به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، خبرگزاری شینهوا نوشت: در سال ۲۰۱۶، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، پیش از سفر رسمی خود به ایران، در مقاله ای نوشت: جاده ابریشم زمینی و دریایی به طول هزار مایل، امکان پذیرش و دوستی بین دو تمدن باستانی و مردم را فراهم کرد.
با گذشت هفت سال، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران در مقاله ای که روز دوشنبه در آستانه سفرش به پکن منتشر شد، این اظهارات شی را تایید کرد و نوشت: وقت آن رسیده که ایران و چین که برای مدت طولانی در ارتباط و تعامل با یکدیگر بوده اند و آشنایی و مفاهمه مستقیمی داشته اند، در دوران جدید به طور مستقیم از یکدیگر شناخت پیدا کنند.
تاریخ طولانی شناخت دوجانبه
ایران و چین به عنوان دو تمدن باستانی به رغم فاصله طولانی از یکدیگر روایت های خارق العاده ای از روابط دوستانه و درک متقابل را ثبت کرده اند.
شی جین پینگ در مقاله خود در سال ۲۰۱۶ نوشت: این اولین سفر من به ایران خواهد بود اما مانند بسیاری از چینی ها احساس نمی کنم که در سرزمین زیبا و باستانی شما غریبه هستم. چنین احساسی به لطف جاده ابریشم است که ارتباط بین دو ملت بزرگ را قرن ها برقرار کرده و روایت های بسیاری در کتاب های تاریخ درباره تبادلات دوستانه ما به ثبت رسیده است.
بیش از دو هزار سال پیش در طول سلسله هان در چین، ژانگ چیان دیپلمات به ایران آمد و مورد استقبال گرم قرار گرفت. هفت قرن بعد از آن در دوره دودمان های تانگ و سونگ بسیاری از ایرانی ها برای تحصیل در رشته پزشکی و تجارت به چین آمدند. در قرن ۱۵ میلادی، ژنگ هی، دریانورد مشهور چینی از سلسله مینگ، هفت سفر دریایی را رهبری کرد که سه بار او را به جزیره هرمز در جنوب ایران کشاند.
از زمان آغاز روابط دیپلماتیک در سال ۱۹۷۱، روابط چین و ایران در آزمون تغییرات بین المللی ایستادگی کرده و شتاب توسعه سالم و پایدار را حفظ کرده است.
چین و ایران در مواجهه با تغییرات پیچیده زمانی و تاریخی در جهان همواره از یکدیگر حمایت کرده و برای مبارزه با همه گیری کووید-۱۹ همکاری کرده اند. آنها اعتماد راهبردی دوجانبه را تحکیم کرده اند و در زمینه همکاری عملی پیشرفت کرده اند که این امر منافع مشترک آنها را ارتقا داده و از عدالت و انصاف بین المللی حفاظت کرده و فصل جدیدی را در روابط دو کشور به ثبت رسانده است.
از زبان تا فرهنگ چین
حامد وفایی مدیر مرکز تحقیقات آسیا در دانشگاه تهران سالها وقت خود را صرف مطالعات چین کرده است.
او به جوانان ایرانی زبان و فرهنگ چینی را آموزش می دهد. این یکی از راه هایی است که او به تعمیق دو کشور کمک می کند.
وی در این زمینه گفت: «یادگیری زبان چینی در حال حاضر در ایران بسیار رایج است و بسیاری از دانش آموزان علاقه خاصی به یادگیری فرهنگ چینی دارند. برخی از دانشگاههای چین نیز دورههای فارسی ارائه میدهند که میتواند به «ارتقای روابط بین دو کشور به سطح جدیدی» کمک کند.
این کارشناس مسائل چین گفت: به عنوان یک محقق معتقدم که چین به عنوان یک کشور بزرگ جهان قطعا نقش بزرگ تری ایفا خواهد کرد و وظیفه ما این است که این کشور را به خوبی درک کنیم.
وی که هیات همراه رئیس جمهوری ایران در سفر اخیر به چین را همراهی می کرد، معتقد است طرح های توسعه جهانی، امنیت جهانی و کمربند و جاده بر «عناصر تمدن شرق» تاکید دارند که در حل بحرانها و مشکلات کنونی در جهان حائز اهمیت هستند.
درک بهتر
شینهوا نوشت: از آنجایی که چینی ها و ایرانی ها مسائل بیشتری را درباره تاریخ و شکوه تمدن دو کشور یاد می گیرند آنها علاقه بیشتری به افزایش مبادلات فرهنگی نشان می دهند.
این رسانه در بخشی از گزارش خود به وبلاگ نویس ایرانی که همچنین راهنمای گردشگران چینی است، اشاره کرده و نوشت: وی میلیون ها دنبال کننده در پلتفورم های رسانه های اجتماعی چین از طریق معرفی اجمالی کشورش دارد. زمانی که او ۱۵ سال پیش زبان چینی را انتخاب کرد به شدت از موانع فرهنگی رنج می برد اما امروزه چینی ها و ایرانی ها فرصت بیشتری برای شناخت بهتر یکدیگر دارند.
علاوه بر تعاملات بیشتر در رسانههای اجتماعی، فیلمها و نمایش های تلویزیونی نیز بخشی از پل ارتباطات مردمی و فرهنگی بین دو کشور بودهاند. فیلم ها و نمایش های تلویزیونی چینی بیشتری در ایران به نمایش درآمده اند.
جعفر صانعی مقدم مدیر عامل سینمای هنر و تجربه ایران، گفت: چنین رویدادهایی در خدمت ارتقای پیوندهای فرهنگی بین دو تمدن باستانی است.
به گزارش ایرنا، آیت الله رئیسی ۲۴ بهمن ماه به دعوت رسمی رئیس جمهوری چین برای انجام سفری رسمی عازم این کشور شد و علاوه بر رایزنی با همتای چینی خود و امضای ۲۰ تفاهم نامه در حوزه های مختلف اقتصادی و دیدار با مسئولان سیاسی این کشور، در دانشگاه پکن حضور یافت و استادی افتخاری این دانشگاه را نیز دریافت کرد.