به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، حجت الاسلام سیدصالح هاشمی، روز یکشنبه در مسجد «قزلی» تبریز، با اشاره به اینکه قیام ۲۹ بهمن تبریز در سرنوشت انقلاب اسلامی تاثیر زیادی گذاشت، افزود: شهید آیت الله قاضی طباطبایی نیز موجب قیام ۲۹ بهمن تبریز شد و نقش ویژه وی و روحانیت در این قیام زیاد بود، به فرموده رهبر معظم انقلاب « آیت الله طباطبایی پرچمدار انقلاب آذربایجان و تبریز بود».
وی با اشاره به شباهت بعثت پیامبر اسلام (ص) و انقلاب اسلامی، اظهار کرد: هدف از بعثت پیامبر اسلام نفی طاغوت و پرستش خداوند بود و رهبر کبیر انقلاب اسلامی نیز با شعار الله اکبر و نفی طاغوت که نماد آن شاه بود با همان هدف پیامبر در زمان بعثت، این انقلاب را شروع کرد.
سخنران مراسم بزرگداشت سالگرد شهدای قیام ۲۹ بهمن تبریز گفت: دومین هدف بعثت پیامبر برقراری عدالت فردی و اجتماعی بوده و انقلاب اسلامی نیز برای برقراری عدالت در جامعه تشکیل شده است.
حجت الاسلام هاشمی، با بیان اینکه مسوولان برای برقراری عدالت در جامعه باید این کار را از خودشان شروع کنند، ادامه داد: وقتی پست و مقام به یک مسوول پیشنهاد می شود و وی آن را به علت نداشتن تخصص رد می کند، به منزله عدالت است.
وی با اشاره به اینکه شهید چمران تعهد را مهم تر از تخصص دانسته و گفته بود که اگر کسی تعهد داشته باشد مسوولیتی را قبول نمی کند که در آن تخصص ندارد ، یادآور شد: مسوولان اگر به این موضوع توجه و عمل کنند در واقع برای برقراری عدالت گام برداشته اند.
سخنران مراسم بزرگداشت سالگرد شهدای قیام ۲۹ بهمن تبریز سومین هدف مشترک بعثت پیامبر اسلام و تمام انبیای الهی و انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) را تشکیل حکومت دینی اعلام کرد و گفت: برخی از انبیا خودشان در راس حکومت بودند و برخی نیز برای مدیریت و جنگ رییس انتخاب می کردند.
حجت الاسلام هاشمی افزود: اولین عامل پیروزی در بعثت پیامبر اسلام و انقلاب اسلامی، توکل به خدا و دومین عامل علاوه بر داشتن باور، اعتقاد و ایمان، استقامت و تحمل در برابر مشکلات است.
وی با بیان اینکه پیامبر اسلام و انبیای الهی بیشتر از مردم با مشکلات دست به گریبان بودند، یادآور شد: اگر وضع مسوولان جامعه کنونی نیز بدتر از مردم باشد در آن موقع هیچ کس از انقلاب اسلامی جدا نمی شود.
حجت الاسلام هاشمی، با اشاره به اینکه مردم با وجود مشکلات همواره وفاداری خود را به نظام و انقلاب نشان داده اند، خطاب به مسوولان، یادآور شد: مسوولیت سنگین است و باید عدالت را از خود شروع کنید.
شهید قاضی طباطبائی در کنار علامه طباطبائی صاحب تفسیرالمیزان در سال های قبل از انقلاب
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، آیت الله محمدعلی قاضی طباطبایی به سال ۱۳۳۳ هجری قمری برابر با ۱۲۹۳ هجری شمسی در شهر تبریز دیده به جهان گشود.
پدرش حاج میرزا باقر که مرقدش در مقبره 'عظیمی' های شهر قم است و عمویش میرزا اسدالله قاضی طباطبائی که از علمای بنام و مقبول العامه تبریز بودند، کار تعلیم و تربیت دینی آیت الله شهید قاضی را بر عهده گرفتند و آن شهید بزرگوار تحصیلات مقدماتی علوم دینی را در مدرسه 'طالبیه' تبریز نزد آن دو فرا گرفت.
قاضی طباطبایی در سن ۲۴ سالگی در بحبوحه مبارزات مردم تبریز علیه استبداد رضاشاهی به سال های ۱۳۱۷ و ۱۳۱۸ شمسی به همراه پدرش به تهران تبعید شد.
آن فقید بزرگوار پس از چند ماه توقف در تهران و ری بار دیگر به تبریز مراجعت و دو سال بعد برای تحصیل در حوزه علمیه قم به این شهر عزیمت کرد و از محضر آیات عظام مرحوم ' آیت الله سیدمحمد خوانساری' ، مرحوم 'آیت الله سیدمحمد حجت کوه کمره ای'، مرحوم 'آیت الله صدر'، مرحوم 'آیت الله بروجردی' و مرحوم 'آیت الله گلپایگانی' کسب فیض کرد.
آیت الله قاضی پس از ۱۲ سال حضور در شهر قم، به نجف مشرف شد و نزد علمای برجسته ای همچون مرحوم 'آیت الله حکیم عبدالحسین رشتی'، 'میرزا باقر زنجانی' و ' بجنوردی ' به کسب علوم دینی پرداخت.
وی به سال ۱۳۴۱ شمسی با شروع نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) به علت فعالیت علیه رژیم، توسط ماموران ساواک دستگیر و به زندان قزل قلعه منتقل و سپس به شهرهای بافت، کرمان و در نهایت زنجان و پس از آن به عراق تبعید شد.
آیت الله قاضی پس از یک سال در ۱۳۴۲ شمسی از عراق به تبریز بازگشت و همچون اجداد خود امامت جماعت مسجد مقبره را بر عهده گرفت و به هدایت مردم و روشنگری و تبلیغ اسلام پرداخت و این رسالت عظیم را تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داد.
وی که به دلیل جایگاه رفیع اش در میان آحاد مردم به خمینی آذربایجان مشهور شده بود، در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز به عنوان محور فعالیت های انقلابی تبدیل شد و به دلیل شخصیت ممتاز، بی حاشیه، مدبرانه و اتخاذ مواضع حکیمانه در مواجهه با حوادث مختلف سیاسی و اجتماعی، بیت ایشان محل مراجعه خیل عظیم دوستداران اسلام و انقلاب و علما بود.
تاکید بر وحدت و انسجام نیروهای انقلابی یکی از ویژگی های بسیار مهم و مرام اصلی آیت الله شهید قاضی طباطبائی بود.
آیت الله قاضی طباطبائی یکی از عالمان روشن بین و ژرف نگری بود که همیشه بر وحدت اسلامی تاکید داشت و در فرصت های مناسب با رفتار مدبرانه در جهت تحقق بخشیدن هر چه بیشتر وحدت بین مسلمانان جهان می کوشید.