تهران- ایرنا-"سام وربرگ" سخنگوی منطقه‌ای وزارت امورخارجه آمریکا سه‌شنبه شب مدعی شد که روسیه به علت کارهایی که کرده، منزوی شده است و ما از تهدیدهای این کشور از خود دفاع خواهیم کرد.

به گزارش ایرنا، وربرگ که به صورت اختصاصی با شبکه "الجزیره" قطر سخن می‌گفت، با انتقاد از کشورهایی که با مسکو همراه هستند، گفت: کشورهایی که در جنگ علیه اوکراین در کنار روسیه ایستاده‌اند، هیچ توجیهی برای این کار ندارند.

وی اظهار کرد: از خود در برابر تهدیدهای روسیه دفاع خواهیم کرد.

سخنگوی منطقه‌ای وزارت امورخارجه آمریکا افزود: در حال حاضر ضرورتی برای تغییر رفتار خود در خصوص سلاح هسته‌ای نمی‌بینیم.

وی ادامه داد: ما همواره قادریم که از خود در برابر تهدیدات روسیه دفاع کنیم، در عین حال از جزییات زرادخانه هسته‌ای مسکو اطلاع داریم.

سخنان این دیپلمات آمریکایی همزمان با آن صورت می گیرد که رسانه‌های روسی به نقل از ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور از تعلیق عضویت مسکو در پیمان "استارت جدید" خبر دادند.

وی گفت: روسیه از پیمان "استارت جدید" (معاهده کنترل تسلیحات هسته‌ای با آمریکا) خارج نمی شود ولی مشارکت آن را به حالت تعلیق درمی آورد.

به دنبال این اقدام، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا این تصمیم روسیه را عمیقاً تاسف‌آور و غیر مسؤولانه خواند.

پیمان استارت ۲ یا استارت نو در راستای کاهش تسلیحات هسته‌ای دو جانبه میان مسکو و واشنگتن امضا شد. باراک اوباما رییس‌ جمهوری وقت آمریکا و دمیتری مدودیف همتای روسی وی سال ۲۰۱۰ در پراگ پایتخت جمهوری چک با هم دیدار کرده و این پیمان را برای کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای دو کشور امضا کردند.

آمریکا و روسیه تحت این قرارداد جدید، اجازه یافتند حداکثر یک هزار و ۵۵۰ کلاهک مستقر کنند، حدود ۳۰ درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در پیمان استارت که سال ۲۰۰۲ قید شد. نخستین پیمان سال ۱۹۹۱ منعقد شد و سال ۲۰۰۹ منقضی شد.

اعتبار استارت-۲ روز پنجم ماه فوریه سال ۲۰۲۱ (۱۷ بهمن) بسر رسید. قرار بود مقام‌های دو کشور از ۲۹ نوامبر تا ۶ دسامبر (۸ تا ۱۵ آذرماه ۱۴۰۱) در پایتخت مصر دیدار کنند تا در مورد از سرگیری بازرسی‌ها بر اساس معاهده کاهش تسلیحات هسته‌ای موسوم به "نیو استارت " گفتگو کنند. این معاهده در ماه مارس ۲۰۲۰ به دلیل همه گیری کرونا متوقف شده بود.

در این میان، روسیه پیش از آغاز دیدارها در قاهره اعلام کرده بود به دلیل رفتار ضد روسی واشنگتن، این مذاکرات را به صورت یکجانبه به تعویق انداخته است.

بر اساس پیمان استارت که از ۲۰۱۱ به اجرا در آمد، شمار کلاهک‌های هسته‌ای دو کشور محدود می‌شود.