بوشهر - ایرنا - کارشناس بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان بوشهر گفت: از سال ۹۴ همزمان با تعریف پروژه‌های بازآفرینی تاکنون براساس نیازمندی‌ محله‌ها ۴۵ پروژه با ۴۴میلیارد تومان برای پنج شهر این استان تعریف شده که تاکنون ۳۵ پروژه با ۲۴ میلیارد تومان اعتبار افتتاح شده است.

بهرام محمودی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: همچنین در زمان حاضر ۱۰ پروژه معادل ۱۹.۳ میلیارد تومان نیز در دست اجرا است.

وی بیان کرد: این پروژه‌های بازآفرینی در شهرهای بوشهر، برازجان، اهرم، خورموج و دیر اجرا شده است.

محمودی ادامه داد: اعتبار این پروژه‌ها بطور کامل از سوی شرکت بازآفرینی شهری کشور و یا بصورت مشترک با دستگاه بهره‌بردار تامین شده و اداره‌کل راه و شهرسازی به نمایندگی از این شرکت پروژه‌ها را اجرا می‌کند.

به گفته محمودی این پروژه‌ها شامل خدمات زیربنایی تا روبنایی شامل احداث مدرسه ۱۲ کلاسه شهید مهیمنیان رایانی بوشهر، مدرسه ۹ کلاسه تنگک، ۲ زمین چمن مصنوعی در شهرهای اهرم و خورموج، مرکز درمانی تنگک، سرای محله گرمسیری برازجان، احداث پارک قلعه اهرم، اصلاح شبکه آب تنگک، احداث کتابخانه در دیر، تکمیل پروژه‌ دیوار حفاظتی، تکمیل سرای محله، کف سازی و جداره سازی معابر محله کوتی و محدوده مساجد شنبدی و جمعه در محله شنبدی در بافت قدیم بوشهر، اصلاح شبکه آب محله‌های جنوبی ریشهر و امامزاده و محلات بافت فرسوده برازجان، احداث پایگاه بهداشت رایانی، سالن ورزشی تنگگ ۲، سالن ورزشی حسین آباد برازجان، ساماندهی مسیل‌ها در محدوده بافت فرسوده برازجان، احداث پارک و زمین چمن است.

کارشناس بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان بوشهر گفت: راه اندازی نهاد توسعه محله، احداث پارک دره گرمسیری برازجان، کمک به نوسازی شبکه آب برازجان، بهسازی و اصلاح شبکه آب برازجان، احداث پارک محله ای خورموج، ساماندهی بازار صفا و حسینیه میرزا در خورموج، احداث پارک قلعه اهرم از دیگر پروژه‌های اجرا شده در این شهرها است.

نوسازی ۵۱۳ واحد مسکونی در بافت‌های ناکارآمد استان بوشهر

محمودی اظهار کرد: از سال ۹۷ تاکنون هزار و ۱۱۵ واحد در قالب ۲۹۳ پروژه برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی شده اند که از این شمار ۵۱۳ واحد در قالب ۱۱۸ پروژه به مرحله انعقاد قرارداد رسیده‌اند و مابقی نیز در دست اجرا هستند.

وی یادآورشد: تلاش می‌شود با پرداخت تسهیلات نوسازی واحدهای مسکونی که دچار ناکارآمدی کالبدی شده اند، نوسازی و بازسازی شود.

کارشناس بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان بوشهر گفت: باتوجه به رویکرد دولت قرار است برای واحدهای مسکونی مرکز این استان ۳۵۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۲۵۰ میلیون تومان پرداخت شود.

تامین یک هزار و ۶۲۷ تن قیر برای بافت‌های ناکارآمد

به گفته محمودی برای بهسازی و آسفالت کوچه‌های فرسوده هر سال دولت در راستای کمک به شهرداری‌ها قیر رایگان ارائه می کند که از سال ۹۶ تاکنون یکهزار و ۶۲۷ تن قیر برای ۱۲ شهر دارای بافت ناکارآمد تامین شده است.

وی بیان کرد: از این میزان قیر رایگان تامین شده بوشهر ۳۹۰تن، دیر ۹۰، گناوه ۲۳۵، اهرم ۱۶۵، برازجان ۳۸۰ ،چغادک ۱۶۵، کنگان ۱۱۴ و خورموج ۸۵ تن تاکنون تامین شده است.

یک هزار و ۶۸۵ هکتار بافت ناکارآمد در استان بوشهر

کارشناس بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان بوشهر مساحت بافت ناکارآمد این استان را یکهزار و ۶۸۵ هکتار در ۱۲ شهر اعلام کرد و گفت: ۷۶۸ هکتار از این مساحت در بوشهر، ۴۶۲ هکتار در برازجان، ۹۴ هکتار در دیر، ۷۴ هکتار خورموج ،۶۶ هکتار آبپخش، ۶۰ هکتار گناوه، ۴۴هکتار اهرم، ۴۲ هکتار کنگان، ۲۰ هکتار دیلم، ۱۵ هکتار کاکی، ۲۰ هکتار وحدتیه و ۲۰ هکتار در چغادک شناسایی شده است.

محمودی ادامه داد: در زمان حاضر ۶۲۹ هزار نفر جمعیت براساس آمار سال ۹۵ در این شهرها ساکن هستند که از این شمار ۲۰۹ هزار و ۷۶۰ نفرساکن محله‌های هدف هستند.

وی گفت: براساس ماده ۵۹ و ۶۱ برنامه ششم توسعه ۲هزار و ۷۰۰ محله ناکارآمد در کشور شناسایی شده که سالانه ۲۷۰ محله مورد توجه قرار می‌گیرد که از این تعداد ۷۲ محله در ۱۲ شهر استان بوشهر شناسایی شده و ۱۵ محله به عنوان محله هدف مورد توجه قرار گرفته است.

مشوق‌های وزارت راه و شهرسازی برای نوسازی بافت‌های فرسوده و تاریخی

محمودی با اشاره به مشوق‌های وزارت راه و شهرسازی برای نوسازی بافت‌های فرسوده و تاریخی گفت: افزایش تراکم ساختمانی، امکان کاهش پارکینگ در آپارتمان‌ها و کاهش هزینه ساختمانی در نظر گرفته است.

وی افزود: ۱۲ شهر در استان بوشهر که دارای بافت فرسوده هستند مشمول این طرح می‌شوند و متقاضیان می‌توانند برای استفاده از این تسهیلات به شهرداری‌ها مراجعه و یا در سامانه اینترنتی وزارت راه و شهرسازی نام‌نویسی کنند.