به گزارش خبرنگار ایرنا، جنوب استان کرمان باوجود ظرفیت های متعدد از واحدهای تولیدی معدودی برخوردار است و تعطیلی هر کدام میتواند فضای منفی جدی برای کسب و کار و تولید را در منطقه ایجاد کند؛ این درحالی است که این منطقه به علت تولید بالای کشاورزی و همچنین شرایط مناسب دامداری از ظرفیت های مناسبی برای ایجاد واحدهای تولیدی و فرآوری در این ۲ بخش برخوردار است.
علاوه بر این در این منطقه به دلیل ظرفیتهای فراوان معدنی امکان راهاندازی واحدهای فرآوری مواد معدنی هم وجود دارد.
خبرنگار ایرنا برای بررسی دقیق تر مشکل توقف تولید کارخانه لبنیات پاک قلعه گنج با مدیرعامل و مسئولان قلعه گنج گفت و گو کرده است؛ فرهاد بنایی با این جواب قاطع که "ما تعطیل نیستیم بلکه تولید نداریم"، درواقع خواست نشان دهد به طور جدی پیگیر ادامه تولید این واحد است.
وی اظهار کرد: اداره محیط زیست اصرار دارد تصفیه خانهای برای مواد خروجی ایجاد کنیم و معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی هم به دلیل نبود مجوز محیط زیست مجوز فعالیت ما را تمدید نکرده است.
بنایی ادامه داد: در حال انجام اصلاحاتی در کارخانه هستیم، کارکنان نیز ماهانه حقوق خود را دریافت میکنند و همزمان در حال آموزش هستند.
مدیر عامل کارخانه لبنیات پاک افزود: با اینکه ایجاد این تصفیهخانه باید به صورت کلی در شهرک صنعتی انجام شود، اما تصمیم گرفتیم تصفیه خانهای هم در واحد تولیدی خود ایجاد کنیم.
وی یادآور شد: شرکتها هزینه را یک تا ۲.۵ برابر بالا بردند و هزینه راهاندازی آن به چهار تا پنج میلیارد تومان میرسد که کار را دشوار کرده است.
بنایی گفت: مجموعه مجتمع پرورش بز مورسیا و کارخانه لبنیات مرتبط با آن به دلیل مسئولیت اجتماعی بنیاد مستضعفان راهاندازی شده است و صرفه اقتصادی مدنظر نبوده است که در همین راستا تصمیم به ساخت تصفیه خانه هم گرفتیم.
بنایی با بیان اینکه زنجیره تولید مجموعه دچار مشکل شده است، اضافه کرد: مجتمع پرورش بز مورسیا که شیر آن در این کارخانه مورد استفاده قرار میگیرد، مجبور به فروش آن است.
چوب لای چرخ نگذاشتند اما...
مدیرعامل این کارخانه تاکید کرد: چوب لای چرخ تولید ما نگذاشتهاند اما همکاری های مورد انتظار را هم ندیدیم.
وی یادآور شد: بخش اصلی تصفیه خانه ها وارداتی و هزینه بر است؛ از سوی دیگر رفت و آمد شرکت سازنده تصفیه خانه از تهران به محل کارخانه برای ارزیابی های اولیه دشوار بود.
بنایی ادامه داد: کار برای ما هم در منطقه دشوار است و برای یک جوشکار آرگون باید از بندرعباس فردی را به شهرستان بیاوریم.
وی افزود: به احتمال زیاد و اگر مشکلی پیش نیاید و شرکت همراهی کند اوایل اسفند کار را شروع می کنیم و در مدت کوتاهی تصفیه خانه راهاندازی میشود.
بنایی یادآور شد: محیط زیست خواسته ما تعهدی دهیم که ۱۰ ماهه تصفیه خانه را راه می اندازیم، اما نگرانیم که این کار با تاخیر شروع شود، بموقع راه اندازی نشود و مجبور به معدوم سازی تولیدات در این مدت شویم، بنابراین تولید را آغاز نکردیم.
پای صحبت مدیران
یحی مالکی مدیر شهرک های صنعتی جنوب کرمان هم گفت: هر واحد تولیدی کوچک هم موظف به برخورداری از یک سپتیک(مخزن) پیش دستی تصفیه پسماند خروجی است و این جدا از تصفیه خانه هر شهرک صنعتی است که سپتیک فاضلاب کارخانه پاک مناسب نیست.
رییس محیط زیست مصاحبه نکرد
داورپناه سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قلعه گنج هم در این باره حاضر به گفت وگو نشد و به خبرنگار ایرنا گفت: اداره کل محیط زیست کرمان روابط عمومی دارد و با آنها صحبت کنید.
به گزارش ایرنا آنطور که پیداست و دیگر مدیران می گویند از نظر اداره حفاطت محیط زیست باید یک تصفیه خانه مناسب در واحد تولیدی لبنیات پاک قلعه گنج ایجاد شود تا اجازه ادامه فعالیت به آن داده شود.
از طرفی هم مدیران واحد تولیدی ایجاد این تصفیه خانه را دارای صرفه اقتصادی نمی دانند اما به آن تن دادهاند، ولی میگویند گران شدن تجهیزات وارداتی موجب کندی عملی کردن این امر شده و انتظار دارند تا آن زمان اجازه فعالیت به آنها داده میشد؛ موضوعی که یکسر آن به محیط زیست و سلامت مردم متصل است و الزامات این بخش را نمی توان نادیده گرفت.
این موضوع درحالیست که مجموعه مجتمع پرورش بز مورسیا که در کنار این کارخانه یک چرخه تولید و فرآوری ایجاد کرده بود، نیز در زمان قطع تولید این کارخانه مجبور به فروش شیر خام است، اما خبر خوش مدیرعامل کارخانه نشان میدهد اگر مشکلی پیش نیاید شاهد بازگشایی مجدد کارخانه بعد از حدود ۶ ماه توقف تولید خواهیم بود.
قلعه گنج در ۴۲۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان قرار دارد.