محمدرضا طهماسبی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با اقدامات انجام گرفته و همکاری خیران تعدادی از بیماران دیالیزی این انجمن در سال جاری عمل پیوند کلیه شدند و تا پایان سال نیز برای ۲ نفر دیگر این عمل انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه تنها راه علاج بیماران دیالیزی پیوند کلیه است، اضافه کرد: هزینه عمل پیوند به ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان رسیده که این موضوع باعث بی رغبتی بیماران به پیوند شده و مشکلاتی را ایجاد کرده است.
این مسوول ادامه داد: شمار پرونده های تشکیل شده برای بیماران مراقبتی، پیوندی و دیالیزی انجمن کلیوی از زمان شکل گیری انجمن در سال ۶۳ تاکنون حدود ۲ هزار و ۱۰۰ نفر است.
به گفته طهماسبی تعداد یکهزار و ۶۵۰ بیمار با پیوند کلیه و مراقبت از چرخه دیالیز خارج شده و به فعالیت اجتماعی خود ادامه میدهند و ۸۷۰ نفر نیز پیوند کلیه شده اند.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر بیش از ۴۰۰ بیمار دیالیزی در زنجان تحت درمان و دیالیز قرار دارند، یادآوری کرد: ۵۰ درصد از این افراد، واجد شرایط پیوند کلیه هستند که با کمک های خیران و احساس مسوولیت دیگر هموطنان می توان این مهم را انجام داد.
مدیر انجمن خیریه کلیوی استان زنجان با بیان اینکه در هفته جهانی پیوند کلیه، تمامی برنامه های ما با رویکرد بیمار محور برگزار خواهد شد، گفت: هفته جهانی کلیه برابر با ۹ مارس ۲۰۲۳ (۱۸ اسفندماه) به شعار آماده شدن برای اتفاقات غیرمنتظره و حمایت از افراد آسیب پذیر نامگذاری شده است.
وی، هدف از این روز جهانی را بالا بردن آگاهی مردم از اهمیت کلیه ها و کاهش رفتارهای خطرساز برای کلیه ها عنوان و خاطرنشان کرد: در این راستا انجمن خیریه کلیوی برنامه های مختلفی از جمله کارگاههای آموزشی، مسابقه نقاشی با محوریت کلیه و تشکیل کاروان سلامت در پیاده سبزه میدان را برنامه ریزی کرده است.