گچساران- ایرنا -مدیر کل دفتر فنی و حرفه ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش کشور با بیان اینکه دولت سیزدهم به بحث آموزش و مهارت آموزشی توجه ویژه ای دارد گفت: ردیف بودجه هنرستان های کشور در برنامه بودجه سال آینده ۴.۷ برابر افزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا عباس بیات شامگاه سه شنبه در گردهمایی مدیران هنرستان ها و کارشناسان فنی و حرفه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: بودجه هنرستان های کشور امسال ۶۷۰ میلیارد ریال بوده که در سال ۱۴۰۲ به بیش از سه هزار میلیارد ریال پیش بینی شده است.

وی بیان کرد: هم اکنون بیش از هفت هزار هنرستان در سطح کشور وجود دارد که یک میلیون و ۸۰ هزار نفر هنرجو در آن مشغول به تحصیل هستند.

بیات با بیان اینکه تعداد هنرآموزان هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش در سطح کشور در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ افزایش داشته گفت: در سال تحصیلی گذشته گرایش ۳۷.۷ درصد دانش آموزان پایه دهم به رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش بود در حالی که این میزان در سال تحصیلی جدید به ۳۹.۲ رسیده است.

وی تصریح کرد: ۵۰ هزار هنرجو در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ وارد پایه دهم هنرستان های فنی حرفه ای و کاردانش کشور شدند.

بیات اظهار کرد: هنرستان‌ها سرآغاز روشن برای آینده اشتغال و اولین گام برای تولید کالای داخلی،کاهش بیکاری و مهارت‌آموزی هستند لذا توسعه و تجهیز این مراکز باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: از محل فروش ۲ درصد عوارض گاز و بودجه سنوات اعتبار برای مدارس آموزشی کشور در نظر گرفته شده که ۷۰ درصد از این میزان ارقام در هنرستان های کشور هزینه خواهد شد

مدیر کل دفتر فنی و حرفه ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش کشور گفت: برای موفقیت کشور در عرصه اقتصاد و کارآفرینی تقویت و توسعه آموزش های فنی و حرفه ای نیاز است .

وی تصریح کرد: آموزش های فنی و حرفه ای علاوه بر تربیت نیروی انسانی توانمند و متناسب با نیاز بازار کار، در کاهش آسیب های اجتماعی نیز نقش مهمی خواهد داشت.

بیات افزود: برای تقویت آموزش مهارت در تمام دوره ها و مقاطع به ویژه در هنرستان ها باید بیش از پیش برای ارتقاء شایستگی های حرفه ای دانش آموزان تلاش کرد.

۶۰ درصد هنرستان های کهگیلویه و بویراحمد در دولت سیزدهم به روز شدند

مدیر کل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در این نشست، تعداد هنرستان های استان را ۷۲ باب اعلام کرد و گفت: بیش از هفت هزارو ۲۰۰ هنرجو در این واحد های آموزشی مشغول به تحصیل هستند.

حسنعلی عزت خواه تصریح کرد: ۶۰ درصد از تجهیزات این هنرستان ها در دولت سیزدهم به روز شده و طبق سر فصل های درسی جدید تکمیل مابقی تجهیزات این هنرستان ها در دستور کار این اداره کل قرار دارد.

وی ابراز کرد: رشد و توسعه کشور در گرو توجه به رشته های فنی و حرفه ای و کار دانش است.

عزت خواه افزود: امروز نیاز به نیروهای ماهر و کاربلد برای به گردش درآوردن چرخه های توسعه داریم که تنها راه آن توسعه رشته های فنی و حرفه ای متناسب با بازار کار است.

وی تصریح کرد: در صورتی که هنرجویی مهارت آموزی را به درستی بیاموزد می تواند وارد بازار کار و در کاهش آسیب های اجتماعی مهم باشد.