به گزارش خبرنگار ایرنا، در سال ۱۳۷۴ که فوتبال فارس حال و روز خوبی داشت،جرقه ساخت یک ورزشگاه بزرگ در شهر شیراز زده شد که ابتدا قرار بود این ورزشگاه در شهرک صدرا در شمال غرب شیراز ساخته شود اما این امر میسر نشد.
پس از آن بحث ساخت این ورزشگاه به منطقه شهرک گلستان شیراز و جایگاه نمایشگاه کنونی باز هم در غرب شیراز کشیده شد و با وجود کلنگ خوردن در این منطقه،این مکانها هم تغییر کرد و کار به منطقه سوم در جنوب شیراز کشیده شد.
در سال ۱۳۷۶ در زمانی که غلامرضا صحراییان استاندار فارس بود، احداث این ورزشگاه جدی تر شد و کلنگ ساخت آن در جنوب شهر شیراز و در منطقه ای به نام میانرود برای همیشه به زمین زده شد.
در این سال ها آنچه باعث شده کار ساخت این ورزشگاه به تاخیر بیافتد بودجه های کم و عدم تخصیص بموقع آن بوده که همین امر سبب شد کار ساخت این ورزشگاه طولانی و به قول برخی مردم به اثر باستانی تبدیل شود.
انتظار ها به پایان رسید، ورزشگاه تکمیل نیست
سرانجام انتظارها به پایان رسید و ورزشگاه ۵۰ هزار نفری پارس شیراز (در منطقه میانرود) پس از۲۱ سال انتظار، بهار ۹۶ با حضور وزیر وقت ورزش و جوانان افتتاح شد.
اما این پایان کار نبود چرا که به گفته مسئولان ورزش، این ورزشگاه با عجله افتتاح شده بود و شرکت توسعه و تجهیز وزارت ورزش و جوانان مجری این طرح باید ورزشگاه را تکمیل میکرد.
سالن ورزشی ۶ هزار نفری شیراز که احداث آن از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به شیراز در سال ۱۳۸۷ است. این ورزشگاه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۰ در ماههای پایانی فعالیت دولت دوازدهم پس از ۱۳ سال بدون تأسیسات آب و برق و گاز افتتاح شد.
افتتاح با عجله، فشارهای سیاسی
اما هشتم تیرماه ۱۴۰۱ بود که مدیرکل ورزش و جوانان فارس در بازدید از خبرگزاری ایرنا گفت: سالن ۶ هزار نفره سردار سلیمانی شیراز تیرماه ۱۴۰۰ و در روزهای پایانی دولت دوازدهم با فشارهای سیاسی به صورت نیمه تمام افتتاح شد.
حیدر صفرپور در خصوص ورزشگاه ۵۰ هزار نفری فارس هم گفت: ۲ مجموعه بزرگ ورزشی این استان همچون سالن سردار سلیمانی و ورزشگاه ۵۰ هزار نفری پارس که می توانستند نگینی درخشان برای فارس در سطح کشور باشند امروز به عنوان یک معضل بزرگ و جدی تلقی می شوند که با فشار های غیر ورزشی آن هم عجولانه، نیمه تمام افتتاح شدند و نواقص های زیادی دارند.
انتقاد از شرکت تجهیز و توسعه
به گزارش ایرنا، ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۱ استاندار فارس با انتقاد از بدقولی و ناتوانی شرکت توسعه اماکن ورزشی وزارت ورزش و جوانان گفت: حل مشکلات ورزشگاه ۵۰ هزار نفری پارس و سالن ۶هزار نفری سردار سلیمانی شیراز به عهده این شرکت است.
محمد هادی ایمانیه در حاشیه بازدید از این دو پروژه بزرگ ملی افزود: بارها با وزیر ورزش ملاقات کردیم و دو بار هم در شیراز از این دو پروژه بازدید کردنداما همچنان مشکلات پابرجاست.
وعده ۲ سال پیش وزیر ورزش و جوانان در شیراز، ساخت دهکده المپیک
۱۸ شهریورماه ۱۴۰۱ بود که وزیر ورزش و جوانان در حاشیه بازدید از این ۲ ورزشگاه گفت: ظرفیت ورزش فارس به گونه ای است که باید یک دهکده المپیک در این استان ساخته شود و با تحقق این امر می توانیم توریسم (گردشگری) ورزشی را نیز به خوبی در این استان توسعه دهیم.
شبانه روزی در خدمت مردم
سید حمید سجادی ضمن تقدیر از حمایت های محمدهادی ایمانیه استاندار فارس و پیگیری هایی که در جهت رفع مشکلات دو پروژه ملی ورزش استان فارس انجام شده گفت: باید به صورت شبانه روزی در خدمت مردم باشیم، خوشحالیم که در استان فارس شاهد افتتاح پروژه های خوبی در هفته دولت بودیم و از دست اندرکاران اداره کل ورزش و جوانان فارس تشکر میکنم که با تلاش شبانه روزی برای افتتاح این پروژهها زحمت کشیدند.
وزیر ورزش با اشاره به این موضوع که باید نکات جزیی پروژهها نیز مورد توجه قرار گیرد اظهار داشت: باید ریزترین نکات برای بهرهبرداری از ورزشگاهها و سالنهای ورزشی مورد بررسی قرار بگیرد و باید حداقلها تهیه شود که مردم موقع استفاده مشکلی نداشته باشند.
پرسشهای بیپاسخ خبرنگار ایرنا
۲۴ تیر ماه ۱۴۰۱ بود که ۲ نفر از معاونان وقت شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی وزارت ورزش و جوانان به همراه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس از ورزشگاه ۵۰ هزار نفری پارس و سالن ۶ هزار نفره شیراز بازدید و ایرادهای آنها را صورتجلسه کردند.
این ۲ ورزشگاه در حالی مورد بازدید قرار گرفت که هیچ نشانی از فعالیت پیمانکاران شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی برای رفع نواقص دیده نشد، ورزشگاههایی که در دولت قبل افتتاح رسمی شدند اما با نواقص زیادی برای بهرهبرداری روبرو بودهاند.
پرسشهای خبرنگار ایرنا از مقامهای کشوری در این بازدید مبنی بر اینکه سرانجام این ۲ ورزشگاه چه زمانی به بهره برداری کامل میرسند بیپاسخ ماند.
تغییرات در شرکت توسعه و تجهیز
۲۶ آذر ماه ۱۴۰۱ علیرضا عاصم یوسفی مدیر عامل شرکت توسعه و تجهیز استعفا داد و در پی آن، وزیر ورزش و جوانان، مهیار عسگریان را به عنوان سرپرست این شرکت منصوب کرد.
فیلم/ مصاحبه اختصاصی ایرنا با استاندار فارس درباره آخرین تلاشها برای تکمیل ۲ ورزشگاه مهم شیراز
تکمیل و بهره برداری از ۲ ورزشگاه شیراز نیاز به اعتبار زیادی داشت
استاندار فارس بهمنماه ۱۴۰۱ در مصاحبه با ایرنا اعلام کرد: برای تکمیل، تجهیز و بهره برداری از ورزشگاه ۵۰ هزار نفری پارس و سالن ۶ هزار نفره شهید سلیمانی شیراز نیاز به اعتبار نسبتا قابل توجهی داشت.
محمد هادی ایمانیه با اظهار اینکه اوایل خوشبین تر بودیم و تصور می کردیم که این دو ورزشگاه کار کمتری برای تکمیل و تجهیز دارد، گفت : اما هرچه پیشتر رفتیم، متاسفانه دیدیم که نواقص بسیاری که در ظاهر هم خودش را نشان نمی داد، وجود دارد که به راحتی قابل حل نبود.
وی ادامه داد: اما با همفکری و همکاری وزیر ورزش و جوانان، کمک خوب شهردار شیراز، شورای اسلامی شهر و سازمان همیاری شهرداری ها به این نتیجه رسیدیم که بخش های باقیمانده توسط سازمان همیاری شهرداری ها تکمیل و تجهیز خواهد شد.
بهره داری از سالن ۶ هزار نفره شیراز، سه تا چهار ماه آینده
ایمانیه اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم در مدت محدود تا سه یا چهارماه آینده سالن ۶ هزار نفره شهید سلیمانی به بهره برداری برسد و خواسته جوانان این استان برآورده شود.
بهره برداری از ورزشگاه پارس، هفته دولت یا دهه فجر ۱۴۰۲
استاندار فارس افزود: همچنین می کوشیم که در هفته دولت شهریور ۱۴۰۲ یا حداکثر دهه مبارک فجرهمین سال از ورزشگاه پارس هم بهره برداری کنیم.
ایمانیه با اشاره به بازدید عسکریان سرپرست شرکت توسعه و تجهیز وزارت ورزش و جوانان از این ۲ ورزشگاه گفت: این مقام ملی در بازدید از این طرحها گفت که لذت بردم از همکاری و همفکری که در استان فارس وجود دارد تا هر ۲ پروژه به اتمام برسد.
اعتبار تکمیل این ۲ ورزشگاه تامین شده است
مدیرکل ورزش و جوانان فارس چهارشنبه سوم اسفند ماه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا از اعتبار تخصیص شده برای این دو ورزشگاه خبر داد و افزود: با توجه به جدیدیت تیم مدیریتی استان، تکمیل و بهره داری از ۲ پروژه بزرگ شیراز همچون سالن شهید سلیمانی و ورزشگاه ۵۰ هزار نفری پارس در دستور قرار گرفت.
فیلم/ مصاحبه ایرنا با مدیرکل ورزش و جوانان فارس
حیدر صفر پور ادامه داد: موارد مشخصی برای تکمیل شدن این ۲ ورزشگاه وجود داشت که پس از افتتاح همچنان ابتر مانده بود و با تغییری که در ساختار شرکت تجهیز و توسعه ایجاد شد، عسکریان سرپرست این شرکت در اولین فرصت پس از تصدی این مسئولیت پذیرفت و از این ۲ پروژه بازدید میدانی کرد.
وی اضافه کرد: بودجه مصوب سفر اول رئیس جمهور به شیراز (مهرماه ۱۴۰۰) برای تکمیل این ۲ ورزشگاه به سرانجام نرسیده بود که دوباره از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده شد تا برای شروع کار در اختیار شرکت توسعه و تجهیز قرار گیرد.
صفر پور ادامه داد: طبق تماسی که در این هفته با سرپرست شرکت توسعه و تجهیز داشتیم با توجه به تخصیص بخشی از اعتبار، مناقصه جدید برای تکمیل سالن شهید سلیمانی که مشکلات برق و غیره دارد، انجام شده است.
ورزشگاه پارس پنج ایراد اساسی دارد
مدیرکل ورزش و جوانان در مورد ورزشگاه ۵۰ هزار نفری پارس هم گفت: این ورزشگاه، پنج ایراد اساسی از جمله درهای وردی، سیستم دوربین مدار بسته، سیستم صوت، پیست تارتان و چمن دارد.
وی اضافه کرد: از طریق سازمان برنامه و بودجه ،با جدیت پیگیر بودجه برای برطرف کردن این ایرادها هستیم تا هر چه زودتر این پنج ایراد اساسی بر طرف شود.
صفر پور از تیم مدیریتی استانداری فارس تشکر و اظهار امیدواری کرد با هم افزایی که میان استان و شرکت توسعه به وجود آمده سرانجام این ۲ پروژه که متولی آنها وزارت ورزش و جوانان است، تکمیل و در اختیار علاقه مندان به ورزش در استان فارس قرار گیرد.
تحویل موقت چمن ورزشگاه، اما
مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس درمورد کشت چمن ورزشگاه پارس هم گفت:از ابتدا به پیمانکار کشت چمن اعلام کردیم، این آمادگی را داریم تا چمن را به طور موقت تحویل بگیرم تا بعد از تایید کارشناسان دانشکده کشاورزی در مورد خاک و بذر در صورتی که استاندارد ها تایید شود، حاضریم با همین شرکت قرارداد سه تا پنج ساله برای حفظ و نگهداری ببیندیم و پس از آن به صورت قطعی تحویل می گیریم.