مهاباد - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: کارشناسان این اداره در طرح سرشماری زمستانی پرندگان، بیش از ۳۵ هزار بال پرنده بومی و مهاجر را در منابع آبی این شهرستان شمارش کردند.

اکبر قایمی روز شنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کارشناسان در این سرشماری بیش از ۴۰ گونه پرنده‌آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی از جمله خوتکا، تنجه، آب‌چلیک، کشیم، چنگر، اردک سرحنایی، اردک سرسبز، غاز خاکستری، عقاب تالابی، چوپ‌پا، پرستوی دریایی و گونه بسیار نادر اردک سرسفید را شمارش کردند.

وی اضافه کرد: در این سرشماری بیشترین پرندگان در سد و تالاب حسنلو شمارش شد و تالاب های سولدوز، «درگه‌سنگی» (سیران گلی)، «یادگارلو»، «آق‌قلعه» (شورگل حسنلو) و حاشیه رودخانه گدار (گادر) در جایگاه های بعدی قرار داشتند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده با اشاره به اینکه سرشماری زمستانی پرندگان ۲۱ تا ۲۳ دیماه انجام شد گفت: سرشماری پرندگان آبزی و کنارآبزی با هدف دستیابی به آمار دقیق، تعداد و ترکیب جمعیتی گونه‌ها و مطالعه تغییرات احتمالی در کانون‌های جمعیتی پرندگان اجرا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بررسی آخرین وضعیت پرندگان و زیستگاه‌های آنها از دیگر اهداف برگزاری سرشماری است، ادامه داد: برای آگاهی از تنوع و تعداد پرندگان، سرشماری پرندگان در طول سال در ۲ مرحله سرشماری تابستانی و زمستانی در زیستگاه‌ها انجام می‌شود.

قایمی گفت: نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالاب‌های این شهرستان، «درگه‌سنگی»، «حسنلو» و «یادگارلو» جزو تالاب‌های بین‌المللی کنوانسیون رامسر است.

تالاب‌های بین‌المللی و فصلی شهرستان نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجه‌آوری پرندگان آبزی و کنارآبزی در کشور به شمار می‌رود.

تالاب بین‌المللی حسنلو با مساحت ۳۰۵ هکتار در هشت کیلومتری شمال شهر محمدیار و ۲۰ کیلومتری نقده واقع شده است که در سال ۱۳۸۰ به عنوان منطقه شکار ممنوع ارتقاء یافت و سد حسنلو نیز با ظرفیت ۹۴ میلیون مترمکعب آب، در حاشیه این تالاب و بر روی رودخانه گدار قرار دارد.

نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.