آستارا- ایرنا- برگزیدگان دومین دوره سوگواره فاطمی بوی بهشت آستارا روز پنجشنبه در آیینی با حضور جمعی از مسئولان این شهرستان معرفی شدند و مورد تقدیر قرار گرفتند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرماندار آستارا در آیین اختتامیه این سوگواره گفت: گفت: وقتی بحث دفاع از ولایت به میان آمد، نخستین کسی که در دفاع از مقام و حریم امامت و ولایت برخاست و هزینه داد، بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) بود.

عنایت رضایی‌پور با اشاره به اینکه در ستایش حضرت فاطمه (س) بیش از ۴۰ حدیث و روایت وجود دارد، بیان کرد: آن حضرت با بصیرت خودشان در زمانی که حق و حقیقت در شبهه‌ای از نامفهومی و گمنامی به‌سر می‌برد، ورود کردند و از ولایت دفاع نمودند.

وی بیان مستقیم به شان و جایگاه حضرت فاطمه (س) در آیات الهی را مورد اشاره قرار داد و افزود: یکی از اصحاب مورد اشاره در حدیث کسا و اشاره به تنها زن مجلس در آیه مباهله حضرت زهرا (س) به عنوان اسوه ولایت‌مداری و دفاع از ولایت در سخت‌ترین شرایط است.

فرماندار آستارا اظهار کرد: حضرت فاطمه (س) با ویژگی‌هایی مانند ولایت‌مداری، پاکدامنی، بصیرت، همسرداری، فرزندداری و روشنگری مورد ستایش قرار گرفته و رفتار و کردار آن حضرت الگوی ناب و بی‌مانندی برای جامعه در شرایط کنونی است.

وی با تاکید بر اینکه به واقع به ترویج فرهنگ فاطمی و یادآوری بزرگی روح و شکوه آن بزرگ بانوی اسلام نیاز داریم، عنوان کرد: عظمت و عزت ایشان در مقام مادری، همسری و ولایت‌مداری وجدان‌های خفته و ذهن‌ها و فکرهایی که در عرصه شبکه‌های مجازی، فضای ابری نامفهوم و پر از شبهه مشغول است را بیدار می‌کند.

رضایی‌پور بیان کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) بانوی بزرگ اسلام و مجاهد عزیز دارای ساحتی بزرگ و دست‌نیافتنی و واجد عصاره همه فضلیت‌های هستی بود که برای اعتلای ولایت و آرزوهای پیامبران الهی کارهای بزرگی را رقم زد.

وی افزود: بر همین اساس در شرایطی که برابر سیل خانمان برانداز تهاجم فرهنگی هستیم، شبهه‌افکنی‌ها در فضای مجازی فوق‌العاده زیاد شده، فرهنگ کتابخوانی در مظلومیت قرار گرفته است و همه درگیر شبکه‌های اجتماعی هستند، برگزاری مستمر چنین برنامه‌های اثربخشی شایسته و بایسته است.

حضرت فاطمه (س) نخستین مدافع ولایت و برترین جهادگر تبیین بود

پژوهشگر و کارشناس مسائل مذهبی نیز گفت: بهشت به زبانی ساده جایگاه ابدی یک انسان موحد و نیکوکار پس از مرگ است که به تناسب رفتار نیکش از موهبت‌های آنجا برخوردار می‌شود؛ البته همه جای بهشت یکسان نیست و درجه‌ها و طبقه‌های متفاوتی دارد که عالی‌ترین جایگاه در بهشت متعلق به خداوند است که تنها شخصیت‌های خاصی می‌توانند به آن راه بیابند.

حجت‌الاسلام علی سعیدیان افزود: وقتی خداوند در قرآن کریم بهشت را در آیه‌هایی در شان اهل بیت (ع) تشریح می‌کند، به خاطر عظمت حضرت فاطمه (س) هیچ خبری از حور العین نیست؛ حتی در سوره انسان که سه اسم دارد، بنابر نظر مفسران شیعی و سنی شان نزولش برای امیر مومنان (ع)، صدیقه طاهره (س) و حسنین (ع) است.

وی یادآور شد: پیامبر اکرم (ص) می‌فرمودند که هر وقت دلم برای بهشت تنگ بشود، دخترم فاطمه را بو می‌کنم که البته منظور ایشان از بهشت عالیترین جایگاه بهشتی مربوط به خود خداوند است، در حالی که ایشان خود اشرف عالم خلقت بودند.

این کارشناس مسائل مذهبی بیان کرد: تجلی بهشت ویژه‌ای که پاداش عمل حضرت رسول اکرم (ص) است که به عنوان اشرف مخلوقات عالم به شمار می‌رود، به گفته خود ایشان در حضرت فاطمه (س) بوده است.

وی اضافه کرد: همه انسان‌ها از ایرانیان باستان تا اهالی اسکاندیناوی از مسیحیان، یهودیان و مسلمانان تا بودایی‌ها و هندوها معتقد بوده و هستند که روزی ابرمردی و شخصیتی بزرگ خواهد آمد که ستم و فساد را ریشه‌کن خواهد کرد و عالم پر از عدل، صلح، صفا و محبت گسترده خواهد شد؛ برای آن شخص نام‌های مختلفی دارند اما همه در مورد یک مفهوم صحبت می‌کنند.

حجت‌الاسلام علی سعیدیان اظهار کرد: خداوند برای نعمت‌هایش هیچ منتی بر بشر نگذاشته اما ۲ بار در قرآن کریم بر سر بشر منت گذاشته است که یکی در آیه پنج سوره قصص و شان حضرت مهدی موعود (عج) است.

وی عنوان کرد: همان امام زمانی که خداوند بابتش بر بشر منت می‌گذارد و وجودش مورد تقدیس و ستایش همه اقوام و ملل عالم قرار دارد، می‌گوید که تنها الگوی زندگی‌اش حضرت فاطمه (س) است؛ حتی در حدیثی از امام عسگری (ع) آمده است که ائمه حجت خدا بر همه مخلوقات (انسان‌ها، ملائکه، اجنه، نباتات و جمادات) هستند و حجت خدا بر ائمه مادرشان فاطمه (س) است.

این کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: شان حضرت فاطمه (س) چنان است که کوثر به عنوان کوچک‌ترین سوره قرآن کریم کلمه‌هایی دارد که در هیچ یک از سوره‌های دیگر آن کتاب آسمانی نیست.

وی با اشاره به اینکه کوثر در روایت‌ها به نهر آبی گفته می‌شود که شیعیان و مومنان گناهکار و خطاکار پس از شست و شو در آن وارد بهشت می‌شوند، بیان کرد: خداوندی که حضرت فاطمه (س) را کوثر می‌نامد، به ایشان چنان جایگاهی داده که برترین، بالاترین و باعظمت‌ترین جهادگر تبیین، حقیقت قرآن و عدالت است.

حجت‌الاسلام سعیدیان اظهار کرد: جهاد تبیین مورد اشاره مقام معظم رهبری اگر عظمتی دارد، اقدام حضرت فاطمه (س) فراتر از اینها است، آن حضرت جانشان را برای تبیین ولایت دادند و امروز همه ما باید آن سیره را دنبال کنیم.

فرهنگ فاطمی بارزترین معارف اسلامی برای شکل‌دهی فرهنگ عمومی جامعه است

دبیر دومین دوره سوگواره فاطمی بوی بهشت نیز در ادامه گفت: تمدنی در عصر جدید و دنیای مدرن پا به عرصه گذاشته است که ظاهر و باطنی بسیار متفاوت با تمدن‌های گذشته و رقیبان خود دارد.

فرید درخشان افزود: تمدن مادی با تمام لوازم خود شامل علوم، ساختارها و محصولات در سطح‌های مختلف فردی، اجتماعی و تاریخی از جنبه‌های گوناگون سیاسی، فرهنگی و اقتصادی داعیه جهانی شدن دارد و به دنبال ایجاد سبک زندگی جدید و ساخت جهانی هماهنگ با مبانی و هدف‌های خود است.

وی بیان کرد: مدرنیته [نوگرایی] با همه اصول و هدف‌های خود، دین نوظهور این تمدن به شمار می‌رود که با وعده‌های فراوان دل‌ها و دیده‌های انسان‌ها را ربوده و رسالت سنگین متفکران دینی است که نقشه جامعی را تدوین نمایند و آن چیزی جز تدوین نقشه جامع تمدن نوین اسلامی نمی‌تواند باشد.

وی اضافه کرد: تحقق تمدن نوین اسلامی از یک سو به منظومه‌ای معرفتی نیازمند است که در هسته آن معارف اسلامی قرار دارد و از سوی دیگر نیازمند فرهنگ‌سازی است که برای تحقق آن فراتر از فرهنگ عمومی، باید فرهنگ تخصصی هم ارتقا بیابد.

دبیر دومین سوگواره فاطمی بوی بهشت اظهار کرد: آرزوها و مجاهدت‌های فاطمی در تحقق ولایت الهی به عنوان بارزترین معارف اسلامی با یاری جستن از هنر شعر، خوشنویسی، مداحی و سایر هنرها می‌تواند به میزان زیادی شکل دهنده فرهنگ عمومی جامعه باشد.

وی عنوان کرد: بر همین اساس در طلیعه تمدن نوین اسلامی و چله دوم انقلاب تجلیل، تمجید و تبیین رفتار فاطمی در تحکیم ولایت با زبان شیرین و نغز هنر پرداخته شد، از شاعران آیینی کشور خانی زیبا گسترده گردید، با هنرمندان خوش‌نگار آستارا نام بلند زهرای رسول گرامی اسلام (ص) نگاشته شد، در نهایت ستایشگران اهل بیت عصمت و طهارت فاطمه‌گویان ندا سردادند و این توفیق حاصل نشد مگر با عنایت حضرت فاطمه زهرا (س) که از همان دوران حیات خویش با تبیین جایگاه امامت و ولایت زمینه‌ساز ظهور منجی عالم بشریت، حضرت ولی‌عصر (عج) بودند.

درخشان بیان کرد: رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نیز در حال حاضر با رهبری داهیانه خویش زمینه‌ساز تمدن نوین اسلامی برای رسیدن به جهان مهدوی هستند که آرمان بشریت امیدوار را هدف امت اسلامی قرار داده و این حرکت بدیع آمیخته با هنرهای متعالی شعر، خط و نغمه زیبا کار ترکیبی در حوزه فرهنگ دینی ناب ایرانی است که می‌تواند برای اهل ذوق الگویی مناسب جهت تولید اثرهای فاخر باشد.

احمد رفیعی وردنجانی از استان چهارمحال و بختیاری، بهزاد قاسمی و عیسی پاشاپور از استان اردبیل، رضا موقر از استان آذربایجان‌شرقی و روح‌اله دنیادیده از استان گیلان به عنوان شاعران منتخب قدردانی شدند و رضا مرادی و توحید مهدی نژاد از استان گیلان و وفا منافی از استان اردبیل به عنوان دیگر شاعران شرکت کننده در سوگواره لوح سپاس دریافت کردند.

همچنین رامین باغچه‌سرایی، حسین صواب‌پور، محمد شرری و وحید سیگاری در رشته خوشنویسی و سخاوت فضلی‌نژاد، فرهاد دلشاد و حجت عاطفی در زمینه مداحی مورد قدردانی قرار گرفتند.

کتاب "بوی بهشت" شامل اثرهای منتخب شاعران و خوشنویسان دومین دوره سوگواره در ادامه این آیین رونمایی و سالن اجتماعات اداره تبلیغات اسلامی آستارا به نام روحانی شهید حجت‌الاسلام علیرضا محمدزاده نام‌گذاری شد.

۵۰ اثر از ۲۳ شاعر استان‌های گیلان، تهران، آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، قم، خوزستان و لرستان به دبیرخانه دومین دوره سوگواره فاطمی بوی بهشت آستارا ارسال شده بود.

شهرستان آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در منتهی الیه غرب استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.