده کشور به همت علم و تلاش وی وابسته است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا ، امیردریادار حبیب الله سیاری روز سه شنبه در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری ارتش جمهوری اسلامی ایران و بنیاد ملی نخبگان افزود: ارتش در زمان دوران دفاع مقدس تجهیزات مناسبی داشت اما به مرور و با گذشت جنگ تحمیلی با کمبودهای جدی مواجه شد. با این حال با همت بلند و ایثارگری ارتشی‌ها بعد از دستور خودکفایی ارتش در تجهیزات که توسط رهبر معظم انقلاب اعلام شد، حرکت‌های سازنده آغاز و کمبودهای کشور در بخش‌های مختلف جبران شد.

وی ادامه داد: از آن به بعد تا به امروز، این مسیر ادامه یافته و خوشبختانه امروز کشور در نگهداشت تجهیزات و به روز کردن آنها، به قابلیت‌های بالایی دست یافته است.

رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش خاطرنشان کرد: ایران امروز به تجهیزات با فناوری روز مجهز است و این موضوع به دلیل ارتباط گسترده با جامعه نخبگانی است. از سوی دیگر، حرکت‌های خوبی برای نوسازی در همه نیروهای زمینی، دریایی و پدافند هوایی و همچنین نیروی هوایی آغاز شده که به دستاوردهای زیادی نیز در همین حوزه ها منتج شده است.

امیر سیاری یادآور شد: امروز کشور به معنای واقعی در بخش نیروی زمینی خودکفا است و در پدافند هوایی نیز به فناوری روز دست یافته تا جایی که توان نظامی ایران حتی برای کشورهای ابرقدرت مثال زدنی است. در حوزه دریایی نیز ساخت ناوشکن‌های متعددی مانند دنا، جماران، سهند و زاگرس به خوبی بیانگر پیشرفت‌ها در ارتش است.

وی تصریح کرد: این دستاوردها همگی حاصل ارتباط مداوم با دانشگاه، نخبگان و شرکت‌های دانش بنیان است و به خوبی نشان می‌دهد اثرگذاری نخبگان در جامعه تا چه حد می‌تواند ملموس باشد.



سهم نخبگان در پیشرفت‌های ارتش انکارناپذیر است

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران همچنین اظهار داشت: نخبه ایرانی می‌داند که آینده کشور به همت علم و تلاش وی وابسته است و آینده کشور متعلق به اوست و در نتیجه توان خود را برای توسعه کشور در همه حوزه‌ها و مقابله با تهدیدها و افزایش توان رزمی به کار می‌گیرد.

امیر سیاری یادآور شد: سهم نخبگان در پیشرفت‌های ارتش انکارناپذیر است و انعقاد این تفاهم‌نامه تنها اقدامی برای نهادینه کردن ارتباط مداوم با جامعه نخبگانی است.

وی تأکید کرد: حل مسایل علوم انسانی، مدیریتی، علوم اجتماعی و حاکمیتی اگر مهم تر از حل مسایل فنی و مهندسی نباشد، قطعا اهمیت کمتری ندارد؛ در نتیجه نخبگان این حوزه ها نیز باید شناسایی و حمایت شوند و از توانمندی آنان در ارتش استفاده شود.

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران به حضور همیشگی مردم در حمایت از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: حرکت مردم در ۲۲ بهمن بسیار اثربخش و معنادار و نشان دهنده حمایت مردم از انقلاب اسلامی بود.


ارتش فضایی مناسب برای فعالیت و اثرگذاری نخبگان است

ناصر باقری مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان نیز با بیان اینکه در رویکردهای اخیر این بنیاد تمام امکانات خود را برای حضور نخبگان در حل مسایل کشور به کار گرفته است، اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد از این راه اثرگذاری نخبگان در جامعه را حداکثری کند.

وی افزود: در دیدارهای اخیر نخبگان با رهبری نیز همواره ایشان به حل مسائل کشور توسط نخبگان تاکید داشتند. این انتظار به خوبی نشان می‌دهد که کشور در روند شناسایی و توانمندسازی نخبگان عملکرد مطلوبی داشته است.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه ارتش فعالیت های علمی و فناوری بسیاری دارد، ادامه داد: دستاوردهای فناورانه ارتش به دلیل حضور فعال نخبگان ارتشی در حوزه‌های علمی و فناوری است. با توجه به ظرفیت‌های موجود در ارتش می توان اذعان کرد که این نهاد فضایی مناسب برای فعالیت و اثرگذاری نخبگان است.

باقری مقدم همچنین گفت: بنیاد ملی نخبگان نه تنها در حوزه‌های مهندسی، بلکه در حوزه های دیگر مانند علوم انسانی، هنر و علوم اجتماعی، مدیریت، حکمرانی و کارآفرین نیز فعالیت‌های خود را آغاز کرده است تا اثرگذاری نخبگان در جامعه بیشینه و بهینه باشد. امضای این تفاهم‌نامه نیز با همین هدف و به منظور گسترش زمینه همکاری و تعامل ارتش صورت می‌گیرد.

همکاری با ارتش باید با جدیت بیشتری ادامه یابد

میثم شهبازی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع بنیاد ملی نخبگان نیز گفت: همکاری با ارتش باید با جدیت بیشتری ادامه یابد تا در حوزه های گسترده تر بتوان از قابلیت‌های نخبگان برای حل مسائل موجود در این نهاد ارزشمند و حساس استفاده کرد.

وی افزود: با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر موضوع دریا، توسعه سواحل مکران و دیگر طرح‌های راهبردی ارتش در حوزه صنعت دریایی از اهمیت بالایی برخوردار است که باید برای نیل به این هدف توان نخبگانی را به کار گرفت.

ارتش در تمام رده‌های ۳۰گانۀ خود به حضور نخبگان اعتقاد دارد

در این مراسم ناخدا سید عباس علوی مدیر مرکز نخبگان ارتش نیز با بیان اینکه استفاده از نخبگان در همۀ بخش‌های ارتش امری مهم است، اظهار داشت: ارتش در تمام رده‌های ۳۰گانۀ خود به حضور نخبگان اعتقاد دارد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزۀ تکریم و الگوسازی از نخبگان و مفاخر ارتش نیز باید اقدامات جدی صورت بگیرد تا الگوی مناسب به جوانان ارائه شود.


ارتش با دید ملی و آغوش باز در طرح ملی اشتغال نخبگان شرکت کرده است

عباس ابراهیمی معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان هم با تاکید بر اجرای هرچه سریع تر این تفاهم‌نامه، گفت: اشتغال نخبگانی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان در سال جاری است که خوشبختانه ارتش با دید ملی و آغوش باز در این طرح ملی شرکت کرده و زمینه های خوبی را برای اشتغال نخبگان فراهم کرده است.

وی افزود: امید است در آینده بتوان علاوه بر حوزه‌های مثل شناسایی برای جذب و بکارگیری نخبگان در ارتش در قالب های مانند اعطای فرصت مطالعاتی و فرصت پسادکتری و تشکیل هیئت های اندیشه و همچنین الگوسازی سرآمدان و نخبگان ارتش و حل مسائل موجود در حوزه علوم و فنون نوظهور، همکاری و تعامل بنیاد ملی نخبگان و ارتش جمهوری اسلامی افزایش یابد.

بنیاد به دنبال گسترده شدن ارتباط نخبگان با ارتش است

سید محمد صادق موحد معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان نیز گفت: یکی از مهمترین مشخص‌های ارتش، ممزوج شدن تعهد، تخصص و ایمان است.

وی افزود: از راهبردهای بنیاد ملی نخبگان، افزایش مسئولیت‌پذیری و اثرگذاری اجتماع نخبگان است و این یعنی این دو نهاد می‌توانند تعامل و همکاری گسترده با یکدیگر داشته باشند.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: ارتش همواره به عنوان یک نهاد همکار با بنیاد ملی نخبگان تعامل داشته و دارد اما در دور جدید، بنیاد به دنبال گسترده شدن ارتباط با این نهاد مهم و ارزشمند است تا زمینه برای تمدن نوین اسلامی در کوتاه‌ترین زمان ممکن فراهم شود.

موحد تصریح کرد: یکی از برنامه‌های پیش رو بنیاد، طرح تسهیلات جایگزین خدمت نظام وظیفه است که طی سال‌‎های گذشته به جامعه هدف ارائه شده است. نگرش بنیاد در این تسهیل، ایجاد فرصت اثرگذاری متناسب با تخصص افراد است تا جامعه مخاطب در حوزه تخصصی به بالاترین اثرگذاری برسد.


حضور فعال نخبگان در عرصۀ حکمرانی نیاز کشور است

همچنین سرهنگ فرهاد هادی‌نژاد رئیس کانون مرکزی ارزیابی و رشد سرمایه های انسانی ارتش استفاده از ظرفیت نخبگان را امری ضروری دانست و گفت: حضور نخبگان در حوزۀ مسائل ارتش، یک ظرفیت بزرگ برای کشور است.

وی افزود: حضور فعال نخبگان در عرصۀ حکمرانی هم نیاز کشور است و هم نیاز نخبگان و هم از منویات همیشگی رهبر معظم انقلاب است. اگر نگاه ملی و رویکرد سیستمی حاکم باشد، این حضور سبب رشد کشور و در نهایت تشکیل جامعۀ مستحق و منتظر ظهور خواهد کرد.

تفاهم‌نامه همکاری ارتش جمهوری اسلامی ایران و بنیاد ملی نخبگان امروز (سه شنبه) با حضور جمعی از مسوولان دو نهاد امضا شد.

براساس گزارش بنیاد ملی نخبگان، همکاری و تعامل با بنیاد ملی نخبگان در خصوص ارزیابی نخبگان و هدایت و توسعه شغلی آنان، استفاده از ظرفیت اساتید نخبه در قالب هسته‌های مساله‌محور در ارتش جمهوری اسلامی معرفی افراد متخصص در ارتش به بنیاد ملی نخبگان جهت مشارکت در تدوین آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها، فراهم کردن سازوکار بازدید نخبگان از دستاوردها و نمایشگاه‌های ارتش ، دعوت از نخبگان در همایش‌های علمی- تحقیقاتی داخلی ارتش، معرفی سرآمدان و آینده‌سازان جهت جذب و همکاری آنها با ارتش از مهم ذترین مفاد این تفاهم‌نامه است.

از دیگر موارد مورد تأکید این تفاهم‌نامه می‌توان به معرفی استعدادهای برتر مشمول دوره پسادکتری به ارتش ، همکاری با ارتش جهت رفع مشکلات گلوگاهی در قالب هسته‌های مساله‌محور، برگزاری همایش‌ها و رویدادهای علمی و تخصصی مشترک با ارتش، تشکیل هیات‌های اندیشه‌ورزی با همکاری نخبگان ارتش جهت ارائه مشاوره، همکاری در خصوص رشد و توانمندسازی دانشجویان مستعد ارتش به منظور استعدادپروری سازمانی و همچنین همکاری در تکریم و الگوسازی نخبگان و مفاخر ارتش و کمک به ایجاد الگوسازی در سطح ملی برای جذب افراد توانمند در ارتش اشاره کرد.