به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی پروژه پتروشیمی دهدشت (پلی اتیلن) از سال ۱۳۸۶ آغاز شد ، اما پیشرفت فیزیکی طرح تا شروع دولت سیزدهم محدود به ۱۳ درصد بوده است و کار آنقدر کند پیش رفت که دیگر مردم این دیار امید خود را از ساخت این پتروشیمی از دست داده بودند.
عملیات ساخت این پتروشیمی که تولید پلی اتیلن سنگین با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در سال را برنامه ریزی کرده بود در کمترین زمان ممکن از سوی شرکت پتروشیمی دهدشت بصورت سهامی خاص تاسیس و به ثبت رسید.
ارزش سرمایه گذاری این طرح ۱۲۲ میلیون یورو اعلام شده و تاکنون ۸۰۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح هزینه شده است.
پتروشیمی دهدشت با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن مواد پتروشیمی و اشتغالزایی ۲۴۰ نفر قرار بود پس از یک هزار روز به بهره برداری برسد اما به دلایل مختلف توقف های متعددی در روند پروژه ایجاد شد.
پتروشیمی دهدشت به شرکتهای پاییندستی بیدبلند و پتروشیمی گچساران مرتبط است و در این چرخه بسیار با اهمیت است.
بیکاری فصل مشترک، درد عمیق و دغدغه جدی مسئولان و خانواده ها در جای جای این استان و رفع آن خواسته اساسی و نقطه اشتراک در مطالبات مردم این دیار است و در این میان شهرستان کهگیلویه یکی از محروم ترین نقاط استان با ناب ترین استعدادهاست که به دلیل نبود شغل عازم استان های همجوار شده اند.
طبق گفته کارشناسان، هر فرصت شغلی صنعتی می تواند سه فرصت شغلی غیرمستقیم نیز ایجاد کند که این امر تحول شگرفی در اقتصاد و کاهش بیکاری استان دارد.
مشکل تامین آب پتروشیمی دهدشت برطرف می شود
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: پروژه پتروشیمی دهدشت (پلی اتیلن) جزو مصوبات سفر نخست (مهرماه ۱۴۰۰)رئیس جمهور و هیات دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد است.
احسان عسکری افزود: در حال حاضر ۵۰۰ نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند که ۷۰ درصد آنها را نیروهای بومی تشکیل میدهند.
وی تاکید کرد: تجهیزات این پتروشیمی خریداری شده و اجرای طرح روند خوبی دارد و تمام تلاش بر این است که طرح بزرگ پتروشیمی هر چه زودتر به بهرهبرداری برسد.
عسکری ادامه داد: نبود آب پتروشیمی از مشکلات پیش روی این صنعت بوده که قرار است تأمین آب آن از طریق رودخانه تراب و در فرایند ساخت نیز از چاه اطراف تأمین شود.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: خوراک پتروشیمی کهگیلویه از اتیلن گچساران به این مجموعه انتقال داده میشود.
عسکری پیش بینی کرد که این پروژه با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن و اشتغال مستقیم ۵۰۰ نفر تا پایان دولت آیت الله ابراهیم رئیسی به بهره برداری برسد.
نیروگاه برق ۵۵ مگاواتی ایجاد می شود
مدیرکل هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح پتروشیمی دهدشت ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در حال حاضر طرح بدون هیچ توقفی در حال اجراست.
محسن ضامن فر افزود: تامین برق پتروشیمی در روز جمعه هفته گذشته مورد بررسی قرار گرفت و از آنجا که هزینه انتقال برق از برق منطقه ای خوزستان تا پتروشیمی با ایجاد یک نیروگاه برق برابری می کند، یک نیروگاه برق برای این پتروشیمی ایجاد می شود.
وی تاکید کرد: به زودی ساخت یک نیروگاه ۵۵ مگاواتی در دستور کار قرار می گیرد تا هم برق پتروشیمی دهدشت را تامین کند و مازاد برق مصرفی برای شهرستان های کهگیلویه، چرام و سایر مصارف خواهد بود.
کارخانه پتروشیمی دهدشت در دشت چهار هزار و ۵۰۰ هکتاری «کلاچو» در پنج کیلومتری دهدشت مرکز شهرستان ۱۳۲ هزار نفری کهگیلویه در استان کهگیلویه و بویراحمد احداث میشود.
چهارم شهریور ماه سال ۱۳۸۴ بود که هیات دولت وقت برای احداث صنایع تولید مواد پتروشیمی در مناطق کمتر توسعه یافته، احداث چهار واحد جدید در مناطق جنوبی کشور را تصویب کرد که با الحاق پتروشیمی گچساران به این چهار طرح، پتروشیمیهای خط دنا نامیده شدند.
احداث پتروشیمی دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه در آن سالها از سوی هیات دولت وقت با هدف تولید مواد اولیه پلی اتیلن سنگین برای تامین نیاز بازارهای داخلی و تغذیه صنایع پایین دستی و در مرحله بعد صادرات محصول به بازارهای جهانی تصویب شد.
در سال ۱۳۸۶ با کلنگ زنی آن از سوی مسئولان وعده یکهزارو روزه برای بهره برداری از آن نیز داده شد.
اما این پتروشیمی بعد از گذشت یکسال به دلایل مختلف و سهل انگاری سرمایه گذار برای چند سال تعطیل شد.
ساخت پتروشیمی دهدشت در کهگیلویه و بویراحمد در سه فاز پیش بینی شده است.