تهران-ایرنا- رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی و دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ با اشاره به اینکه شیوع کرونا، باعث کاهش آمار ورزشکاران سازمان‌یافته شد، گفت: امسال این آمار به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر رسیده است که در حقیقت رکورد پیش از کرونا زده شد.

به گزارش ایرنا، غلامرضا نوروزی امروز سه‌شنبه در نشست خبری پانزدهمین کنگره سراسری پزشکی ورزشی و نمایشگاه تجهیزات و کالاهای پزشکی ورزشی با تأکید بر اینکه این کنگره در سوم اسفندماه آغاز می‌شود، خاطرنشان کرد: کنگره با موضوعات ورزش و بیماری، آسیب‌های ورزشی، توانمندی ورزشی، حرکات اصلاحی و سایر موارد پزشکی و ورزشی در قالب ۱۰ پنل و ۲۱ کارگاه برگزار می‌شود.

وی تعداد نفرات و شرکت‌هایی که در این کنگره ثبت‌نام کرده و حضور دارند را ۸۶۵ نفر و ۴۳ شرکت داخلی دانش‌بنیان عنوان کرد و یادآور شد: هدف از برگزاری این کنگره، ارائه تشکیلات، تجهیزات، کالاهای پزشکی و ورزشی در راستای شعار تولید و اشتغال‌آفرینی است. در راستای رسیدن به این هدف، تأکید داریم کالاها را از شرکت‌های دانش‌بنیان داخل خریداری کنیم و این شرکت‌ها پاسخگوی تولید لوازم پزشکی ورزشی بوده و هستند.

پانزدهمین کنگره سراسری پزشکی ورزشی و نمایشگاه تجهیزات و کالاهای پزشکی ورزشی از ۳ تا ۵ اسفندماه در هتل المپیک برگزار می‌شود.

آمار ورزشکاران سازمان‌یافته رکورد زد

رئیس فدراسیون پزشکی و ورزشی با تأکید بر اینکه در سال ۹۸، آمار ورزشکاران سازمان‌یافته به ۳ میلیون ۳۸۶ نفر رسید و کارت‌ها حذف و اینترنتی شد، افزود: در اواخر ۹۸ و اوایل ۹۹ به دلیل شیوع کرونا، این آمار کاهش و به یک میلیون نفر رسید و صدور کارت بیمه ورزشی به پنج عدد در روز رسید.

نوروزی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ این آمار به دو میلیون نفر و امسال این آمار به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر رسیده است که در حقیقت رکورد سال ۹۸ را رد کرده‌ایم.

وی درباره خدمات ارائه شده هم تصریح کرد: تا پایان دی‌ماه سال جاری حدود ۱۲ هزار سند ورزشی بررسی و هزینه‌ها پرداخت با سقف خوب و پایه ۲۵ میلیون و ۳۵ میلیون و سقف باز برای قهرمانان ملی پرداخت شده است.

نوروزی تأکید کرد: تلاش ما این است که هزینه‌های ورزشکارانی که کارت ما را دریافت می‌کنند به‌موقع پرداخت شود. ورزشکاری هم که خود اقدام به درمان و پرداخت هزینه می‌کند هم هزینه‌های او تا یک هفته بعد پرداخت می‌شود و اگر غیر از این رخ دهد برخورد می‌شود.

دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ اظهار داشت: در قسمت درمانگاه‌ها و درمان، ۲۳ متخصص و فوق متخصص حضور دارند و تا کنون ۱۳ هزار ورزشکار در درمانگاه ستاد مرکزی ویزیت شده‌اند. ضمن اینکه معاینات المپیک ناشنوایان و پوشش پزشکی توسط فدراسیون انجام شده است. در مورد بازی‌های آسیایی پیش رو هنوز معاینات شروع نشده، اما دراسرع‌وقت با هماهنگی کمیسیون پزشکی کمیته ملی المپیک انجام خواهیم داد.

وی افزود: درمانگاه‌های ورزشی را برای تمامی ورزشکاران در فدراسیون راه‌اندازی کردیم که در بخش توان‌بخشی تاکنون بیش از ده‌هزار نفر از خدمات فیزیوتراپی استفاده کردند.

نوروزی با اشاره به اینکه سلامت اماکن ورزشی هم در رصد فدراسیون است، خاطرنشان کرد: تا کنون ۲۳ هزار باشگاه از سوی ۷۰۰ ناظر سلامت مورد بررسی قرار گرفته است.

تسریع در ارسال نمونه‌ها به قطر

نوروزی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۲۲، تعداد ۱۱۰۰ نمونه دوپینگ گرفته شده است، خاطرنشان کرد: از مجموع نمونه‌های گرفته شده ۹۵۸ نمونه ادرار و ۵۲ نمونه خون بوده که ۷۵۶ نمونه متعلق به مردان و ۲۵۶ نمونه متعلق به بانوان ورزشکار بوده است. تلاش داریم تعداد نمونه‌ها را در سال آینده به ۲ هزار نمونه برسانیم.

وی افزود: از این تعداد ۳۲ نمونه مثبت بوده (احتمال افزایش نمونه‌های مثبت وجود دارد) که ۳۰ نمونه مثبت برای مردان و ۲ نمونه مثبت برای بانوان است. ضمن اینکه به اصرار وادا مبنی بر نمونه‌گیری خون برای ورزشکارانی که مظنون به دوپینگ خونی هستند، آزمایش خون انجام شده است.

رئیس فدراسیون تأکید کرد: ارسال نمونه‌های دوپینگی به قطر به‌موقع انجام می‌شود و مشکلی در این مورد نداریم ضمن اینکه در آنتی دوپینگ اطلاعات شفاف‌تر شده و بحث مدیریت نتایج، برنامه‌ها و محرومیت ورزشکاران حتماً باید روی سایت باشد.

نوروزی درباره خدمات درمانی به ورزشکاران هم با تأکید بر اینکه تلاش خواهیم کرد در حوزه خدمات به بهترین شکل عمل کنیم تا شاهد کاهش آسیب‌های ورزشی و بهبود روند درمان ورزشکاران باشیم، یادآور شد: هزینه‌های درمان بسیار بیشتر از پیشگیری است و یک آسیب ورزشی ممکن است ورزشکاران را نابود کند. درعین‌حال باتوجه‌به افزایش هزینه‌های درمان و تجهیزات تمام تلاش خود را به کار بسته‌ایم تا با کمترین هزینه ورزشکاران آسیب‌دیده درمان شوند و دغدغه‌ای در این راستا نداشته باشند.

حقوق ماهیانه برای ۴۰ ورزشکار قطع نخاع

دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ با اشاره به اینکه از چهار سال پیش برای نزدیک به ۴۰ نفر از ورزشکاران قطع نخاعی، حقوق ۱.۵ میلیون تومانی در نظر گرفته‌ایم، خاطرنشان کرد: می‌دانیم شرایط نگهداری ورزشکاران قطعه نخاعی متفاوت است و با سختی‌هایی همراه هستند. در حال حاضر ماهانه معادل ۲.۵ میلیون تومان به آن‌ها پرداخت می‌کنیم و این مسئله در حالی است که تکلیف فدراسیون نیست؛ اما آن را وظیفه شرعی و عرفی خود و آن را برکتی برای فدراسیون می‌دانیم.

فدراسیون به مکانی قابل‌دسترس منتقل می‌شود

نوروزی در مورد پروژه‌های عمرانی فدراسیون پزشکی ورزشی، هم تصریح کرد: به دنبال خرید ملک برای فدراسیون هستیم و قبلاً مبلغی برای خرید ذخیره کرده بودیم و قصد داریم فدراسیون را به نزدیکی ورزشگاه آزادی منتقل کنیم تا دسترسی ورزشکاران به‌منظور ارائه بهتر خدمات، بهبود یابد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس تصمیم هیئت‌رئیسه با اولویت فدراسیون‌های المپیکی تصمیم گرفتیم کمیته پزشکی فدراسیون‌ها را فعال کنیم، بیان کرد: کشتی، بسکتبال، دوومیدانی و جودو از جمله این فدراسیون‌ها هستند و به‌مرور سایر فدراسیون‌ها از چنین امکانی برخوردار خواهند بود.

نوروزی در خصوص کاروان اعزامی المپیک زمستانی و مسائل ایجاد شده در حوزه دوپینگ باتوجه‌به مثبت‌شدن نمونه برخی ورزشکاران، توضیح داد: در یک مورد نمونه مثبت شد؛ ورزشکار پس از تست‌گیری، دیگر تحت نظارت نیست و هر احتمالی وجود دارد و از مشاوران مختلف تغذیه‌ای و جسمانی برخوردار است. ورزشکار پس از آن ممکن است یک دارویی را مصرف کند و در این زمینه فدراسیون موظف نیست.

وی در مورد ماجراهای پیش‌آمده برای حضور تماشاگران در مسابقات فوتبال طی دوران کرونا، گفت: در مورد فوتبال از سوی وزارت کشور تصمیم‌گیری می‌شد و فدراسیون دراین‌رابطه پاسخگو نیست. بخشنامه ستاد ملی مبارزه با کرونا در ورزش همچنان جاری است و بحث حضور یک‌سوم تماشاگران در سالن‌های ورزشی همچنان پابرجا است. فدراسیون پزشکی ورزشی مطیع دستورالعمل‌های وزارت بهداشت بود و در این زمینه باید مسائل را از نهادهای متولی پرس‌وجو کرد.