شهرکرد- ایرنا- فرمانداران شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری گزارشی از آخرین وضعیت بارش برف و خسارت آن را اعلام کردند و تجهیز شهرستان‌ها به ماشین‌آلات و امکانات تخصصی را خواستار شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرماندار شهرستان اردل با اشاره به بارش برف سنگین در این شهرستان گفت: به‌علت خطر رانش زمین هم‌اکنون اردوگاه موقت در روستای افسرآباد مستقر و ۱۵ خانوار در آن اسکان داده شده است.

یعقوب شکوهی با اشاره به آب‌گرفتگی برخی خانه‌های روستایی شهرستان اردل افزود:امروز در محدوده تنگ درکش‌ورکش، روستاهای کاوند درویشان، لندی و مناطق دیگر این شهرستان رانش زمین و ریزش کوه رخ داده اما جاده‌ای بسته نشده است.

شکوهی به بسته بودن جاده ۹ روستای شهرستان اردل اشاره و تصریح کرد: هم‌اکنون راه هشت روستای منطقه دهلی بادره دیناران و روستای سرپیر دشتک این شهرستان بسته است.

وی یادآور شد: کمبود ماشین‌آلات، تجهیزات و امکانات از مهمترین مشکلات شهرستان اردل در بارش‌های اخیر به‌شمار می‌رود.

فرماندار خانمیرزا نیز گفت: بارش‌ها خسارت‌هایی به جاده‌ها و زمین‌های کشاورزی دشت خانمیرزا وارد کرده است.

یدالله خالدی به سرریز شدن آب پشت آب‌بندها و وارد شدن سیلاب به روستای برجویی شهرستان خانمیرزا اشاره و تاکید کرد: در این حادثه به چهار خانه مسکونی آسیب وارد شد.

وی اظهار داشت: در جاده دهستان مشایخ شهرستان کیار به شهرستان خانمیرزا به‌علت ریزش کوه جاده بسته و گروه‌های راهداری برای بازگشایی مسیر در منطقه مستقر شده‌اند.

خالدی تصریح کرد: اختصاص ماشین‌آلات، تجهیزات و امکانات مورد نیاز به شهرستان خانمیرزا در دستور کار مسوولان ملی و استانی باشد.

فرماندار سامان نیز گفت: با توجه به کدورت آب آشامیدنی رودخانه زاینده‌رود آب آشامیدنی ۹ روستای این شهرستان با مشکل مواجه و قطع شده است.

محمدتقی گنجعلی به تخریب یک واحد دامداری در شهرستان سامان به‌علت بارش‌های اخیر اشاره و تاکید کرد: در بارش‌های اخیر ۳۶ واحد مسکونی در این شهرستان تخریب و ساکنان آن‌ها به مناطق امن جابه‌جا شده‌اند.

وی با اشاره به ۶ مورد ریزش کوه در جاده‌های شهرستان سامان یادآور شد: در بارش‌های اخیر پنج مورد سقوط عمود برق گزارش و در سریع‌ترین زمان ممکن رفع شد.

گنجعلی وجود ۲۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی در شهرستان سامان اشاره و تصریح کرد: از روز پنجشنبه گروه‌هایی برای برآورد و اعلام خسارت‌های ناشی از بارندگی‌های اخیر در این بخش فعال شده‌اند.

وی اظهار داشت: در بارش‌های اخیر ۶ مورد ریزش قنات نیز در شهرستان سامان گزارش شده است.

فرماندار لردگان نیز با اشاره به احتمال بسته شدن جاده لردگان به ایذه با ۴۰ هزار تردد خودرو در شبانه‌روز گفت: این اقدام به‌علت کمبود و فرسودگی ماشین‌آلات انجام می‌شود.

رضا بابامیر ساطحی به حجم بالای سیلاب جاری شدن در سطح شهر لردگان اشاره و تاکید کرد: تاکنون ۵۰ خانوار آسیب دیده و اسکان اضطراری داده شده‌اند.

وی با اشاره به اضطراری بودن شرایط شهرستان لردگان افزود: این شهرستان با برخورداری از بیشترین روستاها و جاده‌های اصلی و روستایی با مشکلات فراوان در بارش‌های اخیر مواجه شده است.

بابامیر تصریح کرد: اختصاص ماشین‌آلات، تجهیزات و امکانات مورد نیاز به شهرستان لردگان در اولویت کاری مسئولان ملی و استانی قرار گیرد.

وی با اشاره به آمادگی ۲۰ گروه جهادی برای خدمات‌رسانی به آسیب‌دیدگان احتمالی در بارش‌های اخیر شهرستان لردگان یادآور شد: هم‌اکنون جاده چارطاق ریزش کرده است و نیروهای راهداری در حال ریزش‌برداری آن هستند.

فرماندار بروجن نیز گفت: هم‌اکنون راه ارتباطی تمامی شهرها و روستاهای این شهرستان بازگشایی شده و جاده هیچ روستایی بسته نیست.

فتاح کرمی تاکید کرد: با توجه به تبدیل بارش‌ها از برف به باران ۲۰ واحد مسکونی در شهرها و روستاهای شهرستان بروجن تخریب شد که نیاز به جبران خسارت دارد.

وی اظهار داشت: با تلاش‌های شبانه‌روزی نیروهای راهداری و امدادی خدمات‌رسانی قابل‌توجهی در جاده‌های اصلی، ترانزیتی و فرعی شهرستان بروجن ارائه و از بروز هرگونه مشکل جلوگیری شد.

کرمی به آب‌گرفتگی ایستگاه گاز دوراهان شهرستان بروجن اشاره و تصریح کرد: این آب‌گرفتگی هم‌اکنون در حال تخلیه و رفع مشکل است.

فرماندار بن نیز گفت: هم‌اکنون ۲۶ خانه مسکونی در شهرها و روستاهای این شهرستان تخریب و ساکنان آن‌ها اسکان اضطراری داده شده‌اند.

رضا علی‌بیگی تاکید کرد: از مسئولان استانی درخواست حداقل هشت دستگاه انواع ماشین‌آلات سنگین برف‌روبی به‌منظور رفع مشکلات ناشی از فعالیت سامانه بارشی اخیر داریم.

وی افزود: هم‌اکنون آب‌گرفتگی در شهرهای بن، یانچشمه و وردنجان شهرستان بن وجود دارد و دیوار تعدادی از واحدهای مسکونی تخریب و برق برخی روستاها مانند حیدری، پهنا و آزادگان قطع شده است.

علی‌بیگی به لزوم احداث ایستگاه هواشناسی در شهرستان بن اشاره و تصریح کرد: برای آذوقه‌رسانی به مناطق حفاظت شده این شهرستان مانند منطقه حفاظت شده شیدا به بالگرد نیاز است.

فرماندار کیار نیز گفت: هیچ‌کدام از جاده‌های اصلی و گردنه‌های این شهرستان به‌علت بارش برف اخیر بسته نشد.

سید شجاع ذیلابی تاکید کرد: با توجه به شدت بارش‌ها و ریزش کوه جاده ۱۰ روستای دهستان مشایخ شهرستان کیار بسته شده است و عملیات بازگشایی آن روز پنجشنبه آغاز می‌شود.

وی یادآور شد: در بارش‌های اخیر دیوار تعدادی واحدهای مسکونی و دامداری تخریب و برخی خانه‌های روستایی خسارت‌های با خسارت‌های جدی همراه شد که میزان خسارت‌ها به‌زودی ارزیابی، برآورد، اعلام و اطلاع‌رسانی می‌شود.

ذیلابی تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان برای ارزیابی، برآورد و اعلام خسارت‌های ناشی از بارش‌های اخیر شهرستان کیار با فرمانداری این شهرستان همکاری می‌کنند.

سرپرست فرمانداری شهرستان فلارد نیز گفت: حجم بالای بارش‌ها باعث آب‌گرفتگی روستاهای سلمانک، تُل‌اشکفتی و یونکی این شهرستان شده است.

کوروش فتحی تاکید کرد: جاری شدن سیلاب در شهرستان فلارد خسارت‌های جدی به خانه‌های مسکونی، جاده‌ها و زمین‌های کشاورزی شده است.

وی افزود: در این بارش‌ها رانش زمین در برخی روستاهای شهرستان فلارد مانند منارجان و نارگیلی اتفاق افتاده که به‌دنبال آن خانواده‌های در معرض خطر جابجا و اسکان اضطراری داده شده‌اند.

فتحی تصریح کرد: جاده بخش امامزاده حسن شهرستان فلارد نیز به‌علت ترانشه‌برداری ریزش کرده است که نیروهای راهداری و امدادی در حال رفع آن هستند.

به گزارش ایرنا، قرار بود ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران چهارمحال و بختیاری با حضور وزیر کشور برگزار شود اما هواپیمای حامل احمد وحیدی به‌علت شرایط نامساعد جوی نتوانست در فرودگاه بین‌المللی شهرکرد فرود آید.

یک سامانه بارشی آسمان چهارمحال و بختیاری را از بامداد یکشنبه فرا گرفته است و تا پایان پنجشنبه هفته جاری ادامه دارد.
به‌همین منظور اداره‌کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری هشدار قرمز صادر کرده است.