تهران - ایرنا - عوامل برنامه «انارستان» شبکه افق پس از حضور در سامانه ۱۶۲ سازمان صدا و سیما طی نشستی با حضور خبرنگاران به سوالات رسانه‌ها در مورد این برنامه و موضوعات مرتبط با آن پرداختند.

به گزارش ایرنا، عوامل برنامه «انارستان» شبکه افق سیما ۲ اسفند ۱۴۰۱ از ساعت ۱۰ تا ۱۱:۳۰ در واحد امور ارتباط با مخاطبان (۱۶۲) صداوسیما، حاضر شدند و به سوالات مخاطبان پاسخ دادند.

همچنین پس از آن عوامل برنامه «انارستان»، علی خواجه جوزم تهیه کننده، حسین لطیفیان سردبیر، آرمان غفاریان مجری و احمد فاتح، مجید اسدزاده، رامین تاجبخش و حسن یوسفی و مریم مقیمی کارشناسان طب سنتی از ساعت ۱۱:۳۰ الی ۱۲:۴۰ در یک نشست خبری به پرسش خبرنگاران پاسخ دادند.

حسین لطیفیان سردبیر «انارستان» عنوان کرد: در این برنامه سعی کردیم تمام دستاوردهای حکما را به روش ساده طراحی کنیم و برای مردم بیان کنیم و این انتقال حاصل نشد مگر با مشورت خود اساتید و متخصصان. همچنین ما موضوعاتی را پیدا می کنیم که مردم با آن مواجه هستند، مثل آلودگی هوا و کرونا از جمله این مشکلات بود که برایشان راهکار پیدا و بازگو کردیم.
او افزود: نویسندگان ما ۶ نفر هستند که مطالب را موضوع بندی می کنیم و به آن ها می دهیم و نویسندگان برای ما می نویسند حتی اساتیدی که دعوت می کنیم بیشترشان خودشان استاد دانشگاه هستند.

در ادامه علی خواجه جوزم تهیه کننده این برنامه گفت: «انارستان» از شنبه تا چهارشنبه به صورت برنامه روزانه پخش می شود. از ۳ آذر ۱۳۹۹ که فصل ۴ به بعد این مجموعه را دست گرفتیم از حدود ۱۰۶ استاد مجموعه طب سنتی دعوت شد که ۷۰ درصد آن ها متخصصین طب سنتی دانشگاهی هستند و ۱۵ درصد پزشک و سایر تخصص ها و محقق در حوزه طب سنتی هستند و ۱۵ درصد آن ها به فراخور موضوعات دیگر تجربه دارند و حکمایی هستند که استاد نیستند. در مجموع ما شاهد افرادی در این برنامه بودیم که هم در مراکز دانشگاهی و هم در مراکز غیر دانشگاهی در حوزه طب سنتی فعالیت می کنند.

آرمان غفاریان مجری «انارستان» نیز درباره تجربه همکاری خود با این برنامه سلامت محور اظهار کرد: مجری دوست دارد حرف بزند و با حرف زدن شهرت پیدا می کند. «انارستان» برنامه ایست که برعکس دیگر برنامه های تلویزیونی مجری باید در آن ساکت و هوشمند باشد تا مسیر را درست هدایت کند و سر نقطه صحبت کند.

وب ادامه داد: دنیای «انارستان» دنیای شگفت انگیزی بود، پیش از اینکه مجری‌گری این برنامه را بپذیرم هیچ اطلاعاتی درباره طب سنتی نداشتم و وقتی وارد کارشدم و هرچه بیشتر آشنا شدم دنیایش برایم جذاب تر شد و خودم را فراموش کردم. دیگر هدفم کمک بود و می دانستم خدمتی از این برنامه به سمت مردم روانه می شود و نگاه مقایسه و بیشتر دیده شدن برایم اهمیت نداشت.

ظرفیت طب سنتی در ایران بالا است
این مجری تصریح کرد: یک دعای خیری برای همه ما وجود دارد نمی دانم چرا اما اتفافات خاص معنوی برای همه ما می افتد و گره هایمان باز می شود، انگار یک نگاه ویژه به این برنامه و عوامل آن است. کارشناسان و متخصصان برنامه یک مومن واقعی هستند و عاشق مردم هستند و همه نوع خدمتی را برای مردم انجام می دهند. ناگفته نماند که ظرفیت طب سنتی در کشورمان بسیار بالاست اما نیروهای تربیت شده در ادوار مختلف کم هستند. بنده عمری در رادیو زندگی کردم و دیده نشدم بقیش هم همین است.
در ادامه این نشست خبری کارشناسان این برنامه درباره تجربه همکاری خود با رسانه گفتند.

احمد فاتح متخصص طب سنتی عنوان کرد: طب ایرانی ظرفیت های بسیاری دارد و نارحتم که کسانی برای این دانش تلاش کردند اما این روزها را ندیدند. «انارستان» برنامه خوبی است و همواره مردم از آن استقبال می کردند و از عوامل برنامه تشکر می کردند. امروز در واحد ۱۶۲ همه تماس ها عمدتا از جاهای دور بود که به مراکز طب ایرانی دسترسی نداشتند و خوشحالم که توانستیم با این عزیزان صحبت کنیم.

وی افزود: حدود ۱۴ سال پیش بود که دانشکده های طب ایرانی تاسیس شد ما جز اولین گروه هایی بودیم که پایه ریزی آن را کردیم و ما با افرادی شروع به درس کردیم که در آن زمان دانشجو بودند اما الان اساتیدی هستند که هیات علمی شدند. ما در جایی کوچک و دور افتاده کار را شروع کردیم و به نقطه ای رساندیم که اکنون در چند دانشگاه مثل شاهد، ارتش، علوم پزشکی و بهشتی دانشکده طب سنتی و ایرانی وجود دارد.

این کارشناس عنوان کرد: ما به آموزش حفظ سلامتی و توضیح درمان پرداختم. اگر بتوانیم حفظ صحه را به افراد آموزش دهیم در پیشگیری از بیماری به آن ها کمک می کند. همچنین طب سنتی مخارج را کمتر کرده است و طب های کناری و مکمل هم توانسته اند به ٱن ها کمک کند.

علم و رسانه باهم ترکیب شوند
مجید اسدزاده نیز از متخصصان «انارستان» گفت: حضور در این برنامه برایم جالب بود و به نوعی ما را به زیرساخت ها نزدیک کرد. علمی که در دنیای امروز رواج دارد باید در دنیای رسانه جوابگو باشد. همچنین می بایست علم و رسانه باهم ترکیب شوند و خوشبختانه این ترکیبات، پشتکار، نظم و علاقه را در رسانه دیدم.

وی ادامه دامه داد: من را که می بینند یاد تغذیه می افتند و می گویند چاقیم و می خواهیم لاغر شویم. گاهی اوقات مشکلات بزرگتری وجود دارد که ما با دید دیگه وارد می شویم و می توانیم راحت تر حلش کنیم.

همچنین رامین تاجبخش اظهار کرد: اگر بتوانیم ارتباطات مردمی را بین درمانگر و مردم بیشتر کنیم این چالش ها پر می شود. حکما و متخصصان تجربیات بالا و ارزنده ای دارند که ما باید بیشتر از آن ها استفاده کنیم، کسانی را در طب سنتی داریم که گمنام هستند و چیزی نمی گذرد که قبرستانشان می شود، محل دفن علم و این درست نیست. ما در تحریم هستیم و باید این فرهنگ و دانش را به پایگاه ها و مساجد برسانیم.

مریم مقیمی از دیگر متخصصان و کارشناسان برنامه عنوان کرد: باید طب سنتی وارد رسانه شود. تلویزیون با مردم و مخاطبان بیشتری در تماس است که کمک کننده است. در زمینه خانم ها بیشتر تماس گیرنندگان واحد ۱۶۲ خانم بودند که یا مادرند یا دخترند. اگر مادر باشد که در گرداندن خانه نقش پر رنگ تری دارد و تغذیه و وضعیت روحی روانی را می توانند آماده کنند. ما در برنامه بحث فرزندآوری که در طب سنتی می توان به آن کمک کرد را داشتیم و با همان چند توصیه ساده ناباروری را درمان کردیم. مخاطبان می گفتند موضوعات حفظ سلامت را کم تکرار می‌کنید و باید آنقدر تاکید کنید تا این مباحث به نوعی فرهنگ تبدیل شود.