به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی پلیس، سرهنگ عبداله چولکی روز چهارشنبه اظهار داشت: شرایط اقتصادی اخیر و افزایش قیمت ها سبب شده است که مجرمان به سمت تولید و توزیع لوازم یدکی و مصرفی تقلبی خودرو روی آورند.
وی افزود: این افراد سودجو با تهیه و تولید لوازم یدکی و مصرفی بی کیفیت خودرو، چاپ و تهیه بستهبندی و الصاق انواع برچسب مربوط به شرکتهای معتبر، اقدام به پلمب کردن آنها به گونه ای حرفهای و غیرقابل شناسایی می کنند.
معاون جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی فراجا ضمن هشدار به خریداران این قطعات توصیه کرد: خرید و تهیه روغن موتور، ضدیخ، لنت ترمز، لوازم یدکی و مصرفی خودرو از نمایندگی های مجاز شرکت های معتبر و با اخذ فاکتور رسمی انجام شود.
وی تاکید کرد: تعویض قطعات یدکی و مصرفی خودرو باید در نمایندگیهای مجاز شرکت های خودروساز و با اخذ فاکتور رسمی انجام شود.
سرهنگ چولکی گفت: استفاده از لوازم یدکی و مصرفی تقلبی خودرو، خطرات جانی و مالی فراوانی را برای مردم ایجاد می کند؛ بنابراین وزارت صمت باید هرچه سریعتر اقدامات لازم را برای پیشگیری از این موضوع انجام دهد.
وی یادآوری کرد: شهروندان با مشاهده هرگونه فعالیت مشکوک در خصوص قطعات یدکی تقلبی خودرو برای بررسی با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرند.
دوستیاب مجازی کلاهبردار از آب در آمد
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران بزرگ از شناسایی و کشف پرونده با موضوع دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری تلگرامی تعدادی از شهروندان خبر داد و گفت: مجرم با دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری شاکی در تلگرام از مخاطبین وی کلاهبرداری کرده بود.
سرهنگ "داود معظمی گودرزی" رئیس پلیس فتا تهران بزرگ اظهار داشت: یک از شهروندان به پلیس فتا پایتخت مراجعه و مدعی شد شخصی ناشناس با دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری وی در تلگرام از مخاطبین وی کلاهبرداری کرده است.
رئیس پلیس فتا پایتخت ادامه داد: شاکی در ادامه اظهارات خود گفت، در شبکه اجتماعی تلگرام در یک گروه دوستیابی عضو شدم و جهت دوستی با شخصی ارتباط گرفتم که این فرد یک برنامه برای من ارسال کرد و گفت حتما آن را نصب کنم که در آن بیشتر با هم آشنا شویم،پس از نصب برنامه و عدم کارکرد آن متهم به حساب کاربری بنده دسترسی پیدا کرده و پس از ارتباط با مخاطبینم با ارسال شماره کارت به آنها درخواست وجه نموده است.
سرهنگ گودرزی افزود: کارشناسان پلیس فتا تهران بزرگ اقدامات تخصصی خود را آغاز کردند و با بررسی ها فنی و سایبری موفق شدند ردپای مجرم را در فضای مجازی شناسایی کنند و پس از تشریفات قضائی متهم در یکی از مناطق غربی تهران بزرگ دستگیر و به پلیس فتا پایتخت منتقل شد.
این مقام سایبری با اشاره به افزایش تعداد شکات این پرونده در روند تحقیقات بیان داشت: مجرم پس از حضور در پلیس فتا ضمن پذیرش بزه انتسابی گفت از طریق نصب تروجان بر روی تلفن همراه شکات به مخاطبین آنها پیام می دادم و با ارسال شماره کارت وجوهات را دریافت می کردم و در مجموع حدود ۲میلیارد ریال کلاهبرداری کردم.
سرهنگ گودرزی به شهروندان توصیه کرد: از عضویت در کانال ها و گروهای ناشناس که با عناوین مختلف از قبیل دوستیابی قصد کلاهبرداری و انجام اعمال مجرمانه را دارند خودداری کنند و در هنگام فعالیت در شبکههای اجتماعی تنظیمات امنیتی و حریم خصوصی را رعایت کنند و از در اختیار گذاشتن اطلاعات حساب کاربری خود به دیگران خودداری کنند و در صورت مواجهه با هرگونه موارد مشکوک مراتب را از طریق مرکز فوریتهای سایبری با شماره ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir با ما در میان بگذارند.