یاسوج- ایرنا-یک ماه تا پایان فصل زمستان باقی مانده، اما در شهرستان های جنوبی کهگیلویه و بویراحمد طبیعت سبزپوش دشت ها، رویش گل های رنگارنگ و لطافت هوا به ویژه در میانه روزهای آفتابی جلوه های بهار را به نمایش گذاشته است.

طبیعت زیبای استان کهگیلویه و بویراحمد که در میان استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، فارس، بوشهر، خوزستان واقع شده همزمان با آخرین ماه فصل زمستان جلوه ای بی بدیل از طبیعت رنگارنگ شده به طوری که این روزها درحالی که برف سرتاسر کوه های شهرهای شمالی کهگیلویه و بویراحمد را نقره گون کرده در فاصله ۱۰۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد در شهرستان باشت طبیعت رنگ و رخسار کاملا بهاری به خود گرفته است.

اینجا دشت های سرسبز، تپه ماهورهای پر از درختان بلوط، جوشش چشمه ساران و طراوت آبشارها رنگین کمانی از جاذبه های طبیعی را به نمایش گذاشته است.

شهرستان های گچساران و باشت در کهگیلویه و بویراحمد این روزها جلوه گاه شمیم عطر گل‌های بهاری، نغمه دلکش پرندگان و صدای دلنشین چشمه ساران است.

شاید کمتر مسافری باشد که در مسیر جاده گچساران به شیراز عبور کرده باشد اما مدهوش زیبایی های خیره کننده بهار نورسته این منطقه نشده باشد،اینک لطافت هوای منطقه زیبای مسیر جاده ترانزیتی و ارتباطی اهواز، گچساران به شیراز به ویژه در میانه های روز تجربه یک روز بهاری را برای گردشگران به ارمغان آورده است.

در حالی که دمای هوای مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد تا هفت درجه زیر صفر گزارش شده اما دمای هوای برخی نقاط شهرستان گچساران مانند امامزاده جعفر ۱۹ درجه سانتیگراد است که نشان دهنده هوای دلپذیر و فراهم بودن زمینه برای طبیعت گردی است.

شهرستان باشت

باشت به علت داشتن کوه سه هزار و ۴۰۰ متری خامی در اسفند طبیعتی دوگانه دارد به طوری که در این روزهای زمستانی قله های خامی را برف پوشانده و هوای روستاهای دامنه آن هنوز سرد است اما منطقه شلال دان، پل بریم رنگ و رویی بهاری دارد.

تفرجگاه شلال دان با پوشش جنگلی بلوط ، زیباترین جلوه بهار در این روزهای زمستانی است این پارک طبیعی ۳۰ هکتاری به دلیل قرار گرفتن در کنار جاده ارتباطی گچساران - شیراز تماشاخانه هزاران مسافری است که از این جاده ارتباطی عبور می کنند.
تفرجگاه شلالدان که یکی از ۱۰ منطقه نمونه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود و فصل بهار یکی از مقاصد اصلی گردشگری است این روزها مقصد هزاران طبیعت گرد است که قصد دارند آرامشی چند ساعتی را در هوایی پاک و طبیعتی سرسبز تجربه کنند .

دهستان امامزاده جعفر

دهستان امامزاده جعفر در مسیر جاده ارتباطی گچساران به باشت نیز این روزها جلوه های بی بدیلی از زیبایی های طبیعی بهار را به تصویر می کشد،اینجا طبیعت چون حریری سبز بر قامت دامنه های زاگرس خودنمایی کرده و چکاوک ها، هزار دستان و قمریان، نغمه سرایی می کنند.

این روزها روستاهای ماهور باشت، کلاغ نشین، بیدزرد،سربیشه، امامزاده جعفر در مسیر جاده گچساران به باشت با هوای بهاری،آسمان آبی و تکه هایی ابرهای سفید طبیعت گردان زیادی را برای گردشگری کشانده است.

دهستان بی بی حکیمه

این روزها کارت پستال خیال انگیز بهار روزهای ابتدایی اسفند ماه در روستاهای باباکلان، بن پیر،آبشیرین و بی بی حکیمه (س) متجلی شده است جایی که گل های رنگارنگ سرخ ، زرد ، اطلسی ، بنفش ، سفید در میان دشت های سرسبز حکایت از رستاخیز طبیعت دارد.

از روستای آبشیرین که عبور کنی آنچنان زیبایی های بهار نورسته انسان را مدهوش می کند که مسافران دوست دارند این مسیر به پایان نرسد،در کنار زیبایی های طبیعی وجود گله های عشایربا نغمه دل انگیز نی چوپانان جلوه ای دیگر از زیبایی های این منطقه است که نگاه هر بیننده و رهگذری را جلب می کند.

دهستان بی بی حکیمه که با ۳۵۰ متر از سطح دریا کم ارتفاع ترین نقطه کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود با خروش رودخانه زهره ، وجود چشمه های پرآب،آبشارهای فصلی،تپه ماهورهای سرسبز مصداقی از بهاری ذل انگیز در اوج سرمای کشور است.

وجود بقعه متبرکه بی بی حکیمه خواهر امام رضا (ع)، چشمه آب گرم، چشمه گوگردی و سکونت مردمی از تبار لر و ترک که سال ها همدل در کنار یکدیگر زندگی می کنند بر زیبایی های این منطقه افزوده است.

کهگیلویه و بویراحمد که دارای ۲ منطقه سردسیری و گرمسیری است سالیانه پذیرای سه میلیون نفر گردشگر است.

این استان که دارای ۲۸۰ تفرجگاه طبیعی و صدها جاذبه تاریخی و مردم شناسی است با ۷۲۶هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.