به گزارش ایرنا، الهام اسدپور روز چهارشنبه با اعلام این خبر به رسانه ها افزود: این محصولات شامل بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل و شوید است که با کسب استانداردهای جهانی لازم و طی فرایند قرنطینه گیاهی به کشورهای حوزه اقتصادی اوراسیا صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه صادرات این محصولات ثمره اقدامات اجرایی امنیت و دیپلماسی غذایی است، بیان کرد: در راستای تامین امنیت غذایی و دستیابی به بازارهای منطقه، در سالجاری اقدامات متعددی از سوی مدیریت حفظ نباتات به منظور اخذ استانداردهای بین المللی تولید و صادرات محصولات کشاورزی اعم از باقی مانده سموم، فرایندهای قرنطینه گیاهی، بسته بندی و انبارداری توسط بهره برداران بخش کشاورزی بهویژه گلخانه داران استان هرمزگان انجام شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی هرمزگان اظهار کرد: با تغییر رویکرد بین المللی، صادرات محصولات کشاورزی با منشا گیاهی از محصول محور به بستر محور و ایجاد بستر فناوری چون سامانه «سماک و سانکا»، امکان ثبت اطلاعات واحدهای تولیدی و به تبع آن نظارت و پایش مستمر، فراهم شده است.
اسدپور تصریح کرد: برگزاری جلسه های توجیهی با حضور گلخانه داران، بخشهای دولتی مرتبط و معاونت غذا و دارو استان و دوره های آموزشی قوانین و مقررات صادرات محصولات کشاورزی بخشی از اقدامات مهم در این مدت بوده که در نتیجه ثبت نام بیش از ۱۰۰ گلخانه دار در سامانه سماک بوده است.
وی یادآورشد: با توجه به اجرایی شدن دستورالعمل نظارت و ارتقای سلامت محصولات کشاورزی با منشا گیاهی در قالب سامانه سماک از شهریور سال آینده اقدامات مختلفی اعم از برگزاری همایش امنیت و دیپلماسی غذایی، دعوت از شرکت های دانش بنیان فعال در این بخش و دوره های فنی برای کارشناسان مسوول گلخانه نیز در دستورکار خواهد بود.
استان هرمزگان دارای ۳۱ نوع محصول زراعی در ۷۸ هزار هکتار است که حدود ۴۸ هزار هکتار آن به سبزی و صیفی و ۳۰ هکتار نیز به کشتهای صنعتی، غلات، علوفه و کلزا اختصاص دارد.