به گزاش ایرنا، یکی از برنامه های حمایتی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی برای کارگاه های اقتصادی بخش خصوصی وتعاونی طرح مشوق های بیمه ای به منظور تشویق و ترغیب کارفرمایان برای بکارگیری فارغ التحصیلان دانشگاهی است.
به منظور تثبیت اشتغال و افزایش میزان فرصت های شغلی جدید، بخشی از سهم بیمه کارفرما در طرح مشوق بیمه ای توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت می شود.
مشوق بیمه ای وجهی معادل حق بیمه سهم کارفرما به علاوه سه درصد سهم بیمه بیکاری ( درمجموع به میزان ۲۳ درصد حداقل دستمزد تعیین شده از سوی شورای کار ) است که ماهانه از سوی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به حساب کارفرما واریز می شود.
با تسهیل شرایط طرح مشوق بیمه ای، کارفرمایان می توانند هر میزان نیروی کار جدید مورد نیاز خود را بدون محدودیت در تعدادی از بین فارغ التحصیلان لیسانس به بالا جذب کنند.
عمده اهداف این طرح مهم رونق تولید، ایجاد اشتغال جدید، افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی که با ظرفیت پایین فعالیت می کنند و در نهایت قدمی در راستای تحقق شعار راهبردی سال است.
این طرح همچنین سبب تحرک بخشی به بازار کار، حمایت از کارآفرینان و صاحبان کسب و کارها و ترغیب کارفرمایان کارگاه های تولیدی و خدماتی به استفاده از نیروی کار جدید می شود.
یکی از برنامه های حمایتی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی برای کارگاه های اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی طرح مشوق های بیمه ای به منظور تشویق و ترغیب کارفرمایان برای بکارگیری فارغ التحصیلان دانشگاهی است.
با تسهیل شرایط طرح مشوق بیمه ای، کارفرمایان می توانند نیروی کار جدید مورد نیاز خود را از بین فارغ التحصیلان بیکار جذب کنند.
کهگیلویه و بویراحمد رتبه هفتم کشور در اجرای طرح مشوق بیمه ای
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: این استان در اجرای طرح مشوق بیمه ای رتبه هفت کشوری در میان دیگر استان ها قرار گرفته است.
حمیدرضا واعظی زاده افزود: از ابتدای اجرای طرح تاکنون ۶۵۹ کارفرما در کهگیلویه و بویراحمد در قالب این طرح با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قرارداد بسته اند.
وی تصریح کرد: سال جاری ۲۳۰ قرارداد با کارفرمایان در کهگیلویه و بویراحمد منعقد شده که ۱۶۳ مورد از آن ها قرارداد جدید و ۶۷ مورد هم تمدید قرارداد بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: با توجه به معرفی خوب این طرح به کارفرمایان استان از طریق اداره کل سقف آن پر شده اما اخیرا مجوز ۱۰۰ قرارداد جدید دیگر از وزارت اخذ شده است.
واعظی زاده تصریح کرد: کارفرمایان می توانند فارغ التحصیلان دانشگاهی مشغول به حرفه آموزی در طرح کارورزی را جذب کنند و یا به صورت مستقل جدای از طرح کاورزی نیرو بگیرند.
انعقاد قرارداد با ۲۶۷ نفر کارورز در کهگیلویه و بویراحمد
اجرای طرح «کارورزی» ویژه دانش آموختگان دانشگاهی با هدف مهارت آموزی و آشنایی عملی با آموخته های علمی در این استان در حال اجراست که با توجه به شمار زیاد دانش آموختگان متقاضی کار، این طرح راهکار مناسبی برای تحقق و رونق اشتغال است.
در طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی با شرکت در دوره های آموزشی ضمن کسب مهارت های فنی و آشنایی با فضای کسب و کار، برای ورود به بازار کار آماده می شوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این طرح مهم و جدید با پشتیبانی دولت و به منظور ایجاد زمینههای لازم برای به کارگیری نیروهای تحصیل کرده دانشگاهی همراه با مهارت آموزی و هدایت آنان به سوی بازار کار در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: امسال ۲۶۷ قرارداد کارورزی در استان منعقد شده است و این فارغ التحصیلان دانشگاهی می توانند با کسب مهارت در محیط کار واقعی در همین واحدها و کارگاه ها جذب شوند.
اشتغال ایجاد شده در کهگیلویه و بویراحمد از مرز ۱۰هزار نفر فراتر رفت
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تعهد اشتغال امسال استان ۱۳ هزار و ۵۲۰ نفر بوده که با اقدامات عملی انجام گرفته از این میزان تاکنون برای بیش از ۱۰ هزار نفر شغل ایجاد شده است.
واعظی زاده اظهار کرد: این تعداد نیروی کار از طریق پرداخت وام های اشتغال و جذب از طریق کاریابی های کهگیلویه و بویراحمد مشغول بکار شده اند و اسامی در سامانه رصد ثبت شده است.
وی افزود: سال ۱۴۰۰ تعهد اشتغال استان ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر بوده که تنها برای ۲ هزار و ۴۰۰ نفر اشتغال ایجاد شد ولی امسال اشتغال ایجاد شده در سطح استان تفاوت معناداری با سال گذشته دارد.
واعظی زاده عنوان کرد: پاییز امسال، نرخ بیکاری در استان کاهش چشمگیری داشته در حالی که همه ساله، نرخ بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد بالاتر از میانگین کشوری بود، در سال جاری نرخ بیکاری استان کمتر از میانگین کشوری شده است.
وی ادامه داد: نرخ بیکاری کشور در تابستان و پاییز سال ۱۴۰۱ به ترتیب ۸.۹ و ۸.۲ بود ، اما در کهگیلویه و بویراحمد در تابستان و پاییز، ۸.۷ و ۷.۶ بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد:با رویکرد حمایتی دولت سیزدهم برای نخستین بار است که نرخ بیکاری کهگیلویه و بویراحمد کمتر از میانگین نرخ بیکاری در کل کشور شده است.
ضعف زیرساختهای ارتباطی، توزیع نامتوازن جمعیت و افزایش روزانه جمعیت یاسوج، بالا بودن مصارف نسبت به منابع بانکی، نبود سرمایهگذاری شرکتهای مادر تخصصی در استان و غیرفعال بودن واحدهای صنعتی از چالشهای پیشرو برای رشد اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد بشمار می رود.
استان ۷۲۶ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد دارای ۹ شهرستان، ۱۷ شهر و حدود یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه است.