به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدصادق معتمدیان روز یکشنبه در هفتاد و هشتمین جلسه کارگروه رفع موانع تولید آذربایجانغربی که در شهرستان خوی برگزار شد، اظهار کرد: مرز رازی خوی میتواند نقش دروازه تجاری آسیا به اروپا را ایفا کندو در همین راستا به این مرز نباید فقط نگاه صرف مسافری داشت.
وی با بیان اینکه ایجاد زیرساختهای لازم برای تجارت بین الملل در پایانههای مرزی در دستور کار قرار دارد، اضافه کرد: یکی از سیاستهای دولت، توسعه بزرگراههای منتهی به پایانههای مرزی است؛ پروژه آزاد راه قطور - خوی نیز در همین راستا با مصوبات سفر رییس جمهور، جانی دوباره گرفته است.
وی در ادامه به ظرفیتهای معدنی شهرستان خوی اشاره کرد و گفت: این منطقه دارای معادن کم نظیری همچون سیلیس با درصد خلوص ۹۹ درصد است که بهره وری از آن میتواند در توسعه منطقه نقش آفرینی کند.
استاندار آذربایجانغربی با بیان اینکه دولت معتقد به جلوگیری از خام فروشی و ارتقای بهره وری معادن است، اظهار کرد: ۱۸ هزار کیلومتر مربع از آذربایجانغربی توسط شرکت ایمیدرو در حال بررسی برای شناسایی معادن است که امیدواریم در سال ۱۴۰۲ اسکن کاملی از ظرفیت معدنی آذربایجانغربی را داشته باشیم.
وی همچنین به توسعه شهرک صنعتی خوی تاکید کرد و افزود: نباید سرمایه گذاران در بلاتکلیفی اختصاص زمین درگیر بروکراسی اداری شوند؛ علاوه بر این لکههایی نیز برای احداث واحدهای صنعتی در شهرستان خوی باید اختصاص یابد.
معتمدیان با بیان اینکه برای جذب سرمایه گذار، رفع مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی ضروری است، گفت: باید به گونهای عمل کنیم تا مشخص شود که دولت در توسعه کشور همواره در کنار بخش خصوصی و سرمایه گذاران است.
وی با تاکید بر اینکه اجرای مصوبات کارگروه رفع موانع تولید ضروری است، بیان کرد: مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی باید از مسیر قانونی رفع شود؛ در همین راستا نیز دستگاههای مرتبط باید گزارشات هفتگی از عملکرد خود در رفع موانع تولید ارائه دهند.
معتمدیان با بیان اینکه خوی یکی از شهرستانهای مستعد سرمایه گذاری است، افزود: این شهرستان با دارا بودن بیش از ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی فعال و اشتغال بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ نفر در این حوزه، دومین شهرستان آذربایجانغربی در بخش تعداد واحدها و میزان اشتغال زایی محسوب میشود.
وی در رابطه با واحد صنعتی نساجی خوی، اظهار کرد: این واحد صنعتی با اشتغال زایی برای یکهزار ۵۰۰ نفر در چهار شیفت کاری و تولید سالانه ۱۵ هزار تن نخ و ۲۰ میلیون متر پارچه یکی از واحدهای نساجی مطرح در کشور و منطقه است.
وی اضافه کرد: بخش دوزندگی نساجی خوی نیز در حال راه اندازی است که با بهره برداری از آن برای یکهزار و ۵۰۰ نفر نیز فرصت اشتغال زایی فراهم خواهد شد و دولت در این مسیر درکنار این بخش خصوصی خواهد بود تا تقویت و در مسیر توسعه کشور قدم بردارد.
به گزارش ایرنا، مرز رازی خوی یکی از مرزهای پنجگانه آذربایجان غربی و یکی از سه مرز ایران با ترکیه است.