تهران-ایرنا- روزنامه واشنگتن تایمز نوشت: جامعه اطلاعاتی آمریکا به بهانه مقابله با مهاجمان سایبری روسیه در اوکراین با شرکتهای فناوری این کشور همکاری می‌کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، واشنگتن تایمز نوشت: بر اساس اطلاعاتی که این روزنامه کسب کرده، همکاری «جامعه بین اطلاعاتی آمریکا» با شرکت های فناوری این کشور به منظور جلوگیری از یک جنگ سایبری امری فاجعه بار است که می تواند در سراسر منطقه آتلانتیک گسترش یابد.

این رسانه آمریکایی نوشت: جزییاتی درباره آنچه که دولت آمریکا، «همکاری قدرتمند» بین شرکت های خصوصی از جمله مایکروسافت با سازمان امنیت ملی (NSA) آمریکا علیه مهاجمان روسی توصیف کرده منتشر شده است. به گفته مقام های آمریکایی، هدف از همکاری مقامات امنیت سایبری NSA با شرکت مایکروسافت و دیگر شرکت های فناوری آمریکا، توقف روسیه در مسیر عملیات سایبری قبل از انجام حملات مخربی است که می تواند شبکه های اوکراین را متلاشی کرده و از آن به عنوان سکوی پرشی برای حمله به آمریکا استفاده شود.

راب جویس مدیر امنیت سایبری در NSA به روزنامه واشنگتن تایمز گفت که مرکز همکاری امنیت سایبری این سازمان با ارائه دهندگان خدمات امنیت سایبری و فناوری اطلاعات برای «شناسایی و ریشه‌کن کردن عملیات مخرب در فضای سایبری» همکاری می کند.

وی در بیانیه ای اظهار داشت که این مرکز اطلاعات تحلیل های عمیقی را با شرکت های فناوری تبادل کرده و شاخص های تهدید را به اشتراک گذاشته که می تواند به جنگجویان سایبری در تعقیب مهاجمان دیجیتالی کمک کند.

واشنگتن تایمز نوشت: همکاری جاسوسان آمریکایی و شرکت های فناوری موضوعی حساس است و اعضا و کارکنان این شرکت ها تمایلی به صحبت کردن درباره همکاری شان با جامعه اطلاعاتی آمریکا ندارند.

شرکت مایکروسافت جزییات این همکاری را مخفی کرده است و بعد از این که تام برت معاون بخش امنیت و اعتماد این شرکت گفت که با این روزنامه در این زمینه مصاحبه خواهد کرد، مسئولان شرکت به او یا فرد دیگری برای این مصاحبه اجازه ندادند.

این روزنامه افزود: سخنگوی مایکروسافت، اظهارات قبلی مدیران شرکت درباره همکاری مایکروسافت در اوکراین را به اشتراک گذاشته است، اما در هیچ یک از این اظهارات به همکاری مایکروسافت با جامعه اطلاعاتی آمریکا اشاره ای نشده است.

برت در وبلاگ این شرکت در ماه آوریل گذشته نوشت که تیم‌های امنیتی مایکروسافت از نزدیک با مقامات اوکراینی و «کارمندان امنیت سایبری در سازمان‌های دولتی» همکاری کرده‌اند.

واشنگتن تایمز نوشت: یکی دیگر از شرکت های بزرگ فناوری که با مهاجمان سایبری در اوکراین مبارزه می کند، شرکت امنیت سایبری ماندیانت (Mandiant) است. این شرکت در کشف هک شرکت نرم افزاری آمریکایی سولار ویندز که باعث رخنه به اطلاعات در آژانس های فدرال در سال ۲۰۲۰ شد، نقش داشته است. دولت بایدن این عملیات هکری را به سرویس اطلاعات خارجی روسیه نسبت داد اما مسکو آن را تکذیب کرده است.

مایکروسافت و ماندیانت اعضای همکاری دفاعی سایبری مشترک دولت جو بایدن هستند که در آگوست ۲۰۲۱ برای همکاری با سازمان های دولتی آمریکا از جمله NSA و وزارت دفاع این کشور تاسیس شد و هدف از آن مقابله با هکرها و مهاجمان هکری علیه آمریکا است.

آمریکا از جمله کشورهایی است که حمایت اساسی از اوکراین بعمل آورده است و در کنار ارسال تسلیحات فرماندهی سایبری آمریکا، عملیات تدافعی را با همکاری مقام های سایبری اوکراین انجام داده است.

وزارت امور خارجه سال گذشته گفت که مقام های امنیت سایبری آمریکا و اوکراین از دسامبر ۲۰۲۱ تا فوریه ۲۰۲۲ با همکاری یکدیگر تلاش کرده اند انعطاف پذیری امنیت سایبری اوکراین را تقویت کنند.

به گفته مقامات وزارت خارجه آمریکا، دولت این کشور از سال ۲۰۱۷ تا فوریه ۲۰۲۲ بیش از ۴۰ میلیون دلار کمک در زمینه «توسعه ظرفیت سایبری» به اوکراین ارائه کرده است و به نظر نمی رسد که به این زودی ها قصد داشته باشد همکاری با مقامات امنیت سایبری کی‌یف را متوقف کند.