تهران - ایرنا - فرستاده سازمان ملل در لیبی از اجماع گروه های سیاسی این کشور برای برگزاری انتخابات در سال ۲۰۲۳ خبر داد و خواستار افزایش همکاری ها برای پایان دادن به بن بست فعلی در لیبی شد.

به گزارش سه شنبه ایرنا به نقل از شبکه «الشرق»، «عبد الله باتیلی» فرستاده سازمان ملل در لیبی گفت: نزدیکی فزاینده ای در نظرات رهبران لیبی درباره لزوم برگزاری انتخابات در سال ۲۰۲۳ به چشم می خورد.

باتیلی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: قبل از عزیمت به نیویورک برای ارائه گزارش به شورای امنیت، با «محمد المنفی» رئیس شورای ریاستی، «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان، «خالد الشمری» رئیس شورای عالی «دولت وفاق ملی»، «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای شرق لیبی و هیاتی به نمایندگی از «عبدالحمید الدبیبه» نخست وزیر مشورت هایی انجام دادم.

وی از تعهدات برای یافتن راه حل درباره بحران سیاسی کنونی استقبال کرد و خواستار همکاری ها برای پایان دادن به بن بست فعلی و برآورده کردن آرزوهای مردم لیبی شد.

«محمد المنفی» رئیس شورای ریاستی لیبی نیز روز دوشنبه از تلاش‌ها در چارچوب قانون اساسی برای اجرای انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری در این کشور در سال جاری استقبال کرد.

سازمان ملل به دنبال هم افزایی تلاش‌ها برای دستیابی به اجماع گروه‌های سیاسی لیبی به منظور برگزاری انتخابات است تا به جدایی بین شرق و غرب این کشور پایان دهد

بر اساس این گزارش، اختلاف در لیبی با حضور دو دولت رقیب افزایش می‌یابد. لیبی اکنون دارای دو دولت است که دولت اول حدود ۲ سال قبل پس از توافق سیاسی به ریاست «عبدالحمید الدبیبه» تشکیل شد و در طرابلس مستقر است که پس از آنکه از سوی پارلمان برکنار شد زیرا از واگذاری قدرت به جز به یک دولت منتخب خودداری کرد، دولت دوم نیز در فوریه ۲۰۲۲ به ریاست «فتحی پاشاغا» منصوب شد و در شهر سرت استقرار دارد.

تلاش‌های اتحادیه آفریقا

«موسی فکی محمد» رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا روز یکشنبه گفت که این اتحادیه برای بازگرداندن ثبات به لیبی؛ کشوری که دارای درگیرهای گسترده است، تلاش می‌کند و کنفرانسی را درباره آشتی ملی در لیبی ترتیب می دهد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، وی در پایان اجلاس ۲ روزه اتحادیه آفریقا در یک کنفرانس خبری گفت: ما با طرف‌های مختلف لیبی دیدار کردیم و در حال کار با آن‌ها برای تعیین تاریخ و محل برگزاری کنفرانس آشتی ملی هستیم.

به گفته فکی محمد، این کنفرانس تحت نظارت کمیته عالی اتحادیه آفریقا به ریاست «دنیس ساسو نگوسو» رئیس جمهور کنگو برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه نشست مقدماتی کنفرانس آشتی ملی چند هفته پیش در طرابلس پایتخت لیبی برگزار شد، افزود: از مزدوران خواسته شد تا آنجا را ترک کنند زیرا نیاز است تا لیبیایی‌ها با هم گفت و گو کنند.

رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا افزود: به نظر من این پیش شرط، حرکت به سمت انتخابات در کشوری آرام است.

پیشتر در اوایل ماه جاری، هیات سازمان ملل متحد در لیبی اعلام کرد که مقامات دو اردوگاه رقیب (طرابلس و سرت) بر سر سازوکارهای هماهنگی برای خروج نیروهای خارجی و مزدوران از کشور توافق کردند.

انتخابات تنها راه حل است

در همین حال، «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان لیبی دخالت خارجی‌ها را عامل بی‌ثباتی سیاسی در لیبی دانست و تاکید کرد که مجلس نمایندگان مرجع تصمیم گیری است.

وی در گفت و گو با شبکه الشرق گفت که سند قانون اساسی تنظیم کننده روند انتخابات است و باید قبل از تصویب در معرض همه پرسی قرار گیرد.

رئیس مجلس نمایندگان لیبی افزود: این مجلس قانون همه پرسی را صادر کرده در حالی که کمیسیون هنوز همه پرسی قانون اساسی را برگزار نکرده است.

صالح اجرای روند انتخابات توسط الدبیبه را نپذیرفت و تاکید کرد که انتخابات تنها راه حل برای پایان دادن به بحران در لیبی است.

کشور لیبی از سال ۲۰۱۱ تاکنون دچار بی‌ثباتی شده و شاهد درگیری گروه‌های مختلفی بوده تا جایی که گروه‌های مسلح در این کشور به دو بخش شرقی (طبرق) و غربی (طرابلس) تبدیل و با حمایت برخی کشورها با یکدیگر وارد جنگ شدند.

هم اکنون در لیبی دو دولت در سر کار است که هریک خود را دولت قانونی می داند.« عبدالحمید الدبیبه» رئیس دولت وحدت ملی لیبی است که برآمده از توافق نامه‌های سیاسی زیر نظر سازمان ملل در بیش از یکسال پیش است و در آن سو، پارلمان لیبی که در منطقه طبرق به ریاست عقیله صالح در شرق لیبی مستقر است، به «فتحی پاشاغا» به عنوان نخست وزیر در ماه مارس گذشته رای اعتماد داد اما در مقابل، الدبیبه تحویل قدرت به پاشاغا را نمی‌پذیرد و می‌گوید که قدرت را تنها از طریق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی، به یک دولت منتخب تحویل خواهد داد.