نوشهر- ایرنا - مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت : اجاره دادن واحدهای خبازی از سوی صاحبان پروانه به افراد مبتدی و غیر حرفه ای به عنوان دغدغه و چالش های اساسی در پخت نان با کیفیت و مطلوب در این استان است .

عباسعلی وفایی نژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در نوشهر افزود:ماهانه ۳۱ هزار و ۵۰۰ تن آرد بین چهارهزار و ۶۰۰ واحد خبازی فعال استان توزیع می شود که متاسفانه حدود ۳۵ درصد آنها از سوی صاحبان پروانه به افراد غیر حرفه ای و مبتدی اجاره داده شد که بیشترین نارضایتی مردم از نحوه پخت و ضایعات نان مربوط به همین واحدهای اجاره ای است .

وی اظهار کرد : این موضوع از سوی مسوولان دستگاه های اجرایی مرتبط از جمله سازمان صمت در حال پایش است و آن دسته از واحدهای خبازی که صاحب پروانه نباشند و یا مباشر فنی انتخاب نکنند برابر ضوابط و مقررات با این کوتاهی ها برخورد قانونی می شود.

وی با اشاره به گردشگری بودن منطقه و سکونت جمعیت پنهان در مازندران به ویژه شهرهای غربی استان یادآور شد : تامین نان در برخی از دوره های زمانی در این خطه از جمله نقاط شهری دچار مشکل کرده و این مساله یکی از دغدغه های جدی است برای حل این چالش تمام تلاش بر آن است تا اینکه متوسط سرانه ماهیانه آرد در شهرستان های را افزایش دهیم اولین راهکار حل این مشکل این بوده که متوسط سرانه سهمیه آرد تمامی شهرهای مازندران از ۲ کیلو تا پنج کیلو بیشتر از حالت طبیعی کشوری باشد.

وی بیان داشت : متوسط سرانه ماهانه هر شهروند مازندرانی بیش از هفت کیلو گرم است درحالی که این آمار در شهرهای غربی استان مازندران کمتر از ۹ کیلو گرم نیست حتی در شهر کلاردشت این آمار به ۱۲ کیلو گرم هم رسیده به دلیل آنکه شاهد حضور چشمگیر مسافران ، گردشگران داخلی و خارجی در این منطقه هستیم .

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت : افزون بر این اقدامات ، تمام تلاش ها آن است بتوان تفاوت فاحشی که در قیمت آرد و نان وجود دارد و دولت هم شاید بیش از ۲۰ برابر یارانه برای آن پرداخت می کند بنابراین نباید این بیت المال به سمت و سوی انحراف سوق داده شود تجربه هم ثابت کرده در هر کالایی که یارانه دولت وجود دارد افراد سود جود و فرصت طلب تلاش کرده اند از این فرصت ها به نفع خودشان بهره ببرند و باید این تفاوت فاحش را از بین ببریم .

وفایی نژاد روز گفت : در سال گذشته مسوولیت نظارت بر حوزه آرد و نان و دستگاه های نظارتی از جمله صمت ، جهاد کشاورزی و تعزیرات حکومتی است اما این اداره کل از لحاظ تولیت که در آرد و نان و تامین آن برای مردم به عنوان اولویت نخست به شمار می آید موضوع نظارت را براساس گروه های نظارتی ستادی در دستور کار خود دارد .

وی افزود : عمده ترین تخلفات در این بخش مربوط فروش آرد خارج از شبکه است که برخی از نانواها یا به عبارتی در این حوزه فروش آرد به جای پخت نان است هرچند با طرح هوشمند سازی که در این دولت اجرایی شد یکی از مقوله های بسیار مهمی که بحث مدیریت در پخت نان به عنوان اولویت بوده است با توجه به هماهنگی های بعمل آمده با تشکل های صنفی اتحادیه خبازان ، صمت ، تعزیرات حکومتی و سایر بخش ها صورت گرفته نسبت به برخی از تخلفات واحدهای خبازی از جمله تعطیلات خودسرانه بشدت کاهش پیدا کرده است

، اجرای طرح مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان یا به اختصار (مهیا)، با اهداف و انگیزه‌های حمایتی از مردم و خرج شدن یارانه دولت در محل آن، در دستور کار قرار گرفت و برای نخستین بار در پایتخت کشور اجرایی شد و فعالان اقتصادی براین باورند که یارانه آرد و نان یک تفاوت معنادار با یارانه دیگر کالاهای اساسی و حتی حامل‌های انرژی دارد و آن اینکه وقتی یارانه را به این کالا اختصاص می‌دهیم، اقشار محروم‌تر جامعه از آن نفع بیشتری می‌برند چون مصرف بیشتری دارند، اما در سایر کالاها و حتی حامل‌های انرژی، افراد پرمصرف، بیشتر افراد متمکن هستند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت : امروز سهمیه آرد را به عنوان یک ابزار در اختیار افراد قرار نخواهد گرفت و براساس سامانه نرم افزاری تمامی عوامل یا به عبارتی تولید نان های غیر متعارف را شناسایی خواهد کرد و از سهمیه واحدهای خبازی کم می شود و به سهیه واحدهای خبازی که به درستی خدمات ارایه می دهند افزوده می شود.

وفایی نژاد با اشاره به فرصت اندک باقی مانده تا نوروز سال ۱۴۰۲ گفت : به طور حتم برای شهرستان های غربی استان مدیریت فوق العاده و سهمیه زمان پخت نان واحد های خبازی در نظر گرفته شد به گونه ای نیست با حضور چشمیگر مسافران و گردشگران در این ایام تعطیلات سال مردم بومی در تامین نان که در سبد اصلی غذایی آن ها قرار دارد در این حوزه دچارمشکل شوند.

وی به نانوایان استان توصیه و تاکید کرد : در اجرای گام سوم طرح هوشمد سازی سهمیه واحدهای خبازی به صورت شناور خواهد بود و هر واحد خبازی مقررات را بدرستی عمل نکند به طور حتم سهمیه او دچار چالش و تغییر خواهد شد و انتظار آن است که واحدهای خبازی همچنان متعهد به عملکرد صحیح درپخت نان بوده اند همچنان ارتقای کیفیت و میزان پخت نان شرایط بهتری را برای شهروندان فراهم نمایند.

وی میزان مصرف ماهانه آرد در این استان را مقدار ۳۱ هزار و ۵۰۰ اعلام کرد و گفت : این میزان آرد در میان چهار هزار و ۶۰۰ واحد خبازی فعال توزیع می شود و توزیع این میزان آرد براساس آمار جمعیتی شناور شهرستان ها متفاوت است.

مدیرکل غله مازندران گفت : فرآیند ساختاری نظارت بر واحدهای خبازی در استان به سمت و سویی پیش می روند که آمار تخلفات نسبت به سال های گذشته خیلی کمتر شده و این رویه سبب شده تا واحدهای خبازی ملزم به پخت نان با کیفیت و سال بشوند و البته هر واحد خبازی که نان با کیفیت و مطلوبتری پخت کند به یقین مشتری بیشتری دارد .

وفایی نژاد افزود : هر شهروندی اگر از کیفیت نان هم گلایه ای داشته باشد در کمترین زمان گروه های نظارتی از دانشگاه علوم پزشکی و همکاران در کنترل و کیفی با نانوای خاطی برابر قانون برخورد خواهد شد

نان یک کالای حرفه ای است و با سایر کالاها متفاوت بوده و معقتدیم که نانوا باید هنرمند باشد

نور ، نوشهر ، چالوس ، کلاردشت ، عباس آباد ، تنکابن و رامسر با جمعیتی دست کم یک میلیون نفر جزو شهرستان های غربی مازندران به شمار می آیند.