نیویورک – ایرنا- آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل اظهار داشت: افزایش سطح آب دریاها زندگی مردم را تهدید می کند و دسترسی به آب، غذا و مراقبت های بهداشتی را به خطر می اندازد.

به گزارش ایرنا، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره "افزایش سطح دریا افزود: پیامدهایی برای صلح و امنیت بین المللی" افزود: نفوذ آب شور به زمین ها می تواند مشاغل و کل اقتصادها را در صنایع کلیدی مانند کشاورزی، شیلات و گردشگری از بین ببرد.

گوترش اضافه کرد: میانگین سطح جهانی آب دریاها از سال ۱۹۰۰ میلادی سریعتر از هر قرن قبل در ۳ هزار سال گذشته افزایش یافته است.

دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: اقیانوس ها در طول قرن گذشته سریعتر از هر زمان دیگری در ۱۱ هزار سال گذشته گرم شده است.

وی تصریح کرد: در همین حال، سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرده که حتی اگر گرمایش جهانی به طور معجزه آسایی به ۱.۵ درجه محدود شود، باز هم افزایش سطح دریا به شکل قابل توجهی وجود خواهد داشت.اگر دما ۲ درجه افزایش یابد، این افزایش سطح می تواند دو برابر شود.

دبیر کل سازمان ملل اظهار داشت:  تحت هر سناریویی، کشورهایی مانند بنگلادش، چین، هند و هلند همگی در معرض خطر هستند.

وی گفت: شهرهای بزرگ در هر قاره از جمله قاهره، لاگوس، ماپوتو، بانکوک، داکا، جاکارتا، بمبئی، شانگهای، کپنهاگ، لندن، لس آنجلس، نیویورک، بوئنوس آیرس و سانتیاگو با تأثیرات جدی مواجه خواهند شد.

گوترش افزود:  این خطر به ویژه برای نزدیک به ۹۰۰ میلیون نفر که در مناطق ساحلی در ارتفاعات کم زندگی می کنند شدید است. به گفته ناسا، قطب جنوب سالانه به طور متوسط ۱۵۰ میلیارد تن از توده یخ خود را از دست می دهد.

به گفته دبیرکل سازمان ملل،  یخچال های گرینلند با سرعت بیشتری در حال آب شدن می باشند و سالانه  ۲۷۰ میلیارد تن در سال را از دست می دهند.