شهرام ربانی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هدف از برگزاری این دوره تبدیل ایده به محصول است، اظهارداشت: سیستان و بلوچستان با توجه به گستره جغرافیایی و همجواری با کشورهای مختلف ظرفیت بینظیری در بخش سرمایه گذاری این بخش دارد.
وی بیان کرد: استقبال از این دوره بسیار زیاد بود و با توجه به ظرفیت در نظر گرفته شده ۲۰۰ نفر دانشجو و دانش آموز در این دوره شرکت کردند.
دبیر اجرایی پنجمین رویداد استارتاپی سلولهای بنیادی و پزشکی باز ساختی تصریح کرد: پنجمین دوره این استارتاپ در حالی در شهر زاهدان برگزار شد که پیش از آن، این دوره در کرمان، تبریز و ۲ نوبت در تهران برگزار شده بود.
وی اظهارداشت: علاوهبر علاقه مندان سیستان و بلوچستان، دانشجویان و دانش آموزان استانهای تهران، خراسان، مازندران، سمنان و فارس نیز در این دوره حضور دارند.
ربانی افزود: با توجه به آورده مالی و بازار بی نظیر سلولهای بنیادی سرمایه گذاری در این بخش بسیار ارزشمند و سود آور است.
وی در بخش حمایتی از ایده های برتر گفت: ضمن شناسایی این ایده ها، افراد جهت حمایت و تبدیل ایده به محصول به سرمایه گذاران این بخش معرفی میشوند.
معاون ستاد سلول های بنیادی و پزشکی کشور گفت: باتوجه به زیرساختهای موجود در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و راهاندازی مرکز جامع سلولهای بنیادی دانشگاه که بزودی محقق خواهد شد و همچنین همجواری با دو کشور پاکستان و افغانستان و دسترسی به آبهای آزاد، سیستان و بلوچستان ظرفیت تبدیل شدن به قطب سلول درمانی منطقه را دارد.
وی بیان کرد: درمان های مبتنی بر سلول درمانی در ایران نسبت به دنیا بسیار کم هزینه است و می توان با سرمایه گذاری در این حوزه ازکشورهای همسایه جذب بیمار داشته باشیم.
ربانی اظهارداشت: درمان با سلول های بنیادی در حال حاضر برای طیف وسیعی از بیماریها و اختلالات از جمله سرطان خون، آرتروز زانو و بیماری های قلبی ستفاده میشود.
وی افزود: تا ۲ سال پیش در کشورمان حدود ۸۰ شرکت دانش بنیان در زمینه سلول های بنیاد و پزشکی بازساختی مشغول فعالیت بودند اما هماینک به ۱۲۰ شرکت دانش بنیان رسیده است.