کرج - ایرنا - معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: یکی از برنامه های تحولی وزارت جهاد کشاورزی مورد تاکید رییس جمهور در راستای برنامه اقتصاد مقاومتی انتقال کشت سبزی و صیفی کشور به محیط های گلخانه ای است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد مهدی برومندی روز دوشنبه در هفتمین نشست ستاد توسعه گلخانه های استان البرز که در کرج برگزار شد، افزود: با توجه به شرایط اقلیمی کشور و با در نظر گرفتن مزایا و محاسن توسعه گلخانه ای یکی از مهمترین برنامه های ما بر اساس اسناد بالادستی نظام، برنامه اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است.

وی با بیان اینکه برای تولید سبزی و صیفی در کشور سالانه ۲۵ میلیارد مترمکعب آب مصرف می شود، اظهار کرد: با انتقال این کشت به محیط گلخانه ای مصرف آب حدود سه میلیارد مترمکعب کاهش خواهد یافت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: از آنجا که کشور ما جزو مناطق خشک و نیمه خشک جهان است براین اساس تغییر روش کشت در اقتصاد و تولید کشور تاثیر زیادی خواهد داشت .

ایجاد ۱۵۰ هزار هکتار محیط های کنترل شده در برنامه هفتم

برومندی اظهار کرد: طرحی در قالب برنامه توسعه هفتم تقدیم دولت شده که در آن ۱۵۰ هزار هکتار توسعه گلخانه، محیط های کنترل شده و سایه بان دیده شده است که بایستی با این برنامه به یک تولید و توسعه خوب دست پیدا کنیم.

وی اضافه کرد: آنچه تاکنون به عنوان قانون به ما تکلیف شده بایستی تا سال ۱۴۰۴ به ۴۸ هزار هکتار گلخانه دست پیدا کنیم که در زمان حاضر ۲۵ هزار هکتار انجام شده که باید بر اساس تاکید وزیر جهاد کشاورزی و رییس جمهور به عدد تکلیفی برسیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه با قدرت برنامه ابلاغی را دنبال می کنیم، گفت: امروزه کشور ترکیه با تغییر کشت توانسته در تولید برخی محصولات کشاورزی به صادر کننده تبدیل شده است .

ایران در تولید تمام میوه ها به جز چهار میوه گرمسیری خودکفا است

برومندی با بیان اینکه ایران در تولید تمام میوه ها به جز چهار میوه گرمسیری موز، آناناس، انبه و نارگیل خودکفا است، اظهار کرد: با برنامه‌ای که در دولت سیزدهم پایه ریزی شده است امید است بتوانیم در تولید موز و برخی میوه ها مشکل این حوزه را حل کنیم.

وی تنوع بخشی در محیط های گلخانه‌ای را یکی از برنامه‌ها و سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی دانست و گفت: تنوع بخشی درتولیدات گلخانه ای اشتغال و توسعه در استان ها و روستاها را به دنبال دارد.

برومندی با تاکید بر ایجاد پروژه های بزرگ در توسعه گلخانه ای، افزود: ضمن توجه به سند توسعه و آمایش استان و همچنین هدایت وضعیت کشاورزی استان بایستی واحدهای کوچک را به داخل شهرک های کشاورزی در قالب تعاونی ها منتقل کنیم تا بتوانند با هم یک ساز و کار و زنجیره در قالب شهرک های کشاورزی ایجاد کنند.

وی به جذب سرمایه گذاران در این حوزه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: استان البرز با وجود مراکز تحقیقاتی آموزشی و ترویجی فاخر در استان به عنوان قطب دانش در بخش کشاورزی بوده و تاکید رهبر معظم انقلاب بر دانش بنیان شدن، این استان در حوزه دانش و پیشرفت علوم و فنون سرمشق می دهد.

بخش عمده بذور محصولات گلخانه ای وارداتی است

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه برای گلخانه های موجود در کشور سالانه حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون عدد بذر نیاز داریم، افزود: از این میزان ۳۰ میلیون عدد در کشور تولید می‌شود و مابقی وارداتی است که با وجود دارا بودن مزیت نسبی در تولید بذر کشور باید از ظرفیت هایی که در استان وجود دارد استفاده کرد.

برومندی به وجود اراضی مناسب برای تولید بذر و همچنین شرکت های پیشگام در این عرصه اشاره کرد ، گفت: استان البرز در زمینه دانش و تحقیقات قطب بوده که می تواند پیشرو در تولید بذر نیز باشد .

وی یادآور شد: نقشه راه سند توسعه گلخانه و باغ باید با همکاری وزارت جهاد کشاورزی در استان البرز تدوین شود ضمن آنکه برنامه سند آمایش و وضعیت کشاورزی البرز نیازمند بازنگری است زیرا یک هکتار گلخانه معادل ۱۰ هکتار زمین فضای باز می تواند برای ما تولید به ارمغان بیاورد.