به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، شی جینپینگ رئیس جمهوری خلق چین روز گذشته در ملاقات با سید ابراهیم رئیسی همتای ایرانی خود به صراحت تاکید کرد: صرف نظر از هرگونه تحولات منطقه ای و بین المللی، چین دوستی و همکاری خود با ایران را بطور استوار و تزلزل ناپذیر حفظ خواهد کرد.
شی جینپینگ در ملاقات با رئیسی تاکید کرد: چین صرف نظر هر گونه تحولات و تغییرات منطقه ای و بین المللی، شراکت راهبردی خود با ایران را به پیش خواهد برد.
این حرفهای صریح شی بازتاب وسیع در رسانه های بین المللی داشته است.
پایگاه اینترنتی گلوبال تایمز چین در سرمقاله خود با عنوان «خوش آمدید رییسجمهور رییسی. چین و ایران نیازی به تماشای نگرش آمریکا و غرب ندارند» نوشت: شی جین پینگ رییس جمهور چین در دیدار سال گذشته خود با رییسجمهور ایران در حاشیه اجلاس سازمان همکاریهای شانگهای در سمرقند تاکید کرد که چین به روابط دو کشور از منظر استراتژیک و بلندمدت مینگرد. دولت ایران هم میگوید که سفر رییسی به پکن دارای اهمیت سیاسی، اقتصادی و استراتژیک است. «استراتژیک» به عنوان واژهای پرمصرف در سراسر همکاریهای چین و ایران وجود دارد و به نوعی به طور فشرده مفهوم روابط بین دو کشور را نشان میدهد.
در این سرمقاله همچنین آمده است: چین و ایران به عنوان دو تمدن باستانی در آسیا، اکنون به ترتیب از قدرت های صنعتی مهم و تولیدکنندگان انرژی هستند. این دو کشور از نظر اقتصادی مکمل یکدیگر هستند و هر دو تمایل زیادی به توسعه دارند. نیازهای توسعهای دو کشور در بسیاری از زمینهها بسیار سازگار است. برای سالها، چین بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است. ایران یکی از مهمترین بازارها برای قراردادهای پروژههای خارج از کشور چین و صادرات مجموعه های کامل تجهیزات و فناوری است. در این میان، ایران کشوری مهم در روند توسعه باکیفیت طرح کمربند و راه چین است و چین شریک هدف سیاست «نگاه به شرق» ایران است. پتانسیل همکاریهای آینده بین دو طرف بسیار قابل توجه است.
این رسانه چینی در نتیجهگیری سرمقاله خود درباره اهمیت سفر رییسی و نوع نگاه رسانههای غربی به آن تصریح کرد: برخی از رسانههای آمریکایی و غربی، سفر رئیسجمهور رئیسی به چین را بهعنوان «چین و ایران که برای گرما در کنار هم جمع شدهاند» ارزیابی کردند. چنین دیدگاهی برای ما تعجب آور نیست، زیرا این موضوع نتیجه تفکر مخالف هر دو کشور (با غرب) بوده و همچنین به این دلیل که واشنگتن چشمانداز بینالمللی را تحریف کرده است. از طریق یک آینه تحریف شده، همه چیزهایی که آمریکا و غرب میبینند، پیچ خورده است. با این حال، باید گفت که این امر روابط چین و ایران را دست کم میگیرد. یک ضرب المثل قدیمی میگوید: گنجشک چگونه میتواند اراده یک قو را بداند؟ ما از سفر رئیس جمهور رئیسی استقبال میکنیم و مشتاقانه امیدواریم که روابط چین و ایران به اوج جدیدی برسد.
خبرگزاری شینهوا به عنوان خبرگزاری رسمی دولت چین ضمن بازتاب سفر رسمی آیتالله سیدابراهیم رییسی به پکن در سرتیتر خبرهای خود در خصوص دیدار روسای جمهور دو کشور نوشت: شی جین پینگ در این دیدار تاکید کرد که چین و ایران از دوستی سنتی برخوردار هستند و روابط دوجانبه در آزمونهای مختلف و فراز و نشیبهای بینالمللی مقاومت خود را نشان داده است.
این خبرگزاری تصریح کرد که دو کشور در مواجهه با تغییرات پیچیده در جهان، زمانها و تاریخ، از یکدیگر حمایت و برای مبارزه با همهگیری کووید-۱۹ با یکدیگر همکاری کردهاند. ایران و چین اعتماد متقابل استراتژیک را تثبیت کردهاند و در همکاریهای عملی پیشرفت مستمری داشتهاند که منافع مشترک را ارتقا داده است.
شینهوا از قول رییس جمهور چین نوشت: چین همواره روابط خود با ایران را از منظر راهبردی نگریسته و توسعه داده است؛ صرف نظر از اینکه شرایط بینالمللی و منطقهای چگونه تغییر میکند، چین همواره همکاری دوستانه با ایران را توسعه خواهد داد و برای توسعه جدید راهبرد جامع جامع چین و ایران تلاش خواهد کرد.
روزنامه چاینا دیلی نیز در گزارش خود درباره مذاکرات هیاتهای بلندپایه سیاسی و اقتصادی دو کشور خاطرنشان کرد: شی جین پینگ در دیدار با رییسی تاکید کرد که این کشور در حال پیشبرد سیاست جوانسازی ملت چین در همه جبهههاست و بدنبال آن است که از مسیر چینی به سمت مدرنیزه شدن حرکت کند.
این روزنامه نوشت که رییس جمهور چین به همتای ایرانی خود گفته که پکن به طور بیوقفه از صلح جهانی حمایت و توسعه مشترک را ترویج میکند.