به گزارش ایرنا، بلینکن در گفتگو با شبکه خبری سی بی اس این مساله را یک نگرانی واقعی توصیف کرد و مدعی شد که ایران مخالفان خود را در خارج به ویژه آمریکا هدف قرار میدهد.
وزیر خارجه آمریکا بار دیگر در راستای ادعاهای گذشته در مورد ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین که از سوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی بارها رد شده است، مدعی شد: شاهد بودیم که ایران پهپادهایی ارائه میدهد که روسیه در اوکراین برای حمله به زیرساختهای غیرنظامی و کشتن غیرنظامیان استفاده میکند.
وی با ادعای اینکه این روند برای چندین ماه ادامه داشته، افزود: در راستای بر ملا کردن آن، اقدام و تحریم علیه آن کار کردهایم.
بلینکن با اشاره به تقویت روابط بین ایران و روسیه که وی آن را «مُضر» و باعث «نگرانی» خواند، ادعا کرد: این در واقع یک مسیر دو طرفه است. نه تنها ایران تجهیزات به روسیه میدهد بلکه روسیه نیز تجهیزات نظامی به ایران که به نظر شامل جنگندههای پیشرفته است، ارائه میکند.
وی ادامه داد: این چیزی است که به نظر می رسد ممکن است اتفاق بیفتد که اگر ایران به این فناوری دست یابد، تبدیل به تهدید بزرگتری میشود. بنابراین این چیزی است که ما با متحدان و شرکایمان در سراسر جهان در مورد آن صحبت کردهایم.
جزئیات دیدار با دیپلمات چین
وزیر خارجه آمریکا همچنین در مورد جزئیات صحبتهای خود با وانگ یی دیپلمات ارشد چین بیان کرد: برای او کاملاً روشن کردم که ارسال بالون نظارتی چین بر فراز ایالات متحده، نقض حاکمیت ما، نقض قوانین بین المللی، غیرقابل قبول است و هرگز نباید دوباره تکرار شود.
بلینکن اضافه کرد که آنها در مورد اهمیت داشتن خطوط ارتباطی از جمله به لحاظ نظامی صحبت کردند.
ادعا در مورد تلفات نیروهای روس و توانمندی هوایی کییف
بلینکن همچنین در مورد اینکه روسیه از چند درصد از نیروهای نظامی خود استفاده کرده و چقدر تلفات داشته، مدعی شد که ۹۰ الی ۹۷ درصد از نیروهای زمینی روسیه تاکنون در این جنگ به کار گرفته شدهاند که غیرعادی است. وی ادعا کرد که تلفات روسیه هولناک بوده و آمارهای رسمی نشان دهنده مجموع ۲۰۰ هزار کشته و زخمی است.
وی در مورد قابلیتهای دفاع هوایی اوکراین ادعا کرد که آنها در ساقط کردن هواپیماهای روسیه موفق عمل کردند و تا به امروز دفاعهای هوایی اوکراین تهدیدی برای جنگندههایی بوده که روسیه در واقعیت آنها را به پرواز در نیاورده است.
بلینکن در پاسخ به این سوال که آیا سیاست واشنگتن در قبال دادن چراغ سبز به کشورهای دیگر برای ارسال جنگندههای آمریکایی به اوکراین تغییر میکند، بیان کرد که ایالات متحده تلاش دارد اوکراین چیزی که نیاز دارد را داشته باشد تا با چالشهای پیش رو مواجه شود.
وزیر خارجه آمریکا بار دیگر بر آموزش نیروهای اوکراینی برای استفاده از تسلیحات پیشرفته تاکید کرد و گفت که باید اطمینان حاصل کرد که آنها ظرفیت آن را حفظ کنند، زیرا اگر آنها آموزش استفاده از آن را نبینند، استفاده مطلوبی برای آنها نخواهد داشت.