تهران- ایرنا- عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن ارایه جزئیاتی از زلزله ۵.۲ ریشتری استان فارس از وقوع یک پس‌لرزه با بزرگی ۳.۷ ریشتر در اطراف مرکز زلزله خبر داد.

به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، علی بیت اللهی جزئیات و تاثیر زلزله امروز با بزرگی ۵.۲ که در ساعت ۹:۳۵ در عمق ۱۰ کیلومتری و به فاصله ۳۳ کیلومتری رویدر هرمزگان، ۵۰ کیلومتری فین هرمزگان و ۶۵ کیلومتری فدامی فارس و در فاصله ۹۶۸ کیلومتری تهران به وقوع پیوست را تشریح کرد.

وی گفت: با توجه به بزرگی زلزله و فاصله مراکز جمعیتی اطراف آن، تعداد ۲ شهر با جمعیتی معادل ۱۰ هزار و ۴۷۹ نفر و ۱۰۱ آبادی با جمعیتی معادل ۳۷ هزار و ۳۶۸ نفر تحت‌تاثیر این زلزله قرار گرفت.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تعداد کل جمعیت ساکن شامل شهری و روستائی در محدوده شدت محسوس زلزله ۵.۲ درز استان فارس را ۴۷ هزار و ۸۶۵ نفر اعلام کرد.

وجود بیش از ۷ هزار واحد مسکونی فاقد اسکلت در محدوده ۵۵ کیلومتری مرکز زلزله

بیت‌اللهی گفت: تعداد جمعیت شهری و آبادی‌های در شعاع نیم درجه (حدود ۵۵ کیلومتری) معادل ۳۴ هزار و ۳۵۴ نفر و تعداد کل واحدهای مسکونی ۹ هزار و ۹۹ واحد بوده که از میان این تعداد از واحدهای مسکونی تعداد ۷ هزار و ۶۴۳ واحد فاقد اسکلت است.

احتمال فعالیت گسل لار

وی گسل مسبب زلزله ۵.۲ ریشتر در استان فارس را امتداد گسل لار عنوان کرد و از وقوع یک پس‌لرزه با بزرگی ۳.۷ در محدوده و مرکز زلزله خبر داد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منطقه‌ای که زلزله در آن به وقوع پیوست را منطقه‌ای لرزه‌خیز عنوان کرد و گفت: در مدت ۱۷ سال گذشته تعداد ۲ هزار و ۳۵۶ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بیشتر در منطقه به وقوع پیوست که از این تعداد، ۳۶ زمین‌لرزه بزرگی ۵ و بالاتر داشتند و ۲۲۷ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ ثبت شد.

بیت‌اللهی توصیه کرد: با توجه به لرزه‌خیزی بالای کشور در کل و همچنین پهنه رومرکزی و ریسک لرزه‌ای محدوده اطراف محل رخداد زلزله ارتقای کیفی ساخت و ساز و بویژه کیفیت واحدهای مسکونی شهری و روستائی، یک ضرورت مستمر برای کشور لرزه‌خیز ایران است. بنابراین این مهم با اولویت مناطق با خطر بالای زلزله باید بطور پیوسته دنبال شود.