به گزارش ایرنا، راه اندازی خط اختصاصی پروازی استان یزد که جمعه شب و همزمان با شب مبعث پیامبر اکرم(ص) در فرودگاه شهید صدوقی یزد اجرایی شد تازه ترین اقدام دولت در این استان بود که البته آخرین آن هم نخواهد بود.
دولت سیزدهم، پیش از این و طی یکسال اخیر، شگفتانههایی به ظاهر دست نیافتنی را برای مردم استان یزد رونمایی کرد که برخی از آنها آرزوی دهها ساله مردم دیار قنات، قنوت و قناعت بود.
دولت سیزدهم آمد تا خیلی از به ظاهر ناشدنی ها را شدنی کند؛ سهم استان کویری یزد شگفتانههایی بود که سالها مردم استان منتظر آن بودند و محقق نشده بود اما در این دولت به حقیقت پیوست.
دولت اقای رییسی در یکسال اخیر در استان یزد اقداماتی کرد که شاید در باور کمتر کسی می گنجید چرا که پیشتر هم وعده آن را داده بودند اما محقق نشده بود.
استان یزد در چند حوزه به شدت نیازمند تحول بوده و هست که نخستین گام را اخیرا خود رییس جمهور در سفر استانی خود برداشت و آرزوی دیرینه مردم یعنی تامین آب را از رویا به واقعیت تبدیل کرد.
شگفتانه اول: آب خلیج فارس، حداکثر در سه سال آینده به یزد میرسد
نخستین شگفتانه و ابر هدیه دولت سیزدهم را رییس جمهور، ۲۲ دیماه امسال و در سفر سیزدهم خود به استان یزد کلید زد و آن را تقدیم مردم دیار بادگیرها کرد.
عملیات اجرایی ابر پروژه انتقال آب از خلیج فارس به یزد در این روز کلید خورد و با وجود وعده چهار ساله برای رسیدن اب به یزد، رییس جمهور از مسولان این پروژه خواست تمام تلاش خود را برای زودتر محقق شدن این پروژه یعنی کمتر از چهار سال به کار گیرند.
و حالا مردم یزد که سالها در انتظار رسیدن اب به استان بودند به ارزوی دیرینه خود رسیدند و این را باید مدیون رییس جمهور محبوب بود که خود شخصا پیگیر این پروژه بود و تا رسیدن به نتیجه ، آن را دنبال کرد.
انتقال ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از خلیج فارس و دریای عمان به ایران مرکزی با سقف اعتباری ۱۵۰ هزار میلیارد تومان یک اتفاق بزرگ است که آرزوی ۴۴ ساله مردم یزد را برطرف میکند که خیلیها معتقد بودند میسر نمیشود.
اما آن کسی که طی این یکسال، مجدانه و شبانه روز پیگیر اجرای این ابر پروژه بود مهران فاطمی استاندار یزد بود که یک پا در تهران و یک پا در یزد داشت و برای رسیدن به سرمنزل مقصود، تمام تلاش خود را به کار گرفت و موفق هم شد.
در حقیقت، شگفتانه هایی که طی یکسال گذشته در استان یزد رقم خورد را باید مدیون استاندار جوان یزد دانست که شبانه روز، وقت خود را برای آنها معطوف کرد و به سرانجام رساند.
شگفتانه دوم: راه اندازی شرکت هواپیمایی اختصاصی "یزد ایر"
یزدی ها طی چند سال گذشته از وضعیت پروازهای یزد به مناطق مختلف کشور و از جمله تهران و مشهد گله مند بودند و از تاخیر در پروازها ابراز نارضایتی کرده بودند.
شرایط به گونه ای بود که گاهی یک هواپیما با تاخیر چندین ساعته (گاهی تا ۱۲ ساعت) پرواز می کرد و حتی گاهی پرواز لغو میشد؛ هر چند علت همه این تاخیرها و لفوها ، مشکلات فنی اعلام میشد اما تکرار این وضعیت، موجب ناخرسندی مسافران شده بود.
انتقال ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از خلیج فارس و دریای عمان به ایران مرکزی با سقف اعتباری ۱۵۰ هزار میلیارد تومان یک اتفاق بزرگ است که آرزوی ۴۴ ساله مردم یزد را برطرف میکند که خیلیها معتقد بودند میسر نمیشودگله مندی مسافران یزدی از طریق رسانه ها و در فضای مجازی به صورت گسترده پیچید و استاندار یزد با ورود خود به این موضوع به یکی از شرکت های هواپیمایی که عامل اصلی این تاخیرها بود هشدار داد که این وضعیت را بر نمی تابد و در صورت تکرار، پروازهای یزدی ها با این شرکت لغو خواهد شد.
اما اولتیماتیوم استاندار هم با وجود انتقال ناخرسندی مردم به مسوولان در تهران، افاقه نکرد و مشکل همچنان ادامه داشت تا آنکه استاندار یزد پس از رایزنی های مفصل با بخش خصوصی، خبر راه اندازی شرکت هواپیمایی اختصاصی یزد را رسانه ای کرد.
قرار بود این شرکت در مهرماه امسال راه اندازی شود که بعلت پاره ای مشکلات میسر نشد و در همین زمان بود که برخی از رسانه ها که به دنبال بهانه ای بودند تا موج سواری کنند از خلف وعده استاندار، انتقاد و گله کردند.
هنوز جوهر این انتقادها و گله ها خشک نشده بود که اعلام شد شرکت هواپیمایی اختصاصی یزد ایر شب مبعث پیامبر اکرم(ص) رسما راه اندازی میشود و شد؛ هواپیمای اختصاصی یزد ایر، جمعه شب ۲۸ بهمن ماه از تهران در فرودگاه یزد به زمین نشست و یک وعده دیگر دولت محقق شد.
قرار است چهار فروند هواپیمای جدید در شرکت یزد ایر مستقر و کار انتقال مسافران را از یزد به مقصد و بالعکس انجام دهند.
شگفتانه سوم: راهاندازی شرکت حمل و نقل ریلی تا یکسال آینده در یزد
استاندار یزد در شبی که شرکت هواپیمایی یزد ایر راه اندازی شد در خبری تازه و خوشحال کننده اعلام کرد: شرکت حمل و نقل بزرگ ریلی در استان ایجاد خواهد شد.
استاندار یزد: امیدواریم با پیگیری انجام شده در بهمن ماه سال آینده شاهد افتتاح شرکت حمل و نقل ریلی یزد باشیم و مردم عزیز دارالعباده و دارالعلم یزد علاوه بر خدمات فرودگاهی از این خدمات ریلی نیز بهره مند شوندمهران فاطمی در گفتگوی اختصاصی با ایرنا افزود: یکی از مزیت های بزرگ استان، قرارگیری در ۵ راه ریلی کشور است لذا با توجه به آمار بالای مسافرین و گردشگران و حجم بالای بار، بخصوص در شهرستان بافق، تاسیس این شرکت در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: رایزنی های انجام شده با وزارت راه و شهرسازی در راستای راه اندازی شرکت، انجام شده و به منظور راه اندازی این شرکت ریلی، کنسرسیومی از صنایع بزرگ استان تشکیل و موضوعات مربوط به آن دنبال می شود.
استاندار یزد گفت: امیدواریم با پیگیری انجام شده در بهمن ماه سال آینده شاهد افتتاح شرکت حمل و نقل ریلی یزد باشیم و مردم عزیز دارالعباده و دارالعلم یزد علاوه بر خدمات فرودگاهی از این خدمات ریلی نیز بهره مند شوند.
و حالا مردم یزد که سالها منتظر تحولی شگرف در استان خود بودند طی یکسال با همت دولت سیزدهم و پیگیریهای مجدانه استاندار یزد به ارزوی خود رسیدند؛ کلید رسیدن آب خلیج فارس را دریافت کردند، مالک هواپیمای خصوصی شدند و حالا قرار است تا یکسال آینده صاحب شرکت ریلی نیز بشوند .
شگفتانه چهارم: افتتاح خط اضطراری انتقال آب به یزد
خط انتقال آب شرب یزد از منابع صنعت بهمنظور تأمین کمبود آب شرب استان در پیک مصرف و نیز شرایط اضطراری در سفر ۲۲ دیماه امسال رییس جمهور به استان یزد کلید خورد.
این خط به دلیل خشکسالیهای مستمر استان، کاهش شدید کمی و کیفی منابع تأمین آب زیرزمینی داخل، عدم امکان تأمین آب شرب موردنیاز توسعه استان از منابع موجود، عدم امکان تأمین پدافندی آب و ارتقای پایداری تأمین آب شرب استان و پیشبینی کمبود بیش از ۱۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب شرب استان در تابستان ۱۴۰۲، راه اندازی شد.
عملیات اجرایی این پروژه در اسفندماه ۱۴۰۰ آغاز شده بود و ۷۵۰ میلیارد تومان برای آن صرف شد؛دبی انتقال از ایستگاه پمپاژ بصورت موقت ۳۰۰ لیتر بر ثانیه است که در افق طرح ۲ هزار لیتر بر ثانیه پس از ساخت ایستگاه پمپاژ اصلی می باشد.
این پروژه قرار بود در مدت ۱۸ ماه انجام شود که ظرف ۴ ماه در گرمای ۶۰ درجه و با تلاش شبانهروزی محقق شد .
شگفتانه پنجم: طرح بورسیه تحصیلی دانشجویان در بخش تولید و صنعت برای نخستین بار در کشور
طرح بورسیه تحصیلی دانشجویان، یکی از طرح های موثر در تکمیل بخشی از پازل اشتغال استان است که اخیرا کلید خورده و ماندگاری نیروهای نخبه در استان و افزایش بازدهی صنایع از مهمترین مزایای اجرای این طرح اعلام شده است.
اجرای طرح بورسیه تحصیلی دانشجویان در بخش تحقیق و توسعه واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی استان است و در بخش تحقیق و توسعه واحدها، گام مهمی در این راستا خواهد بود.
در فاز اول اجرای این طرح، واحدهای علاقه مند به شرکت در طرح باید احصاء و ساز و کارهای جذب دانشجویان طبق ضوابط هر واحد تدوین شود؛ همچنین واحدهای تولیدی، صنایع و معادن که جهت بورسیه دانشجویان در واحد خود اعلام آمادگی کنند در اولویت دریافت مشوق ها و استفاده از معافیت ها قرار می گیرند.
در این طرح، صنایع استان یزد، دارندگان رتبه های بالای کنکور را در صنایع بورسیه می کنند و هزینه های آنها را از آغاز تحصیل متقبل می شوند و جالب آنکه این طرح ابتکاری در دفترچه کنکور دارای کد شده که در نوع خود بیسابقه است.
شگفتانه ششم: ساخت خانه های ویلایی، نخستین بار در کشور
عملیات ساخت ۲۳ هزار و ۶۰۰ واحد مسکن ویلایی با عنوان "پردیس زندگی" از شگفتانه های دیگر دولت در استان یزد بود که عملیات اجرایی آن اخیرا کلید خورد و این طرح برای نخستین بار در کشور در این استان اجرایی میشود.
این واحدها دارای یک طبقه حیاط دار و به صورت سه خوابه در شهر یزد به متراژ ۲۴۰ و در سایر شهرستان ها ۲۵۰ متر خواهد بود.
در سایت ۳۷۷ هکتاری شهر یزد، افراد دارای سه فرزند به بالا، افراد بومی استان، متاهلین و مجردین و در نهایت افرادی که ثبت نام میکنند به ترتیب در اولویت قرار دارند.
اراضی ۳۷۷ هکتاری شهرک پردیس زندگی در جاده یزد به تفت، اراضی ۴۰۰ هکتاری در محله حسن آباد و اراضی ۴۰۰ هکتاری در ابتدای جاده یزد ـ بافق نیز از جمله نقاطی است که قرار است واحدهای طرح نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی در آنجا ساخته شود.
تاکنون ۱۱۸ هزار نفر در سامانه طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند که بالغ بر ۴۶ هزار نفر تایید نهایی شدند.
استان یزد در طرح نهضت ملی مسکن در کشور پیشرو است و نخستین واحدهای این طرح در کمتر از ۱۰ ماه آماده و به بهره برداری رسید و پس از آن ۲۰۰ واحد در مهریز افتتاح شد.
شگفتانه هفتم: تزریق یکهزارو ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی به استان یزد
یکی از اقدامات بیسابقه دولت که در سفر دکتر رییسی و هیات دولت به این استان محقق شد، تامین یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای استان بود.
این کمک بیش از ۲ برابر کل بودجه عمرانی حدود ۷۰۰ میلیارد تومانی استان یزد است که مبین اهتمام جدی دولت به اجرای تعهدات است.
شگفتانه هشتم: انتقال حساب شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی به استان
انتقال حساب شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی به بانک های استان که معادل ۹۰ درصد کل سرمایه شرکت های معدنی استان است از دیگر اقدامات دولت در یکسال اخیر بوده است.
در این اقدام که با همت و پیگیری استاندار یزد آغاز شده، حساب های مالی و دفاتر مالیاتی معادن بزرگ به یزد منتقل می شود؛ بخشی از شرکت های حساب های خود را به بانک های استان انتقال داده اند و فرایند انتقال سایر شرکت ها نیز در حال انجام است.
شگفتانه نهم: احیای ۷۶ واحد تولیدی راکد در استان
دولت سیزدهم با بهره گیری از ظرفیتهای موجود در استان یزد علاوه بر رفع برخی چالشهای گذشته، توانست با اقدامات اثرگذار، تحول را در زمینه توسعه این استان رقم بزند تا رشد و شکوفایی اقتصادی در بهشت سرمایه گذاری ایران شتاب بیشتری بگیرد که احیای ۷۶ واحد راکد تولیدی از جمله آنهاست.
احیاء و بازگشایی واحدهای تولیدی که طی سالیان گذشته به دلیل مشکلات مختلف تعطیل شده بودند، از برنامه های مهم دولت سیزدهم در استان یزد بوده است.
برخی از واحدهای تولیدی استان به دلیل مشکلات بانکی، تامین اجتماعی، مالیات، کمبود مواد اولیه و بی ثباتی بازار از چرخه فعالیت اقتصادی خارج شده بودند که مشکلات آنها در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید بررسی و برای رفع آنها اقدام شد.
دیگر شگفتانهها
پروژه آبرسانی به ۳۵۰ روستا که بیشترین میزان پوشش آبرسانی روستایی در کشور است و فراهم سازی زمینه تبدیل شدن یزد به قطب تولید انرژی خورشیدی که زمین و سرمایه گذار آن مشخص شده است از دیگر اقدامات موفق دولت در استان یزد در طول یکسال گذشته بوده است.
طرح ابتکاری "یزد نوین"
استاندار یزد در ادامه فعالیت های مجدانه خود در خدمت به مردم استان به این میزان هم بسنده نکرد و با ارائه طرحی ابتکاری تحت عنوان "یزد نوین"، توسعه استان یزد در ۱۰ حوزه مختلف را پیش بینی کرد که باید تا سال ۱۴۲۳ بطور کامل محقق شود.
احیاء و بازگشایی واحدهای تولیدی که طی سالیان گذشته به دلیل مشکلات مختلف تعطیل شده بودند، از برنامه های مهم دولت سیزدهم در استان یزد بوده استاین طرح جالب و ابتکاری به گونه است که مسوولان دولت سیزدهم در سفر به استان از بعنوان یک طرج جالب که می تواند الگوی دیگر استانها باشد یاد کردند.
بالغ بر ۱۸۰ طرح توسعهای در قالب ۱۰ محور یزد نوین در حوزههای آب، اقتصاد دانش بنیان، انرژی خورشیدی، سرمایه انسانی، گردشگری، معدن، قطعه سازی، پوشاک، کشاورزی و سایر بخشها در دستور کار دستگاههای مختلف استان یزد قرار گرفته است.
کم لطفی برخی رسانهها
زمانی که استاندار یزد اعلام کرد شرکت اختصاصی هواپیمایی یزد در مهرماه امسال آغاز بکار می کند و بنا به دلایلی این امر محقق نشد و در ۲۸ بهمن ماه اجرایی گردید برخی رسانه ها که همیشه به دنبال مویی هستند تا پلاسی ببافند از خلف وعده استاندار یزد انتقاد کردند .
هر چند برخی از این رسانه ها پس از اجرایی شدن این طرح بزرگ از استاندار یزد تشکر کردند اما برخی از آنها همچنان بر طبل ندیدن زدند و سعی کردند به طرق مختلف، این طرح بزرگ را زیر سوال ببرند.
این دسته از رسانه ها برای آنکه متهم به جانب گرایی یا سیاسی کاری نشوند توپ را به زمین مخاطبان خود انداختند و از زبان آنها انتقاداتی بر این طرح وارد کردند.
نکته جالب توجه اینکه این دسته از رسانه ها نخواستند فعالیت یکساله دولت سیزدهم در استان را ببینند، فعالیت هایی که در طول سال های پس از انقلاب بی سابقه بوده که که مهمترین آنها در بالا اشاره شد.
دیدن آنچه دولت در این یکسال اخیر در استان یزد انجام داد نیاز به ذره بین ندارد و کافیست با چشم دل به آنها نگاه شود.
...و هنوز کار ادامه دارد
و این پایان کار نیست و دولت سیزدهم هنوز با مردمان سخت کوش، قانع و متدین یزد کارها دارد، هنوز این آغاز یک راه طولانی است و باید منتظر شگفتانه های دیگری در این استان باشیم.
استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.