گرگان - ایرنا - دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه اصل و اساس اسلام صلح بوده و به دنبال جنگ نیست، گفت: همکاری بین مذاهب اسلامی یکی دیگر از محورهای دستیابی به وحدت امت و تقریب اسلامی است.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام حمید شهریاری عصر سه‌شنبه در مراسم افتتاح «همایش ملی تقریب مذاهب و تمدن‌سازی نوین اسلامی در گام دوم انقلاب» در گرگان، افزود: استکبار جهانی به دنبال جنگ بین ما و سعودی،‌ ترک و آذربایجان روسیه است که باید هوشیار باشیم تا دشمنان به اهداف خود برسند.

وی ادامه داد: اگر دشمن حمله کند، سلاح بردارد و نقشه‌کشی کند باید دفاع کنیم ولی به جنگ مسلمان نمی‌رویم.

وی تاکید کرد: وحدت اصول و نظام فکری شیعه است و تمایل به جنگ با هیچ کشوری ندارد.

به گفته وی استکبار جهانی برای تسلط بر کشورها پنج مرحله را شامل جنگ، ترور، تکفیر، نزاع، مشاجره و توهین را دنبال می‌کند که باید با هوشیاری مانع تحقق آن در جوامع شد و با افزایش سطح همکاری نسبت به خنثی‌سازی این توطئه‌ها اقدام کرد.

وی ادامه داد: اگر پیشگیری در این پنج مرحله را انجام دهیم می‌توان ادعا کرد که مذاهب اسلامی علیه یکدیگر تعرض نکرده و نخستین اقدام پایه‌ای شکل‌گیری وحدت امت اسلامی و تقریب اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه تا رسیدن به تمدن نوین اسلامی فاصله بسیار زیاد است، افزود: همکاری بین مذاهب اسلامی یکی دیگر از محورهای دستیابی به وحدت امت اسلامی و تقریب اسلامی است.

امت اسلامی قوی و پایدار در برابر دشمن خواهد ایستاد

حجت الاسلام شهریاری، هم‌افزایی در میان کشورهای اسلامی و کمک به همدیگر را دیگر راه وحدت امت اسلامی و تقریب اسلامی برشمرد و افزود: امروز در کشور ترکیه و سوریه هزاران کشته ناشی از زلزله داریم و درد بزرگ محسوب می‌شود و همه کشورهای اسلامی باید به کمک بیایند و این به هم‌افزایی به دست می‌آید که این مهم در همه حوزه‌ها باید گسترش داده شود.

وی با تاکید بر ضرورت بسیج مقاومتی عامل وحدت امت اسلامی و تقریب اسلامی برشمرد و اظهار داشت: اگر این مهم را داشته باشیم زمانی دشمن حمله می‌کند، امت اسلامی قوی و پایدار در برابر دشمن خواهد ایستاد.

به گفته وی با طی مراحل چهار گانه مزبور به اتحادیه کشورهای اسلامی نزدیک می‌شوبم و پله‌ای پرش برای ایجاد تمدن نوین اسلامی خواهد شد.

در این مراسم از ۲ کتاب «عقلانیت دینی، امامت تمدن ساز در پرتو اندیشه‌های امام تمدن‌ساز این الله خامنه‌ای» و «وحدت در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب»، رونمایی شد.

کارگاه‌های تخصصی این همایش در پنج حوزه تخصصی شامل مبانی نظری تقریب مذاهب و تمدن‌سازی نوین اسلامی، الزامات تقریب مذاهب و تمدن سازی اسلامی، نقش ها و ظرفیت‌های موثر در تقریب مذاهب و تمدن‌سازی نوین اسلامی، راهبردهای تقریب مذاهب و تحقق تمدن نوین اسلامی و مکتب شهید سلیمانی الگوی تقریب مذاهب و تحقق تمدن نوین اسلامی در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان فعال شده و عصر چهارشنبه مراسم اختتامیه آن با معرفی آثار به کار خود پایان می‌دهد.

۱۰۸ مقاله توسط این دبیرخانه تایید شده که ۲۵ مقاله آن طی ۲ روز برگزاری (سه‌شنبه و چهارشنبه) در کارگاه‌ها قرائت و از میان آنها پنج مقاله برتر توسط داوران انتخاب و مورد تشویق در مراسم اختتامیه قرار می‌گیرد.