دکتر حسن معیری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، آخرین آمار مربوط به سرطان سینه در استان را ۳۰۴ مورد اعلام و اظهار کرد: بر این اساس سرطان سینه شایعترین سرطان در جمعیت زنان کل کشور است.
وی افزود: بر اساس آخرین آمارها، بروز سرطان سینه در کشور و استان روند افزایشی داشته و مقادیر گزارش شده بیشتر از موارد برآورد شده توسط سازمانهای علمی معتبر سرطان دنیا است.
فوق تخصص جراحی سینه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: سرطان پستان شایعترین سرطان شناخته شده و شایعترین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان است که البته این بیماری در هر ۲ جنس زن و مرد دیده میشود ولی در مردان بروز آن پایین تر است.
دکتر معیری با اشاره به اینکه، سرطانها بعد از بیماری های قلبی عروقی، دومین دلیل مرگ و میر در کشور است، گفت: بیش از یک سوم سرطان ها با بهره گیری و رعایت سبک زندگی سالم قابل پیشگیری هستند و در کل حدود ۲۰ درصد سرطان ها منجر به مرگ میشوند.
وی با اشاره به اینکه، یکی از دلایل افزایش میزان بروز، بهبود روشهای تشخیصی و افزایش آگاهی زنان در زمینه سرطان پستان است، افزود: روش های مختلفی برای تشخیص سرطان سینه وجود دارد که ماموگرافی، سونوگرافی، ام آر آی (MRI) و نمونهبرداری (بیوپسی) از این جمله هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در زمینه پیشگیری و مقابله با این نوع سرطان اظهار کرد: ورزش کردن با کنترل وزن، رژیم غذایی مناسب، معاینه پستان توسط خود فرد حداقل بصورت ماهانه و نیز مراجعه دوره ای به پزشکان منجر به پیشگیری و مقابله موثر با این این بیماری می شود.
معیری به نقش موثر خودآزمایی های سینه ها اشاره کرد و افزود: در صورت لمس شدن توده در پستان، بزرگ تر شدن اندازه توده های پیشین، فرورفتگی پستان و یا نوک آن، انحراف نوک پستان، قرمز شدن پوست یا زخم شدن آن، پوسته پوسته شدن، قرمز شدن و خارش نوک پستان و وجود ترشحات غیرطبیعی از نوک سینه لازم است برای پیگیری های بیشتر به پزشکان مرتبط مراجعه شود.
وی تاکید کرد: روند افزایشی بروز سرطان سینه در استان، زنگ خطر برای بازطراحی فرآیندهای بهداشتی- درمانی و ارتقای آگاهی های جمعیت عمومی مردم استان با هدف پیشگیری و مقابله با این بیماری با حفظ بهداشت و سلامتی سینه ها است.