به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، کتاب «عملیات نجات صورتی» داستان پسری به نام رامین است. رامین کلاس سوم دبستان میرود و به این دلیل که عاشق داستانهای کارآگاهی است به او میگویند: کارآگاه رامی. در یک شب خیلی خیلی طولانی، رامین سرش را روی بالش گذاشت و صدای پاهای کسی را شنید که در بالش او راه میرفت. رامین که باید کشف میکرد صدای پای چه کسی هست، شکاف بالش را بیشتر کرد و وقتی پرها پخش شد، آقای بلوط را دید. آقای بلوط از رامین خواست که خانم صورتی یعنی مامان پرتقال را نجات بدهد. پرتقال یک بچه غول مهربان با پشمهای نارنجی است که مادرش را در خارستان گم کرده و حالا از رامین کمک میخواهد تا مادرش را پیدا کند.
درباره نویسنده
عزتالله الوندی متولد ۱۳۵۳، نویسنده، شاعرو روزنامهنگار است. او فارغالتحصیل تئاتر با گرایش ادبیات نمایشی از دانشگاه هنر است. زمینه فعالیت الوندی ادبیات کودک و نوجوان، هنر و داستان است.
او کار نویسندگی را به صورت حرفهای از سال ۷۶ با چاپ کتاب فردوسی آغاز کرده است. از جمله آثار دیگر الوندی عبارتند از: مردی که در بالش من راه میرود، پشت شیشههای مات، دوباره برمیگردی مرد بارانی، ایوان بهار، جان پاتیس، داراب نامه، تپههای بی مهتاب، و دیو کوچولو بچه آدم.
درباره تصویرگر
پریا لرستانی عضو پیوسته انجن تصویرگران ایران، تصویرگر بیش از ۱۰ جلد کتاب در حوزه کودک و نوجوان، با انتشاراتهایی نظیر پیدایش، ثالث، مدرسه و... همکاری کرده است. او در بیش از هفت نمایشگاه گروهی تصویرگری در تهران، گالری شیرین، موزه ملی ملک، خانه هنرمندان، فرهنگسرای نیاوران، جشنواره فجر و... شرکت کردهاست.
همچنین در سال ۱۳۹۷ برنده جایزه کارگاه خلق کتاب تصویری دستان و به نمایشگاه کتاب بولونیا اعزام شد. لرستانی در دهمین جشنوارهی هنرهای تجسمی فجر در سال ۱۳۹۷مورد تقدیر قرار گرفت و برنده جایزه نفر اول از جشنواره قلب تهران در سال ۹۶ شد.
قسمتی از متن کتاب
پرتقال؟ پس واقعاً اسمش پرتقال بود. بهجز رنگ نارنجی بدنش هیچ شباهتی به پرتقال نداشت.
صدایش را پایین آورد و خیلی آهسته گفت: «من توی این چند روز خیلی سختی کشیدهم… مامانم رو توی خارستان گم کردم و لباسهای خوشگلم پاره پوره شدند. میبینید؟ فکر نکنید من غول بی سروپایی هستم که از یک جای بی نام و نشون اومدهم»
گفتم: «حالا چه کار میکنی آقای پرتقال؟»
کتاب عملیات نجات صورتی، نوشته عزتاله الوندی و با تصویرگری پریا لرستانی در ۸۴ صفحه و قطع پالتویی در سال ۱۴۰۰ توسط انتشارات پیدایش منتشر شد.