تهران- ایرنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: استقبال گرم مقامات چین از رئیس‌جمهور کشورمان خط بطلانی بر دخالت‌های بی‌ اساس غربی‌ها در امور داخلی ایران کشید و نشان داد که چین با کشورهایی که ثبات سیاسی دارند وارد همکاری اقتصادی می‌شود.

«فداحسین مالکی» در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا در خصوص سفر سه روزه آیت‌الله رئیسی به چین گفت: این سفر از ابعاد مختلف برای دو کشور حائز اهمیت است و با توجه به معادلات منطقه‌ای و جهانی، سفر تأثیرگذاری بر معادلات بین المللی به شمار می‌رود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به استقبال گرم «شی جی پینگ» از رئیس‌جمهور کشورمان تصریح کرد: آیت‌الله رئیسی در چارچوب بهترین پروتکل‌های تشریفاتی چین مورد استقبال سران این کشور قرار گرفت و این نشان می‌دهد دو کشور مصمم هستند تا سیاست‌های راهبردی خود را در منطقه گسترش داده و تقویت کنند.

پکن درک درستی از جایگاه ویژه جمهوری اسلامی در جهان دارد

نماینده مردم زاهدان در مجلس اضافه کرد: هیأت بلندپایه جمهوری اسلامی ایران به‌صورت هدفمند به چین سفر کرد و ۲۰ سند معتبر در حوزه‌های مختلف بین دو کشور به امضا رسید و این نشان داد که پکن درک درستی از جایگاه ویژه جمهوری اسلامی در منطقه و جهان دارد و با این رویکرد آمادگی دارد که تعاملات تجاری خود را با ایران ارتقا دهد.

مالکی با بیان اینکه برخی کشورهای غربی و آمریکا نگران توسعه تعاملات تهران و پکن هستند، گفت: آن‌ها نسبت به این سفر واکنش منفی نشان می‌دهند چون نمی‌خواهند تعاملات تجاری و سیاسی ایران با کشورهای منطقه افزایش پیدا کند.

وی افزود: سفر آیت‌الله رئیسی به چین را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم شاهد تحولات اساسی در حوزه افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور باشیم؛ چون براساس آمار، صادرات ایران به چین بیش از ۱۲ میلیارد دلار بوده و در سال‌های اخیر هم جهش خوبی داشته است. البته چینی‌ها آمادگی خودشان برای سرمایه‌گذاری در ایران را در قالب قراداد ۲۵ ساله اعلام کردند و در مجموع این سفر هم می‌تواند به تقویت و توسعه این سند راهبردی بین دو کشور کمک کند.

چین با کشورهای دارای ثبات سیاسی وارد همکاری اقتصادی می‌شود

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تلاش غربی‌ها برای انزوای سیاسی ایران در نظام بین الملل را ناکام دانست و گفت: بعد از دخالت آشکار غربی‌ها از جمله فرانسه و آلمان در اغتشاشات اخیر، آنها دچار خطای راهبردی شدند و سفر آیت‌الله رئیسی به پکن و استقبال گرم مقامات بلندپایه چینی از رئیس جمهوری اسلامی ایران خط بطلانی بر دخالت‌های بی اساس غربی‌ها در امور داخلی ایران کشید و نشان داد چین با کشورهایی که ثبات سیاسی دارند وارد همکاری اقتصادی می‌شود.

مالکی با بیان اینکه آمریکایی‌ها نگران اجرایی‌شدن سند همکاری‌های راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین هستند، اظهار داشت: آنها نمی‌خواهند که ایران با قدرت‌های جهان از جمله روسیه، چین و هند وارد تعاملات اقتصادی و سیاسی شود و به‌دنبال کارشکنی در این زمینه هستند.

وی رویکرد جدید دولت سیزدهم در توسعه دیپلماسی اقتصادی را موفقیت‌آمیز عنوان و تصریح کرد: سیاست دولت گذشته تکیه بر تقویت گفتمان سیاسی و تجاری ایران با کشورهای غربی‌ها بود اما این رویکرد جدید آیت‌الله رئیسی توجه به کشورهای همسایه و منطقه است که این سیاست تأثیرگذار بوده و ما امیدواریم با اجرایی شدن اسناد امضا شده، تأثیرات مثبتی برای مردم ما از نظر تجاری و اقتصادی داشته باشد.

توسعه تعاملات ایران چالشی برای یکجانبه‌گرایی آمریکاست

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس توسعه تعاملات ایران با کشورهای چین و روسیه را چالشی برای یکجانبه‌گرایی آمریکا در جهان ارزیابی کرد و گفت: جنگ روسیه با اوکراین معادلات سیاسی غربی‌ها را به هم ریخت؛ چون روسیه تمام قد مقابل آمریکا ایستاد.

مالکی با بیان اینکه این سفر اهمیت روابط راهبردی ایران، چین و روسیه را پُررنگ‌تر می‌کند، اظهار داشت: هر یک از این کشورها وزنه‌ای در مقابل قدرت پوشالی آمریکا هستند و هر چه کشورهای منطقه همانند ایران، چین و رسیه به هم نزدیک‌تر شوند، معادلات آمریکایی‌ها در نظام بین المللی بیش از پیش به‌هم می‌ریزد.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» در پاسخ به دعوت رسمی «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین در صدر هیأت بلندپایه سیاسی و اقتصادی و برای دیدار رسمی سه روزه، ۲۴ بهمن به پکن رفت.

چین بزرگترین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود و بر اساس آمار ۱۰ ماهه گمرک ایران، این کشور با ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار مقصد اصلی صادرات ایران بوده است؛ در مقابل کشورمان نیز در این مدت ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار واردات از چین داشته است.