به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالمهدی حق شناس روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در ساری افزود: پس از اعلام فراخوان برگزاری جشنواره رسانه ای ابوذر در مازندران ۶۵۵ اثر به دبیرخانه ارسال شد که با پایش و بررسی آن از نظر موضوع، ۴۵۰ عنوان به بخش داوری رسید.
وی با اشاره به رشد ۲۰ درصدی ارسال آثار به جشنواره ابوذر مازندران در سال جاری، ادامه داد: امسال تعداد آثار ارسالی به این جشنواره نسبت به سال گذشته بیش از ۱۰۰ اثر بیشتر است.
رییس سازمان بسیج رسانه ای مازندران ادامه داد : ۸۸ یادداشت و سرمقاله، ۸۲ گزارش خبری، ۳۰ گزارش تحلیلی و تحقیقی، ۳۵ مصاحبه، ۳۴ تیتر، ۸۳ گزارش ویدئویی، ۶۷ عکس، ۱۳ اینفوگرافی، ۶ پاکدست و ۱۲ موشن گرافی در جشنواره ابوذر استان مورد ارزیابی داوران قرار گرفته است.
رییس سازمان بسیج رسانه مازندران با تاکید بر اینکه مطالب ارسالی جشنواره رسانه ای ابوذر مفهومی مورد بررسی قرار می گیرد، اضافه کرد : تولید محتوا و شناسایی خبرنگاران ارزشی برای داوران دارای اهمیت ویژه است.
به گفته حق شناس پنج نفر از اساتید حوزه خبر از تهران و ۲ نفر از اساتید و فعالان حوزه خبر مازندران بررسی آثار را برعهده داشتند.
وی در ادامه با بیان این که، ۳۵ نفر در جشنواره امسال ابوذر به عنوان نفرات برتر مشخص شدند و از آنها تجلیل می شود، افزود: از این تعداد ۱۳ بانوی خبرنگار و فعال رسانه ای مازندران جزو نفرات برتر این جشنواره هستند.
جشنواره ابوذر تحرکآفرینی خوبی در حوزه رسانه ایجاد کرده است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: برگزاری جشنواره ها به طور قطع به سالم سازی محتوا و انتشار درست مطالب قوت میبخشد.
حسین جوادی افزود: بسیج رسانه با اجرای برنامه های مختلف در عرصه رسانه از جمله برگزاری جشنواره ابوذر، نشست های جهاد تبیین، کارگاه سواد رسانه ای و دوره های تخصصی خبرنگاری در سالم سازی محتوا در رسانهها بسیار کمک کار بوده است.
وی خاطرنشان کرد: رسانههای انقلابی اگر جا پای انقلاب و منویات مقام معظم رهبری بگذارند درست عمل کردند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تاکید کرد: آن چیزی را که باید برسانید، تلاش کنید که برسانید و نکند ابتر و یا نادرست عمل شود.
انتشار کتاب جشنواره رسانهای ابوذر
همچنین دبیر چهارمین جشنواره رسانه ای ابوذر مازندران از انتشار کتاب جشنواره با دریافت شابک و فیپا در ۱۸۵ صفحه رنگی توسط انتشارات "هاوژین" خبر داد و گفت: با وجود محدودیتهای اعتباری، کتاب جشنواره به همت سازمان بسیج رسانه مازندران منتشر شده است.
حسین احمدی با اشاره به اینکه کتاب جشنواره ابوذر سندی ماندگار در عرصه رسانه مازندران خواهد بود، افزود: آثار برگزیده را بصورت کتابی تقدیم می کنیم تا چراغ راه آیندگان باشد و خبرنگاران با مطالعه آن، با کم و کیف آثار و داوری ها آشنا شوند.
وی اضافه کرد: در این کتاب علاوه بر انتشار آثار برگزیده، بیانیه هیئت داوران و نظر نهایی داوران بخشهای مختلف جشنواره بهصورت مجزا آمده است.
احمدی یکی از مشکلات جشنوارههای رسانهای را عدم اطلاعرسانی درست، فقدان شفافیت و پاسخ ندادن به پرسشهای اهالی خبر دانست و گفت: انتشار و توزیع کتاب در اختتامیه جشنوارهها، ضمن جلب اعتماد شرکتکنندگان، پاسخگوی شبهات احتمالی خواهد بود.
دبیر چهارمین جشنواره رسانهای ابوذر مازندران با اشاره به اینکه جشنوارههای مطبوعاتی محلی برای عرضه تولیدات خبری است و توسعه کیفی رسانهها را بدنبال دارد، یادآور شد: افزایش انگیزه، تجلیل از فرهیختگان عرصه اطلاعرسانی، رشد ظرفیتهای خبری و ارتقا مطالبه گری از اهداف اصلی جشنواره ابوذر است.
احمدی ضمن قدردانی از سازمان بسیج رسانه مازندران که چهار سال متوالی جشنواره ابوذر را برگزار کرد، از نهادهای متولی خواست در برگزاری جشنوارههای رسانهای اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی تأکید کرد: همه تلاش خود را مصروف داشتیم تا با شفافسازی و بررسی علمی آثار، صیانت از تولیدات خبرنگاران از مرحله دریافت تا داوری را بهدرستی انجام دهیم و بار دیگر شاهد اقبال عمومی به جشنوارهها باشیم.
دبیر چهارمین جشنواره رسانهای ابوذر مازندران داوران این دوره را آقایان علیاکبر قاضیزاده، فریدون صدیقی، محمود مختاریان، علیرضا کتابدار و اکبر کریمی، بهروز فرهمند، محمد رضایی و حسین بهرامی اعلام و خاطرنشان کرد: در مسیر داوری تلاش کردیم خللی به استقلال داوران وارد نشود.
احمدی با اعلام اینکه بیانیه هیئت داوران توسط یکی از داوران در مراسم اختتامیه قرائت خواهد شد، گفت: اختتامیه سومین جشنواره رسانهای ابوذر مازندران ۳ اسفندماه با حضور معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی رسانه در سالن زندهیاد سلمان هراتی ادارهکل ارشاد مازندران برگزار میشود.
به گزارش ایرنا، این رخداد رسانهای در ۱۱ قالب گزارش تحقیقی و تحلیلی، گزارش خبری، مصاحبه، یادداشت و سرمقاله، تیتر، عکس، اینفوگرافی، موشنگرافی، کلیپ و گزارش ویدئویی، مستند و پادکست توسط سازمان بسیج رسانه مازندران برپا میشود.
جشنواره چهارم در ۱۳ محور شعار سال «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»، جهاد تبیین، پیوند رسانه و صنعت، مقابله با آسیبهای اجتماعی، دستاوردهای انقلاب اسلامی، بسیج و حوزههای اقدام، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مکتب شهید سلیمانی، امید و نشاطآفرینی، خانواده، جامعه و فرزندآوری، سبک زندگی ایرانی - اسلامی، کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی و مازندرانشناسی بود.