زنجان - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان گفت: این استان با وجود ظرفیت‌ها و جاذبه‌های طبیعی و تاریخی از صنعت تمیز گردشگری سهم بسیار اندکی دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «سعید صفوی» روز چهارشنبه در نخستین نشست ستاد هماهنگی خدمات سفر استان در سال جاری، افزود: زنجان بناهای منحصر به فردی از قبیل رختشوی خانه و قیدار نبی دارد که باید از آنها به نحو مطلوب برای جذب گردشگران استفاده شود.

وی با اشاره به شاخص‌ترین اقدام های حوزه گردشگری استان در ۶ ماهه گذشته، گفت که ۲ رویداد ملی «جشنواره ملی آش ایرانی» که بزرگترین جشنواره غذایی کشور بود و همچنین «نمایشگاه ملی صنایع دستی» با حضور ۳۱ استان در مهر امسال به میزبانی استان برگزار شد.

این مسوول ادامه داد: این ۲ رویداد مهم با همدلی و همراهی جمعی به نحو شایسته برگزار شد و در بهمن امسال نیز در نمایشگاه بین المللی گردشگری شرکت کردیم که استان زنجان به شکلی متفاوت از سال های گذشته در آن حضور یافت.

صفوی با اشاره به نزدیک شدن به نوروز به عنوان یکی از میراث های جهانی ایرانیان و افزایش سفرهای نوروزی، اظهار کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۷۰ هزار مسافر ایرانی و یک هزار و ۴۷۴ گردشگر خارجی به استان وارد شدند ولی با این حال از صنعت تمیز گردشگری، سهم بسیار اندکی داریم.

وی با بیان اینکه ۱۰ استان ایران فاصله یک تا چهار ساعته با زنجان دارد و در واقع بیش از ۵۰ درصد جمعیت ایران پیرامون این استان زندگی می کنند، اضافه کرد: علت اینکه زنجان نتوانسته است سهمی در جذب گردشگر داشته باشد، باید در ستاد تسهیلات سفر بررسی شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان با بیان اینکه کشورمان ۱۱ شهر جهانی صنایع دستی دارد که زنجان نیز به شهر جهانی ملیله مشهور است، اضافه کرد: ۲۶ پایگاه جهانی در ۳۱ استان کشور واقع شده و هفتمین پایگاه آن به عنوان گنبد سلطانیه در زنجان قرار دارد که از جمله سالم ترین بناهای تاریخی جهان به شمار می رود.

صفوی گفت: نخستین مجتمع معدنی گردشگری ایران نیز در منطقه انگوران ماهنشان استان به ثبت رسید که امیدواریم در افزایش سهم گردشگری زنجان موثر شود.

معاون گردشگری میراث فرهنگی استان زنجان نیز در این نشست با بیان اینکه امسال ستاد اجرای خدمات سفر به دلیل تقارن ایام نوروز با ماه رمضان متفاوت‌تر از سال های گذشته برنامه های خود را آغاز می کند، بیان کرد: در ستاد هماهنگی خدمات سفر ۱۰ کمیته تشکیل شده است.

«داود آبیان» افزود: با توجه به هزینه های بالا، چاپ بروشور حذف می شود و برای نخستین بار به سمت هوشمندسازی جاذبه های دیدنی استان حرکت خواهیم کرد و افزون بر آن از ظرفیت تشکل های خصوصی نیز استفاده خواهد شد.

وی به ایجاد بازارچه های موقت و دایمی اشاره و خاطرنشان کرد: در ایام نوروز حفاری ها ممنوع است و برای پیشبرد برنامه های ستاد خدمات سفر دبیران ستادهای اجرایی از اکنون تدابیر لازم را اتخاذ می کنند.